Έλληνες πιλότοι τίμησαν την Ελληνική Επανάσταση με τον πιο πρωτότυπο τρόπο!

Έλληνες πιλότοι τίμησαν την Ελληνική Επανάσταση με τον πιο πρωτότυπο τρόπο!

Ρεπορτάζ: Βίκυ Καλοφωτιά

 

Όταν Έλληνες σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον ιερό σκοπό να τιμήσουν την πατρίδα τους από όποιο μέρος κι αν βρίσκονται, τότε όλα είναι πιθανά και με έναν θαυμαστό τρόπο πραγματοποιούνται εκμηδενίζοντας αποστάσεις, καιρικές συνθήκες και κάθε είδους αντιξοότητες.

Έτσι ακριβώς όπως συνέβη και πριν από κάποιες ώρες, όταν τρεις Έλληνες πιλότοι, ο Σπύρος Γιαννακόπουλος και οι συνάδελφοί του, Βασίλης Αναδιώτης και Βασίλης Βερνίκος -που οι δυο τους υπήρξαν παλαιότερα και Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς- επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος τύπου Airbus Α320-232 της Aegean Airlines και απογειώθηκαν στις 10:12 από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Προορισμός τους ο εναέριος χώρος πάνω από την Πελοπόννησο. Εκεί από όπου το 1821 ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από εκείνη την ένδοξη εποχή, πραγματοποιήθηκε σήμερα μια σπουδαία πρωτοβουλία που προκαλεί συγκίνηση, περηφάνια και κάνει την καρδιά του κάθε Έλληνα να χτυπάει ακόμη πιο δυνατά θυμίζοντάς μας τις παλικαρίσιες μάχες των προγόνων και τη λεβεντιά που κυλάει στις φλέβες του καθενός μας σε όποια γενιά κι αν ανήκει.

Σε αυτή την σημαντική πτήση με τον συμβολικό αριθμό AEE1821 και διάρκεια 1 ώρας και 50 λεπτών, τα τρία παραπάνω μέλη πληρώματος χάραξαν εναέρια μέσω μιας ειδικής αεροπορικής εφαρμογής, τα ψηφία 2 0 0, που διακρίνονται κοιτάζοντας από ψηλά και παραπέμπουν στα χρόνια που μεσολάβησαν από το 1821 μέχρι σήμερα αποτίοντας με αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής στους ήρωες που χάθηκαν στο πεδίο της μάχης και αγωνίστηκαν για μια πατρίδα ελεύθερη. Για μια πατρίδα όπου οι Έλληνες θα λειτουργούν σαν μια γροθιά, ακόμη κι όταν βρίσκονται μακριά, πάντοτε πρόθυμοι να βοηθήσουν ο έναν τον άλλο για να διαδίδεται παντού η ομορφιά και η ανδρεία της.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση αυτή η επιδίωξη ούτε και στη σημερινή πολύτιμη κίνηση των πιλότων της Aegean Airlines, καθώς στο πρωτότυπο αυτό εγχείρημα συνέβαλε νοερά και ένας άλλος Έλληνας πιλότος με καταγωγή από την Κρήτη και τη Μεσσηνία, που μένει μόνιμα στον Καναδά, ο Δημήτρης Νεονάκης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο lifesharing.gr για τη συμβολή του στην υλοποίηση του πρωτότυπου αυτού εγχειρήματος.

«Ήταν πριν από κάμποσο διάστημα, όταν ο πιλότος της Aegean Airlines και φίλος μου, ο Σπύρος Γιαννακόπουλος, λόγω της εμπειρίας μου στην εναέρια ζωγραφική, ζήτησε τη συμβουλή μου, καθώς σχεδίαζε να κάνει τη σημερινή διαδρομή με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Γνώριζε για τις περίπου 20 πτήσεις που έχω πραγματοποιήσει στο παρελθόν, χαράζοντας πολύπλοκα εναέρια σχέδια κι έτσι δεν δίστασε να ζητήσει τη γνώμη μου έτσι ώστε να οργανωθούν όλα σωστά.

»Μιλήσαμε για τα σχέδια, τον τύπο αεροπλάνου που θα χρησιμοποιούσε, για τις ταχύτητες και μετά δημιουργήθηκε το σχέδιο, το οποίο έπρεπε να είναι γύρω στα 431 ναυτικά μίλια, δηλαδή γύρω στα 800 χιλιόμετρα. Του έστειλα, σύμφωνα με τη γνώμη μου, το τελικό σχέδιο και με πολύ μεγάλη χαρά διαπίστωσα μετά από τη σημερινή πτήση, ότι τελικά πραγματοποιήθηκε βάσει αυτού.

»Από ό,τι είδα, πέταξαν γύρω στα 20.000 πόδια και πραγματικά οφείλω να πω ότι έγινε μια φανταστική δουλειά! Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και είμαι συγκινημένος που μπόρεσα κι εγώ από εδώ που βρίσκομαι να βάλω τη δική μου πινελιά σε όλη αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία! Μπράβο σε όλους και στους πιλότους και στην Aegean!Συγχαρητήρια!».

Όταν Έλληνες σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον ιερό σκοπό να τιμήσουν την πατρίδα τους από όποιο μέρος κι αν βρίσκονται, τότε όλα είναι πιθανά…