Άγχος, στρες, μελαγχολία, κατάθλιψη; Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει!

Άγχος, στρες, μελαγχολία, κατάθλιψη; Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει!

Πολλές μελέτες, παλαιότερες και πρόσφατες,  αποκαλύπτουν ότι η Ρεφλεξολογία των ποδιών μπορεί να μειώσει τον πόνο και την ψυχολογική δυσφορία όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Αυτή η σωματική  επαφή ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης καθώς διεγείρει συγκεκριμένα σημεία πίεσης / νευρικές απολήξεις στα χέρια και τα πόδια. Με τη σειρά του, αυτό:

  • Εξαλείφει τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα
  • Ενθαρρύνει τη ροή του αίματος στα όργανα του σώματος
  • Ενεργοποιεί το ενδοκρινικό σύστημα
  • Αποσυμφορεί ενεργειακές οδούς για βέλτιστη λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Προσφέρει χαλάρωση
  • Ενθαρρύνει την απελευθέρωση των ενδορφινών, τις φυσικές ορμόνες που κάνουν  το σώμα να αισθάνεται καλά και ελαχιστοποιούν το στρες.

Τι να περιμένετε από μια συνεδρία Ρεφλεξολογίας

Η Ρεφλεξολογία εφαρμόζεται σε μια μεγάλη και άνετη καρέκλα ή σε ειδικό κρεββάτι σε  ήσυχο δωμάτιο. Γενικά, ο Ρεφλεξολόγος θα σκουπίσει τα πόδια σας και θα χρησιμοποιήσει κρέμα ή  λάδι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Συνήθως, η θεραπεία διαρκεί 45 λεπτά έως μία ώρα και περιλαμβάνει διέγερση περιοχής αντανακλαστικών και χαλαρωτικές κινήσεις μάλαξης με σκοπό να βοηθήσει στην  αποκατάσταση της ισορροπίας στο σώμα και στην ενθάρρυνση της διαδικασίας επούλωσης. Η Ρεφλεξολογία είναι κατάλληλη για άτομα όλων των ηλικιών. Όσοι έχουν κατάθλιψη αναφέρουν συνήθως ότι αισθάνονται πιο ενεργητικοί και χαλαροί μετά τη συνεδρία.

Η εξήγηση είναι απλή: Τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι συνήθως ψυχοσωματικά. Δηλαδή, εκτός από την ψυχολογική κατάπτωση, ο άνθρωπος που πάσχει από κατάθλιψη μπορεί να νιώθει πόνους σε διάφορα σημεία του σώματός του.  Σύμφωνα λοιπόν με τη ρεφλεξολογία στο πέλμα υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία κάθε οργάνου του σώματός μας. Δουλεύοντας λοιπόν τα σημεία αυτά με συνδυαστικά πρωτόκολλα, τα συμπτώματα μειώνονται και αντιμετωπίζονται με επιτυχία σε μεγάλο βαθμό. Για παράδειγμα, πιέζοντας σε συγκεκριμένο σημείο στο μεγάλο δάχτυλο στη βάση του και γύρω από αυτό βοηθάμε στην ελαχιστοποίηση των πονοκεφάλων και στην εξισορρόπηση των ορμονών που σχετίζονται με την υπόφυση. Επίσης, βοηθητικά στη κατάθλιψη είναι τα αντανακλαστικά σημεία των επινεφριδίων, του θυροειδή και παραθυροειδή, του θύμου αδένα και της επίφυσης.

Η θεραπεία κατάθλιψης εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης και την προσωπικότητα των ασθενών. Ωστόσο, οι αρχαίες θεραπευτικές μέθοδοι όπως η Ρεφλεξολογία, μαζί με την προσοχή και τη φροντίδα που παρέχονται σε μια θεραπεία, μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικό βοήθημα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Η Ρεφλεξολογία είναι συμπληρωματική θεραπεία και δεν υποκαθιστά σε καμμιά περίπτωση, τη φαρμακευτική αγωγή του ασθενούς, ή την ψυχιατρική η ψυχολογική παρακολούθηση. Ωστόσο μπορεί να επιταχύνει τα αποτελέσματα κάθε θεραπείας της  Κλασσικής Ιατρικής.

Αικατερίνη Σταθοπούλου – Wellness Coach – www.alopiliving.com