close

Μπουτάκια κοτόπουλο με κρεμμυδάκια στιφάδου, κρασί και μουστάρδα

Μια ωραία ελαφριά, αρωματική, ζουμερή και οικονομική συνταγή, που θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια!

1 συσκευασία από το ψυγείο του Super Market μπουτάκια νωπού κοτόπουλου (600-700 γραμμ. Περίπου)

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.γ. χοντρό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 κ.σ. λάδι

12-15 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα και κομμένα καθέτως στη μέση.

(Κόβουμε τα κρεμμυδάκια πριν τα καθαρίσουμε στη μέση, από τη ρίζα μέχρι το κοτσάνι και στη συνέχεια αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό και τις ρίζες. Αυτό βοηθάει για να μη διαλυθούν όσο ψήνονται… Για την ωραία εικόνα).

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση, ή όσα χρειάζονται για να καλύψουμε την επιφάνεια του ταψιού μας

Ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα

Αφρό αλατιού

πιπέρι

Λίγο φρέσκο θυμάρι

Λίγη φρέσκια ρίγανη

Σημ. Αγοράζω από το μανάβη μου φρέσκο συσκευασμένο θυμάρι και ρίγανη και γενικά όλα τα μυρωδικά. Τα πλένω τα στραγγίζω. Τα ακουμπάω σε χαρτί κουζίνας και τα ταμπονάρω με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά. Τα τυλίγω με μεμβράνη και τα ξαναβάζω στις συσκευασίες τους, για να έχω τις ετικέτες τους. Τα μεταφέρω στη κατάψυξη και όποτε θέλω φρέσκα μυρωδικά, τα έχω όλα αμέσως. Έτσι όπως είναι παγωμένα, τρίβω τα φύλλα στη ποσότητα που χρειάζομαι και πετάω τα κοτσάνια. Τόσο απλό!

2 φ.τ. λευκό κρασί

2 κ.σ. φουσκωτές μουστάρδα

Αλατάκι πιπεράκι

Πως το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις και αέρα, (πάνω-κάτω και αέρα).
  2. Βάζουμε σε ένα ταψάκι το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα αναμιγνύουμε.
  3. Ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί. Αλευρώνουμε τα μπουτάκια με το μίγμα, τα βάζουμε στο τηγάνι και τα ροδοκοκκινίζουμε απ’όλες τις πλευρές.
  4. Όσο κάνουμε αυτή τη διαδικασία, στρώνουμε τον πάτο του ταψιού μας με τα κομμένα ντοματίνια, (με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω), τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αλάτι πιπέρι και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι. Τα φουρνίζουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και κρατάμε το φούρνο αναμμένο.
  5. Βγάζουμε τα μπουτάκια από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα.
  6. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι που τα τηγανίσαμε 1 κ.σ. λάδι και να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα τσιγαρίζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Τα σβήνουμε με το κρασί και τους ρίχνουμε διάσπαρτα ρίγανη και θυμάρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά.
  7. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού πάνω στα ντοματίνια. Τοποθετούμε τα μπουτάκια πάνω στα ντοματίνια. Σφραγίζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα φουρνίζουμε για 30 λεπτά.
  8. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.
  9. Όταν η σάλτσα πήξει και τα μπουτάκια έχουν κάνει τραγανή πετσούλα, τα ξεφουρνίζουμε και τα σερβίρουμε δίπλα σε τηγανιτές πατατούλες, ή ρυζάκι, ή πουρέ.

INSTAGRAM FEED