Καλοκαίρι 2022: Ελεύθερο και…ωραίο!

Καλοκαίρι 2022: Ελεύθερο και…ωραίο!

Ε ναι λοιπόν! Το καλοκαίρι είναι εδώ. Το όμορφο, το ελληνικό. Το γεμάτο χρώματα, αρμύρα και φως. Το ελεύθερο. Το ανέμελο.

Το καλοκαίρι που διώχνει μακριά κάθε κακή σκέψη. Κάθε φόβο. Κάθε αγωνία. Που μας δίνει τη δύναμη να ξανασχεδιάσουμε, να ξαναοργανωθούμε, να αλλάξουμε, να πιστεύουμε.

Το καλοκαίρι που η κάθε του στιγμή μοιάζει να αξίζει για δέκα. Που θες να κρατήσεις για πάντα τις αναμνήσεις του ζωντανές. Που θες να το κουβαλάς μαζί σου για όλη την υπόλοιπη χρονιά, αντίδοτο στη σκοτεινιά του χειμώνα.

Το καλοκαίρι που  το “κρύβεις” στα σχήματα της άμμου μέσα στο πλαστικό χρησιμοποιημένο μπουκαλάκι του νερού, στα ολόλευκα βότσαλα που μαζεύεις για να τα  ακουμπήσεις πάνω στα χαρτιά σου, στα κοχύλια και στα όστρακα, που κουβαλάς κάθε φορά συνεπέστατα και αφήνεις ευλαβικά δίπλα στα άλλα, τα παλιά για να φτιάξεις σιγά σιγά το δικό σου χάρτη.

Το καλοκαίρι που το λίγο το κάνει πολύ και όλα τα μετρά αλλιώς… Και εσύ, που λατρεύεις να σκορπάς, ξαφνικά σου φτάνει ένα μαγιό  και ένα παλιό T’Shirt. Και μία φέτα καρπούζι σε χορταίνει κι ας παραπονείσαι όλο τον χρόνο ότι πεινάς και ότι στερείσαι. Κι αυτό το παγωτό που λιώνει αργά στα χέρια σου και κυνηγάς με το στόμα σου την κάθε του σταγόνα,  δεν σε βαραίνει πια ούτε γεμίζει το μυαλό σου ενοχές.  Και δε σε νοιάζει να γίνεται η εικόνα σου παιδί απαίδευτο… Άμμος και αλάτι παντού. Παιχνίδια και αστεία. Κι ένα βιβλίο που ξεκίνησες ένα Σάββατο του χειμώνα και το ‘ φερες εδώ μαζί σου να το τελειώσεις…

Η ζωή μας χρωστάει αυτό το καλοκαίρι. Ας το ζήσουμε όσο περισσότερο και όσο καλύτερα μπορούμε.

Με αγάπη, Χριστίνα