Πανεύκολο Κέικ “βανιλοκανέλλας” με 3 μήλα!
Posted on
March 29, 2021
in ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κέικ γεμάτο αρώματα που λειώνει κυριολεκτικά στο στόμα!
Υλικά που θα χρειαστούμε
Για τα μήλα
3 κόκκινα ζουμερά και τραγανά μήλα… τύπου Zagorin Hellas
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
Κανέλλα σε σκόνη
Για το κέικ
3 αυγά
1 φ.τ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
80 γραμμ. Λειωμένο βούτυρο
1 φ.τ. γάλα
2 φ.τ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Βιτάμ coulinesse
Κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
Κανέλλα
Πως το φτιάχνουμε
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180ο C. Απλώνουμε με λαδόκολλα ένα Sanitas ταψί 26Χ19Χ5.5 εκ. Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα με λίγο
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τους ρίχνουμε διάσπαρτα 1 κ.σ. ζάχαρη, τα ραντίζουμε με κανέλλα, τα αναμιγνύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε χτυπώντας το λειωμένο βούτυρο και το γάλα.
- Κοσκινίζουμε πάνω στο μίγμα το αλεύρι με τη μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάμε για λίγο μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τα μήλα, τα ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε και τα απλώνουμε στο ταψί.
- Τα φουρνίζουμε για 35 – 40 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε τη μηλόπιτα, την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια σηκώνοντας την με τη λαδόκολλα, την σύρουμε και την… αδειάζουμε στην πιατέλα μας.
- Την χιονίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και την πασπαλίζουμε με κανέλλα.