close

Ζαμπονοτυροπιτάκια

Μια υπέροχη πανεύκολη λιχουδιά!

Υλικά που θα χρειαστούμε

1 πακέτο φρέσκια, ή κατεψυγμένη σφολιάτα (2φύλλα)

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φ.τ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Αλατάκι και πιπέρι

2 φ.τ. ζαμπόν που αγαπάτε σε μπαστούνι κομμένο σε κυβάκια

2 φ.τ. φρέσκα φύλλα σπανάκι κομμένα

1 ½ φ.τ. Τριμμένο Gouda

1 ασπράδι αβγού ελαφρώς χτυπημένο

Πως το φτιάχνουμε

  1. Ξεπαγώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας, εάν είναι καταψυγμένα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου. Κόβουμε το σπανάκι.
  2. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο. Όταν λειώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το αλατάκι. Όταν αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να πήξει η μπεσαμέλ.
  3. Αποσύρουμε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαμπόν, 1 φ.τ. τριμμένο τυρί, πιπεράκι και τα αναμιγνύουμε.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο μας και ξεδιπλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 13 Χ 13 εκατοστά περίπου. Τοποθετούμε τα 4γωνα στο ταψί. Κόβουμε και το δεύτερο φύλλο.
  5. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το ασπράδι. Βάζουμε από 1 φουσκωτή κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και κλείνουμε το σφολιατάκι ανασηκώνοντας τις 4 γωνίες προς στο κέντρο. Τις κολλάμε πιέζοντας τες με τα δάχτυλα μας.

Εάν μας εξυπηρετεί περισσότερο, χρησιμοποιούμε φόρμα για muffins.

  1. Αλείφουμε ένα-ένα τα σφολιατάκια με αυγό και τα φουρνίζουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.

Η Χριστίνα Λαμπίρη είναι δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία στο χώρο των περιοδικών, της τηλεόρασης αλλά και στου ραδιοφώνου. Έχει αγαπηθεί από το κοινό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την μεσημεριανή ζώνη με ένα προφίλ δημοσιογραφικό που χαρακτηριζόταν εξαρχής από ήθος και υπευθυνότητα. Από τότε έχει υπηρετήσει επάξια ως παρουσιάστρια ζώνες ειδησεογραφίας , πρωινής ενημέρωσης , εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου αλλά και ειδικές εκπομπές όπως Καλλιστεία, Τηλεμαραθώνιο αλλά και τα Τηλεοπτικά βραβεία του ΕΘΝΟΥΣ «ΠΡΟΣΩΠΑ 2008». Έχει κερδίσει 2 τηλεοπτικά βραβεία ως «αγαπημένη εκπομπή κοινού 2005» και «Βραβείο ειδικής εκπομπής 2008» για τον Τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε για υποστήριξη και βοήθεια προς τους πυροπαθείς της Ηλείας , ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφια στα ίδια βραβεία ως «αγαπημένη παρουσιάστρια κοινού εκτός ειδήσεων». Το 2012 αποφάσισε να διοχετεύσει όλη της το «είναι» στο δικό της ηλεκτρονικό δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το The fun of Lifesharing.«To site αυτό έχει γίνει με αγάπη και μεράκι τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου όλους εσάς που θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα υγείας,ομορφιάς,μόδας,ψυχολογίας, επικαιρότητας και όχι μόνο. Η ομάδα μας πρεσβεύει την χαρά του να μοιράζεσαι την γνώση και δεν είναι τυχαίο ποια άτομα μπήκαν στην οικογένεια του Τhe fun of Lifesharing. Το όραμα μας είναι η ομάδα αυτή να επεκταθεί και να εμπνευστεί από εσάς! Θέλουμε να γίνουμε η αγαπημένη σας παρέα το πρωί με καφέ, τις χαλαρές σας ώρες,το βράδυ πριν κοιμηθείτε,στο διάλειμμα σας στη δουλειά,η συντροφιά σας σε κάθε στιγμή σας».

INSTAGRAM FEED