close

Πανεύκολο Κέικ “βανιλοκανέλλας” με 3 μήλα!

Κέικ γεμάτο αρώματα που λειώνει κυριολεκτικά στο στόμα!

Υλικά που θα χρειαστούμε

Για τα μήλα

3 κόκκινα ζουμερά και τραγανά μήλα… τύπου Zagorin Hellas

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Κανέλλα σε σκόνη

Για το κέικ

3 αυγά

1 φ.τ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 βανίλια

80 γραμμ. Λειωμένο βούτυρο

1 φ.τ. γάλα

2 φ.τ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2  κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Βιτάμ coulinesse

Κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

Κανέλλα

Πως το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180ο C. Απλώνουμε με λαδόκολλα ένα Sanitas ταψί 26Χ19Χ5.5 εκ. Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα με λίγο
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τους ρίχνουμε διάσπαρτα 1 κ.σ. ζάχαρη, τα ραντίζουμε με κανέλλα, τα αναμιγνύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε χτυπώντας το λειωμένο βούτυρο και το γάλα.
  4. Κοσκινίζουμε πάνω στο μίγμα το αλεύρι με τη μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάμε για λίγο μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
  5. Προσθέτουμε τα μήλα, τα ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε και τα απλώνουμε στο ταψί.
  6. Τα φουρνίζουμε για 35 – 40 λεπτά.
  7. Ξεφουρνίζουμε τη μηλόπιτα, την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια σηκώνοντας την με τη λαδόκολλα, την σύρουμε και την… αδειάζουμε στην πιατέλα μας.
  8. Την χιονίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και την πασπαλίζουμε με κανέλλα.

INSTAGRAM FEED