Έγκυος μετά από επίθεση με οξύ: Η νέα ζωή της Vanessa Münstermann

Έγκυος μετά από επίθεση με οξύ: Η νέα ζωή της Vanessa Münstermann

Της Βίκυς Καλοφωτιά

 

«Κοίταξέ με! Πολύ ωραία! Και τώρα στρέψε το βλέμμα σου κατευθείαν στην κάμερα!». Είναι πολύ εύκολο σήμερα, να καταφέρει να δείξει στο φωτογράφο το σημαδεμένο πρόσωπό της, με τόση σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, ο δρόμος της Γερμανίδας Vanessa Münstermann ήταν εξαιρετικά δύσκολος μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο. Χρειάστηκε αγώνα, υπομονή, άφθονη υποστήριξη, αμέτρητα χειρουργεία και άπειρες ώρες θεραπευτικών συνεδριών με ψυχολόγους και ειδικούς επιστήμονες. Όμως τα κατάφερε!

Άλλωστε τώρα πια δεν είναι το επίκεντρο της προσοχής της το πρόσωπό της αλλά η φουσκωμένη κοιλίτσα της, που μέσα της μεγαλώνει πια μια καινούρια ζωή. Η ζωή του πρώτου της παιδιού, της κορούλας της, που ανυπομονεί να σφίξει στην αγκαλιά της, μόλις αυτή γεννηθεί και μαζί της να σβήσουν όλες οι άσχημες αναμνήσεις.

«Δεν υπάρχει πια καμία λάθος ή μη κολακευτική πόζα. Όλες είναι όμορφες και κάθε φωτογραφία είναι ακόμη καλύτερη από την προηγούμενη!», εκμυστηρεύεται στο φακό κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης με αφορμή το νέο κεφάλαιο που ετοιμάζεται να ανοίξει. Το πρόσωπό της είναι ο «καμβάς» μιας επίθεσης με θειικό οξύ, που δέχτηκε με τρόπο άνανδρο από τον άνθρωπο τον οποίο θεωρούσε σύντροφό της μέχρι πριν από τρία χρόνια. Μέχρι τότε, όταν η επίθεση άλλαξε τη ζωή της για πάντα και την έκανε να δει τον κόσμο με διαφορετική ματιά. Μετά την επίθεση, η μισή πλευρά του προσώπου της υπέστη σοβαρότατη βλάβη με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή της από το αριστερό της μάτι.

«Ποτέ δεν περίμενα, ότι μετά από ό,τι μου συνέβη, θα έρθει κάποτε η στιγμή που θα γίνω τόσο ευτυχισμένη, όπως νιώθω τώρα! Αυτός ο ήλιος που μεγαλώνει μέσα μου, ίσως με βοηθήσει να μικρύνω σε μια τόση δα κουκκίδα, τη μαυρίλα που με ταλαιπωρούσε τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας του εφιάλτη που βίωσα», δηλώνει σε συνέντευξη της.

Στο χώρο της, υπάρχουν παντού παλαιότερες φωτογραφίες της, από την περίοδο πριν από την επίθεση. Μια νέα και ελκυστική γυναίκα, 26 ετών, γεμάτη όρεξη για ζωή, που σχεδίαζε το μέλλον της, το οποίο τίποτα δεν πρόδιδε ότι θα είναι κάτι λιγότερο από λαμπρό. Κι όμως, η γνωριμία της με τον Βραζιλιάνο Daniel F. αποδείχθηκε, κάποιους μήνες αργότερα, κάθε άλλο παρά ιδανική, αφού ο 33χρονος τότε νεαρός άνδρας άρχισε να της φέρεται βάναυσα και να την κακοποιεί σε καθημερινή βάση. Τότε ήταν που η Vanessa αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στη σχέση τους βγάζοντάς τον από τη ζωή της για πάντα. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε…

Από την επόμενη μέρα και για το επόμενο διάστημα, τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της δεν σταμάτησαν να δέχονται απειλητικά μηνύματα και ανώνυμες κλήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο μέχρι που η Vanessa αναγκάστηκε να τον καταγγείλει στην αστυνομία. Μία μέρα μετά εκείνη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου. Το πρόσωπό της παραμορφωμένο σε όλη την αριστερή πλευρά με το καταστροφικό οξύ, το οποίο της πέταξε εκείνος στο πρόσωπο, εισβάλλοντας την προηγούμενη στο σπίτι της λαθραία παρά την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων.

«Ήμουν για 12 μέρες σε κώμα», αποκαλύπτει σήμερα νιώθοντας ευγνωμοσύνη στους γονείς της, που δεν έφυγαν από κοντά της ούτε για μια στιγμή, όσο εκείνη έδινε τη μεγαλύτερη και δυσκολότερη μάχη της ζωής της. Τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«…και ξαφνικά ξύπνησα στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Χωρίς μαλλιά, χωρίς όραση και χωρίς πρόσωπο…», θυμάται. Και δεν άργησε να έρθει η στιγμή της αποκάλυψης του προσώπου της μπροστά στον καθρέφτη…

«Ήθελα, όταν το αντικρίσω για πρώτη φορά μετά την επίθεση, να είμαι μόνη μου. Αντιμέτωπη με τον εαυτό μου και τη νέα εικόνα του. Πήγα στην τουαλέτα, στάθηκα μπροστά στον καθρέφτη και άναψα το φως. Θεέ μου…», ήταν τα πρώτα της λόγια, όπως μοιράζεται σήμερα μέσα από δηλώσεις της στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τραγική φιγούρα οι γονείς της, με τον πατέρα να παλεύει μέχρι σήμερα με τη φράση εκείνη που άκουσε να βγαίνει από τα χείλη της κόρης του, μόλις βρήκε το θάρρος να δει το πρόσωπό της. «Μπαμπά, γιατί δεν με αφήσατε να πεθάνω..;».

Ωστόσο, δεν χρειάστηκε παρά μονάχα κάποια λεπτά, για να ξαναβρεί το θάρρος που είχε μέσα της από τότε που ήταν μικρό κοριτσάκι και το οποίο τη βοηθούσε πάντα να ξεπερνά τις δυσκολίες, όσο μεγάλες κι αν ήταν. «Με μεγαλώσατε μαθαίνοντάς μου να μην το βάζω κάτω και αυτό ακριβώς θα κάνω! Θα παλέψω για να σταθώ ξανά στα πόδια μου!», φώναξε και το πρώτο βήμα για να το πετύχει, είχε ήδη γίνει.

Τα τελευταία δύο χρόνια υποβλήθηκε σε περισσότερες από 30 χειρουργικές επεμβάσεις και ίδρυσε και το Σύλλογο “AusGezeichnet e.V.” μέσω του οποίου στηρίζει και άλλους ανθρώπους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με αντίστοιχες τραυματικές εμπειρίες.

«Αν πρέπει να περιγράψω τον εαυτό μου σε σχέση με το πώς ήμουν πριν από αυτό που μου συνέβη, θα έλεγα ότι ήμουν μια πολύ όμορφη αλλά ταυτόχρονα μια αρκετά δυστυχισμένη γυναίκα. Στα χρόνια που πέρασαν, όμως, η δύσκολη περιπέτειά μου, με έχει μεταμορφώσει σε έναν χαρούμενο και ανοιχτόμυαλο άνθρωπο, που δεν σταματάει να ελπίζει για το αύριο!».

Εδώ και αρκετό καιρό είναι πάλι ζευγάρι με τον πρώτο εφηβικό της έρωτα. Το να αφεθεί ξανά στην αγκαλιά ενός άνδρα μετά από την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της, ήταν κάτι που η ίδια είχε αποκλείσει μέχρι που η ζωή έφερε ξανά στο δρόμο της εκείνον που την είχε γοητεύσει με την πρώτη ματιά από τότε που ήταν ακόμη παιδιά. Της ήταν τόσο δύσκολο να νιώσει ξανά ερωτευμένη, να γευτεί πάλι ένα φιλί, ένα χάδι, αλλά αφού ήταν αποφασισμένη να πάρει τη ζωή της πίσω, το τόλμησε και παραδόθηκε στο θεραπευτικό άγγιγμά του. Μετά από πολύ καιρό άκουσε κάποιον να της λέει «Σ’αγαπώ» κι εκείνη μπορούσε επιτέλους να τον εμπιστευτεί ότι όντως το εννοεί.

Εκείνος που ευθύνεται για τις άσχημες αναμνήσεις που συνδέονται με την επίθεση εις βάρος της και ό,τι ακολούθησε μετά, βρίσκεται πλέον στη φυλακή καταδικασμένος με μια ποινή δώδεκα ετών, κάτι που σίγουρα δεν είναι αρκετό για τη Vanessa. Πλέον, όμως έχει μάθει να αποδέχεται την εικόνα του εαυτού της στον καθρέφτη και να μην αφήνει τη σκέψη της να βασανίζεται με ερωτήματα, όπως το «γιατί σε εμένα;» και το «σε τι έφταιξα για να μου συμβεί κάτι τέτοιο;».

Πλέον είναι μια άλλη γυναίκα. Πιο ώριμη, πιο συνειδητοποιημένη και πολύ πιο έτοιμη να «πιάσει τη ζωή από τα μαλλιά» και να τη ζήσει μέχρι την τελευταία της σταγόνα. Πλέον, εδώ και κάμποσο καιρό, κρατάει στην αγκαλιά την κόρη της. Χωρίς καμία αμφιβολία είναι η ανταμοιβή της για το ότι άντεξε και πάλεψε και νίκησε και θα συνεχίζει να το κάνει! Πλέον η ζωή τής χαμογελά ξανά και η Vanessa, με σύνθημά της το «Μία ουλή σημαίνει ότι ήσουν πολύ πιο δυνατή από αυτό που προσπάθησε να σου κάνει κακό!», είναι αποφασισμένη να της δείξει για μία ακόμη φορά ότι το αξίζει! 100%!