DIY Κάρτα με Χριστουγεννιάτικο Pop-up δεντράκι

DIY Κάρτα με Χριστουγεννιάτικο Pop-up δεντράκι


Μια πανεύκολη Χριστουγεννιάτικη κάρτα από τα χεράκια σας!

Υλικά

Χρωματιστά χαρτόνια χειροτεχνίας Α4 (από το βιβλιοπωλείο)

Λευκές κόλλες Α4 για εκτυπωτή (από το βιβλιοπωλείο)

Κόλλα σε στικ

Πιστολάκι σιλικόνης

Ψαλίδι

Μαύρο μαρκαδόρο

Χάρακα

Σπάγκο

Βήμα 1ο

Πάρτε ένα πράσινο χαρτόνι και διπλώστε το αρκετές φορές μέχρι να γίνει ακορντεόν ακολουθόντας βήμα-βήμα τις φωτογραφίες.

Βήμα 2ο

Όταν το ακορντεόν είναι έτοιμο σημειώστε με το χάρακα τα 5 σημεία που θα το κόψετε. 5εκατοστά, 4εκ., 3εκ., 2εκ., 1εκ.

Βήμα 3ο

  1. Πάρτε ένα χαρτόνι καφέ, ή όποιο άλλο χρώμα προτιμάτε και διπλώστε το στη μέση. Αυτό θα είναι η κάρτα.
  2. Ξεκινήστε με το κομμάτι των 5 εκατοστών και κολλήστε τις 2 άκρες οριζόντια δεξιά και αριστερά της τσάκισης της κάρτας. Αυτό θα είναι κάτω, η βάση του δέντρου. Θα σχηματιστεί μια βεντάλια. Βάλτε μια γραμμούλα κόλλα με το πιστολάκι στη τσάκιση της κάρτας, πιέστε ελαφρώς το κέντρο της βεντάλιας να κολλήσει στο χαρτόνι, για να μην είναι στον αέρα, όταν ανοίγουμε την κάρτα.
  3. Επαναλάβετε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα ακορντεόν. Κολλώντας τα το ένα πάνω από το άλλο. Τα 4 εκατοστά πάνω από τα 5εκ. τα 3εκ. πάνω από τα 4εκ., τα 2εκ., το 1εκ. και θα σχηματιστεί το δεντράκι.

Βήμα 4ο

  1. Κόψτε ένα αστεράκι διπλώστε το στα 2 και κολλήστε το στη τσάκιση της κάρτας στη κορυφή του δέντρου.
  2. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε τον κορμό του δέντρου. Κόψτε ένα ορθογώνιο από μαύρο ή σκούρο καφέ χαρτόνι και διπλώστε το στη μέση, στη συνέχεια διπλώστε τις άκρες προς τα μέσα και κολλήστε αυτές τις άκρες στην κάρτα για να είναι ο κορμός του δέντρου.
  3. Κόψτε τετράγωνα και παραλληλόγραμμα χαρτονάκια για τα κουτιά με τα δώρα και κολλήστε τα κάτω από το δέντρο. Για να έχουν μια πιο 3D εμφάνιση κολλήστε σπάγκο με φιογκάκι, όπως στην φωτογραφία.

Σημ. Μπορείτε επίσης να κάνετε το δέντρο από λευκό χαρτόνι και να προσθέσετε αυτοκόλλητες μεγάλες και μικρές νιφάδες χιονιού γύρω του σαν να είναι σε χιονισμένο περιβάλλον.  Ή θα μπορούσατε να διακοσμήσετε το δέντρο προσθέτοντας διαφορετικές χρωματιστές κουκκίδες στα κλαδιά, σαν να είναι μπάλες. Προσθέτοντας τη δική σας πινελιά θα φτιάξετε μια καταπληκτική και μοναδική κάρτα.

 

Πηγή: https://sweetteal.com/2018/11/diy-pop-up-christmas-cards/