DIY Χιονάνθρωπος Χριστουγεννιάτικη κάρτα Pop-Up

DIY Χιονάνθρωπος Χριστουγεννιάτικη κάρτα Pop-Up

Εάν βαριόσαστε να κάνετε νιφάδες, αγοράστε από το βιβλιοπωλείο αυτοκόλλητες μικρές και μεγάλες, για να στολίσετε τη κάρτα.

Υλικά που θα χρειαστούμε

Χρωματιστά χαρτόνια χειροτεχνίας Α4 (από το βιβλιοπωλείο)

Λευκές κόλλες Α4 για εκτυπωτή (από το βιβλιοπωλείο)

Κόλλα σε στικ

Πιστολάκι σιλικόνης

Ψαλίδι

Μαύρο μαρκαδόρο

Χάρακα

Βήμα 1

Ακολουθείστε βήμα-βήμα τις φωτογραφίες για να κάνετε τον τέλειο χάρτινο χιονάνθρωπο.

Βήμα 2

Διπλώστε ένα λευκό χαρτί Α4 σαν ακορντεόν, με πτυχές πλάτους 2.5 εκατοστά. Όπως είναι κλειστό το ακορντεόν ζωγραφίστε με μολύβι έναν μισό χιονάνθρωπο, όπως βλέπετε στη φωτογραφία και κόψτε τον.

Βήμα 3

  1. Πάρτε ένα χαρτόνι γαλάζιο, ή όποιο άλλο χρώμα προτιμάτε και διπλώστε το στη μέση. Αυτό θα είναι η κάρτα.
  2. Ξεδιπλώστε τον μισό χιονάνθρωπο. Κόψτε τον στη τσάκιση ανά 2 και κολλήστε με κόλλα στικ το 2ο με το set 3-4 και ούτω καθεξής. Αφού τελειώσετε το κόλλημα, βάλτε κόλλα στικ στην πίσω πλευρά των 2 ακριανών και στην τσάκιση του κεντρικού και στη συνέχεια κολλήστε το κεντρικό στην τσάκιση της κάρτας και τα ακριανά δεξιά και αριστερά της κάρτας.

Βήμα 4

  1. Βάλτε με τον μαρκαδόρο μαύρες βουλίτσες για κουμπιά στον χιονάνθρωπο και στη συνέχεια κόψτε τη μύτη καρώτο από πορτοκαλί χαρτόνι και κολλήστε την πλαγίως στην κεντρική πτυχή. Ζωγραφίστε χέρια, καπέλο και ότι άλλο θέλετε για να κάνετε τον χιονάνθρωπο σας, μοναδικό!
  2. Μπορείτε να του προσθέστε του γάντια, κασκόλ και στοματάκι.
  3. Φτιάχνουμε τις χιονοστιβάδες, ακολουθώντας τις φωτοφραφίες.

  1. Κολλήστε τριγύρω του τις χάρτινες χιονοστιβάδες που έχετε φτιάξει, ή τις αυτοκόλλητες. Τις χάρτινες χιονοστιβάδες, μπορείτε εάν θέλετε να τις κολλήσετε μόνο στο κέντρο τους για να είναι περιφερικά στον αέρα  και να δίνουν μια πιο 3D εικόνα.

Πηγή: https://sweetteal.com/2018/11/diy-pop-up-christmas-cards/