Μια χιονοκαταιγίδα πολύ… διδακτική!

Μια χιονοκαταιγίδα πολύ… διδακτική!

Δεν ξέρω αν εσείς, εκτός που ταλαιπωρηθήκατε διδαχτήκατε και κάτι από την πρώτη και δυστυχώς όχι και τελευταία χιονοκαταιγίδα. Για μένα όμως ήταν απολύτως διαφωτιστική! Δεν έριξε μόνο άπλετο φως σ’ αυτά που κάποιοι επιμένουν να μας τα κρατάνε κρυφά, μου έμαθε και πολλά καινούρια πράγματα!

Ιδού μερικά από αυτά:

  1. Όταν οι επικεφαλής της Πολιτικής προστασίας, της Περιφέρειας και του Δήμου μας λένε: «Είμαστε πανέτοιμοι!», εμείς θα πρέπει να τρέμουμε από τον φόβο μας.
  2. Δεν αρκεί να έχουμε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου πάντα γεμάτο. Πρέπει να μετατρέψουμε και το πορτμπαγκάζ σε μίνι μάρκετ, αποθήκη φαρμάκων και ρουχισμού εκστρατείας.
  3. Η γεννήτρια απ’ εδώ κι εμπρός πρέπει να είναι εκ των ων ουκ άνευ κάθε νοικοκυριού. Γιατί και αν ακόμα η ΔΕΗ είναι προετοιμασμένη όλοι οι υπόλοιποι δεν πρόκειται να την αφήσουν ν’… αγιάσει.
  4. Ο κρατικός μηχανισμός δεν πάσχει μόνο από ελλείψεις, γραφειοκρατία και ανοργανωσιά. Πάσχει και από… βλακεία. Με άλλα λόγια εκτός από ανίκανος να αντιμετωπίσει δυσκολίες και αντιξοότητες είναι και επικίνδυνος. Γιατί όποιος πιστεύει ότι με πορδές βάφονται αυγά, και δεν χρειάζεται ούτε κόπος, ούτε σωστά υλικά, ούτε σωστός τρόπος, εκτός από αναποτελεσματικός προκαλεί και κινδύνους.
  5. Οι ευθυνόφοβοι ιθύνοντες, τα λάθη, την άγνοια, την αδιαφορία, την ανικανότητα και την ολιγωρία τους τα βαφτίζουν «ΑΣΤΟΧΙΕΣ»! Γιατί αν πεις «έκανα λάθος», ή «δεν τα κατάφερα», πρέπει και να παραιτηθείς. Ενώ με μια-δυο αστοχίες έχεις κάθε δικαίωμα να τη βγάλεις καθαρή!
  6. Η συγνώμη εκείνων που παραδέχονται ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους έγιναν κάποιες αστοχίες, πρέπει να θεωρείται ειλικρινής και αρκετή. Διευκρινήσεις για το ποιες ακριβώς ήταν οι αστοχίες που μας ταλαιπώρησαν, μας έβαλαν σε κίνδυνο, μας έκαναν να νιώσουμε αναξιοπρεπείς, ζητιάνοι και άστεγοι, μας άφησαν παγωμένους, άπλυτους και αβοήθητους, δεν χρειάζονται. Μόνο οι κακοπροαίρετοι τις ζητάνε. Όσο για εκείνους που απαιτούν αποζημιώσεις και παραιτήσεις, τι να σας πω. Είναι επιεικώς απαράδεκτοι! Αυτό μας έλειπε δα…
  7. Οι υψηλά ιστάμενοι στις θέσεις κλειδιά της χώρας μας και οι σύμβουλοι και βοηθοί τους, θεωρούν ημάς, τους απλούς πολίτες, άτομα με I.Q. κατώτερο του ποντικιού. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι χωρίς συστολή και με πολύ θράσος κάνουν δηλώσεις που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας; Υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι για όλα έφταιξε η Αττική οδός; Υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι αν η χιονοκαταιγίδα ερχόταν 1-2 ώρες αργότερα θα είχε αποφευχθεί το μπάχαλο;