close
ΕΤΣΙ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Άγχος, στρες, μελαγχολία, κατάθλιψη; Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει!

Πολλές μελέτες, παλαιότερες και πρόσφατες,  αποκαλύπτουν ότι η Ρεφλεξολογία των ποδιών μπορεί να μειώσει τον πόνο και την ψυχολογική δυσφορία όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Αυτή η σωματική  επαφή ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης καθώς διεγείρει συγκεκριμένα σημεία πίεσης / νευρικές απολήξεις στα χέρια και τα πόδια. Με τη σειρά του, αυτό:

  • Εξαλείφει τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα
  • Ενθαρρύνει τη ροή του αίματος στα όργανα του σώματος
  • Ενεργοποιεί το ενδοκρινικό σύστημα
  • Αποσυμφορεί ενεργειακές οδούς για βέλτιστη λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Προσφέρει χαλάρωση
  • Ενθαρρύνει την απελευθέρωση των ενδορφινών, τις φυσικές ορμόνες που κάνουν  το σώμα να αισθάνεται καλά και ελαχιστοποιούν το στρες.

Τι να περιμένετε από μια συνεδρία Ρεφλεξολογίας

Η Ρεφλεξολογία εφαρμόζεται σε μια μεγάλη και άνετη καρέκλα ή σε ειδικό κρεββάτι σε  ήσυχο δωμάτιο. Γενικά, ο Ρεφλεξολόγος θα σκουπίσει τα πόδια σας και θα χρησιμοποιήσει κρέμα ή  λάδι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Συνήθως, η θεραπεία διαρκεί 45 λεπτά έως μία ώρα και περιλαμβάνει διέγερση περιοχής αντανακλαστικών και χαλαρωτικές κινήσεις μάλαξης με σκοπό να βοηθήσει στην  αποκατάσταση της ισορροπίας στο σώμα και στην ενθάρρυνση της διαδικασίας επούλωσης. Η Ρεφλεξολογία είναι κατάλληλη για άτομα όλων των ηλικιών. Όσοι έχουν κατάθλιψη αναφέρουν συνήθως ότι αισθάνονται πιο ενεργητικοί και χαλαροί μετά τη συνεδρία.

Η εξήγηση είναι απλή: Τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι συνήθως ψυχοσωματικά. Δηλαδή, εκτός από την ψυχολογική κατάπτωση, ο άνθρωπος που πάσχει από κατάθλιψη μπορεί να νιώθει πόνους σε διάφορα σημεία του σώματός του.  Σύμφωνα λοιπόν με τη ρεφλεξολογία στο πέλμα υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία κάθε οργάνου του σώματός μας. Δουλεύοντας λοιπόν τα σημεία αυτά με συνδυαστικά πρωτόκολλα, τα συμπτώματα μειώνονται και αντιμετωπίζονται με επιτυχία σε μεγάλο βαθμό. Για παράδειγμα, πιέζοντας σε συγκεκριμένο σημείο στο μεγάλο δάχτυλο στη βάση του και γύρω από αυτό βοηθάμε στην ελαχιστοποίηση των πονοκεφάλων και στην εξισορρόπηση των ορμονών που σχετίζονται με την υπόφυση. Επίσης, βοηθητικά στη κατάθλιψη είναι τα αντανακλαστικά σημεία των επινεφριδίων, του θυροειδή και παραθυροειδή, του θύμου αδένα και της επίφυσης.

Η θεραπεία κατάθλιψης εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης και την προσωπικότητα των ασθενών. Ωστόσο, οι αρχαίες θεραπευτικές μέθοδοι όπως η Ρεφλεξολογία, μαζί με την προσοχή και τη φροντίδα που παρέχονται σε μια θεραπεία, μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικό βοήθημα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Η Ρεφλεξολογία είναι συμπληρωματική θεραπεία και δεν υποκαθιστά σε καμμιά περίπτωση, τη φαρμακευτική αγωγή του ασθενούς, ή την ψυχιατρική η ψυχολογική παρακολούθηση. Ωστόσο μπορεί να επιταχύνει τα αποτελέσματα κάθε θεραπείας της  Κλασσικής Ιατρικής.

Αικατερίνη Σταθοπούλου – Wellness Coach – www.alopiliving.com

 


Η Κατερίνα Σταθοπούλου είναι απόφοιτη της σχολής εναλλακτικών επιστημών Natural Health Science, στις ειδικότητες Σουηδικής Μάλαξης, Rejuvance και Λεμφικής Παροχέτευσης – drainage προσώπου σώματος. Έχει διδαχθεί Βασικές Τεχνικές α και β βαθμού ,Παραδοσιακού Ταιλανδέζικου Μασάζ-Ancient Thai Massage (Ε.Παπαθανασίου). Μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής τριβής και με τις αμοιβαίες ανταλλαγές γνώσεων με άλλους εξαιρετικούς συναδέλφους, δάσκαλους και συμμαθητές, διδάχθηκε Thai oil massage, Thai Foot massage, Indian Head massage, Facial Gua Sha. Γνωρίζει χαλαρωτικό μασάζ σώματος προσώπου, πιστοποίηση από το σεμιναριακό κέντρο Beauty & Style.Έχει Α βαθμό στην ενεργειακή θεραπεία Ρέικι (Α.Παπαδάτου) και έχει πιστοποιηθεί στους θεραπευτικούς κώδικες Healing Codes (Ann& Jack Stewart). Είναι απόφοιτη της ενεργειακής θεραπείας Silva method ( Π Μεταξάτος). Τον Οκτώβριο του 2016 ολοκλήρωσε το Βασικό Σεμινάριο Υπνοσκόπησης 37 ωρών (εισαγωγή στις βασικές αρχές της θεραπευτικής ύπνωσης και αναδρομής) με τον Νάσο Κομιανό. Τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσε σεμινάριο 60 ωρών Συναισθηματική Νοημοσύνη και Ενσυναίσθηση παρακολουθώντας μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών ρεφλεξολογίας με δασκάλα την Άρτεμις Καρνέζη, στο universal training – κέντρο δια βίου μάθησης. Η προσέγγιση της στη μάλαξη είναι ολιστική,με κύριο γνώμονα τον άνθρωπο. Από το 2013 είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου σωματικής και ψυχικής ευεξίας Alopi Living. Από το 2015, αρθρογραφεί σε διάφορα sites που αφορούν την σωματική και ψυχική υγεία αλλά και την ομορφιά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη τηλεόραση, έχει δικό της κανάλι στο youtube και προσωπικό blog,στο διαδραστικό site της επιχείρησης της. Διδάσκει η ίδια Σουηδική μάλαξη, και διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις σχετικές με το αντικείμενό της. Το μότο της είναι Rethink and Restart your Life Στόχος του ταξιδιού της, είναι μέσα από τη δουλειά της να αφήσει ένα μικρό αποτύπωμα αλλαγής σε αυτό το κόσμο.