Μάσκα το πιο hot αξεσουάρ του καλοκαιριού!

Μάσκα το πιο hot αξεσουάρ του καλοκαιριού!

Όπως είχαν προβλέψει από την αρχή της χρονιάς οι σχεδιαστές μόδας, το πιο hot αξεσουάρ του καλοκαιριού θα είναι η μάσκα, και δυστυχώς δεν διαψεύστηκαν!

Εκεί που είπαμε «ουφ»  και βγάλαμε  τις μάσκες, τώρα καλούμαστε όχι μόνο να τις ξαναφορέσουμε και στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και να πληρώσουμε πρόστιμο αν δεν.

Όμως όπως όλοι ξέρουμε όταν η θερμοκρασία σκαρφαλώνει πάνω από τους 30 βαθμούς η μάσκα είναι σχεδόν ανυπόφορη. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο.

Το χειρότερο είναι ότι μια μάσκα πάνω σε ένα ιδρωμένο πρόσωπο και με το άτομο που τη φοράει να ανασαίνει βαριά λόγω της ζέστης, δεν προστατεύει επαρκώς. Γιατί καθώς παίρνει υγρασία από τον ιδρώτα και την αναπνοή μας, η μάσκα χάνει τις ικανότητές της να φιλτράρει τα εξερχόμενα και εισερχόμενα σωματίδια.

Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το πρόβλημα μέσα σε λεωφορεία ή μετρό.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Έχουμε πάντα μαζί μας περισσότερες από μία μάσκες!

Αν αυτές που χρησιμοποιείτε είναι οι χειρουργικές μάσκες θα πρέπει να τις πετάτε μετά από 2-3 ώρες χρήσης.

Προτιμήστε τις υφασμάτινες από 100% βαμβάκι, οι οποίες δεν είναι τόσο αποπνικτικές, αλλά προσοχή: Για να σας προστατέψουν πρέπει να είναι φτιαγμένες με διπλό ύφασμα!

Για μεγαλύτερη ασφάλεια τηρείτε τις απαραίτητες αποστάσεις από τους άλλους, είτε βρίσκεστε σε εξωτερικό είτε σε εσωτερικό χώρο.

Οπλιστείτε με υπομονή, καλοκαίρι είναι θα περάσει, και για να το διασκεδάσετε φτιάξτε πολλές υφασμάτινες μάσκες επιλέγοντας χαρούμενα χρώματα και συνδυάστε τες με το εκάστοτε outfit σας!

Καλό καλοκαίρι!