Ψαράκια… χρόνια σας πολλά!

Ψαράκια… χρόνια σας πολλά!

ENAΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΑΝΔΕΛΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΡΟΔΙΝΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ!
Αν το νερό του Καρκίνου, είναι το νερό ενός γάργαρου ποταμού και το νερό του Σκορπιού μιας στάσιμης λίμνης που κινδυνεύει να γίνει έλος, το νερό των Ιχθύων είναι ο απέραντος ωκεανός. Ο ωκεανός αυτός που δεν έχει αρχή και τέλος και που μπορεί να κρύβει στα σπλάχνα του πλάσματα αλλόκοτα, παράξενα, μυθικά, ακίνδυνα και επικίνδυνα. Αυτός που μπορεί με την ίδια ευκολία να κανακεύει ασπρόπλωρες βαρκούλες, να γίνεται καταφύγιο για τα θαλασσοπούλια, αλλά και να καταποντίζει τρικάταρτα ιστιοφόρα. Είναι η θάλασσα που με ευκολία ανακατεύει ο κυβερνήτης σας ο Ποσειδώνας με την τρίαινα του και φέρνει στην επιφάνεια λογής – λογής πλάσματα, φρόκαλα, όστρακα και μαργαριτάρια. Αυτό είναι το περιβάλλον σας Ιχθύες, το χάος της ανοιχτής θάλασσας που δεν έχει όρια, της φαντασίας που δεν έχει όρια, του ονείρου που δεν έχει όρια… του συλλογικού ασυνείδητου κατά τον Carl Jung.
Όταν γεννιέσαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. οφείλεις να κολυμπάς στη στέρνα του συλλογικού ασυνείδητου, οφείλεις να ονειρεύεσαι έναν κόσμο ιδανικό πίνοντας αψέντι . Οφείλεις να μαγεύεις τα δελφίνια με την λύρα σου, σαν τον Αρίωνα. Μα πάνω από όλα οφείλεις να γίνεσαι ”θυσία” για κάθε ιερό σκοπό, να γίνεσαι γεφύρι να περνούν οι άλλοι, να πιάνεσαι ”θύμα” της αγάπης…
Θυσία. Θύμα. Αλήθεια. Πόσο σας αρέσουν αυτές οι λέξεις Ψαράκια μου. Μόνο που τις μπερδεύετε λίγο μεταξύ τους… Αν ο Κριός είναι η αρχή του κόσμου η Γένεσις, οι Ιχθύες είστε το τέλος, η Αποκάλυψη! Είστε το ζώδιο που μέσα του κρύβει τα προτερήματα και τα ελαττώματα όλου του ζωδιακού . Είστε ο συμβολικός θάνατος που θα δώσει την ευκαιρία στη ζωή να ξαναγεννηθεί και πάλι από την αρχή. Το διαισθάνεστε όλο αυτό το βάρος γι’ αυτό και ο ρόλος που διαδραματίζετε είναι υπερκόσμιος! Είστε οι εκπρόσωποι του Θεού στη γη ή μάλλον έτσι αισθάνεστε. Ο δωδέκατος οίκος που δικαιωματικά σας ανήκει είναι ο οίκος του Θεού, της θρησκείας , του μοναχισμού, του διαλογισμού, της ελεημοσύνης, της φιλευσπλαχνίας, αλλά και ο οίκος των ψυχολογικών αδιεξόδων, των εθισμών , της απομόνωσης, των εγκλεισμών. Όλα αυτά μαζί με την ασύλληπτη καλλιτεχνικότητα που σας διακρίνει είστε εσείς, οι τελευταίοι μα όχι Έσχατοι του ζωδιακού! Πως να δημιουργήσει ένας καλλιτέχνης εάν μέσα του δε βράζει ένα καζάνι ξέχειλο από συναισθήματα; Πως να ζωγραφίσει ένας ζωγράφος αν οι αποχρώσεις του ουράνιου τόξου δεν αγγίζουν την καρδιά του; Πως να συνθέσει ένας μουσικός ένα εξαίσιο κομμάτι αν οι νότες δεν κατοικούν μέσα στην ψυχή του; Πρέπει να έχεις ”θεϊκή” στόφα για να είσαι όλα αυτά ή να καταφέρεις έστω να τα αγγίξεις!
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως το ζώδιο μας, ο Ήλιος μας δηλαδή, είναι αυτό που είμαστε! Κατηγορηματικά ΟΧΙ! Το ζώδιό μας είναι το ζητούμενο, είναι αυτό που προσπαθούμε να φτάσουμε, αυτό για το οποίο μας δίνονται τα όπλα να μπούμε στη μάχη και να το κερδίσουμε! Όλα τα υπόλοιπα είναι βερμπαλισμός. Τα πολλά λόγια, η πολλή φασαρία είναι αντιπερισπασμός γιατί δεν μπορώ να γίνω αυτό που πρέπει.
Είμαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. και θυσιάζομαι.
Είμαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. και είμαι πάντα θύμα.
Είμαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. και ερωτεύομαι λάθος ανθρώπους.
Είμαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. και πίνω για να ξεχνώ αυτούς που με πλήγωσαν.
Λάθος!
Είσαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. γιατί πρέπει να είσαι δυνατός, γιατί πρέπει να υπερνικήσεις όλα αυτά!
Είσαι Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. γιατί πρέπει να θυσιάζεσαι χωρίς να κάνεις περιττή φασαρία και ούτε να υπενθυμίζεις συνεχώς την θυσία σου. Η θυσία θέλει γενναιότητα και ησυχία. Αυτός είναι ο Ήλιος που πρέπει να φτάσεις!
Ο Ήλιος φέτος, στο ελπιδοφόρο 2021 πέρασε στο ζώδιο σας Ψαράκια μου, στις 18 Φεβρουαρίου, ξεγλιστρώντας από την πολυαστρία στον Υδροχόο με τις παγωμένες μέρες και νύχτες του. Ο Ερμής, ανάδρομος στον Υδροχόο ‘’ζεσταίνει’’ με τα χνώτα του την πλάτη σας, κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά σας και σας υπόσχεται μια γενέθλια χρονιά τρυφερή, συναισθηματική με μνήμες του παρελθόντος να έρχονται στο παρόν και να ζητούν αξιολόγηση και επανατοποθέτηση.
Ο Δίας, ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης από το ζώδιο του Υδροχόου θα λειτουργήσει ως προπομπός αφού το Μάιο θα κάνει μια πρόβα generale στο δικό σας ζώδιο και θα σας δώσει μια μικρή πρόγευση για όλα τα καλούδια που θα σας φέρει το 2022… τη χρονιά σας. Μέχρι τότε όμως θα λειτουργήσει ως ο προσωπικός σας επικοινωνιολόγος και θα σας φέρει περισσότερους φίλους και μεγαλύτερη αποδοχή. Ο κύκλος σας θα επεκταθεί και η καθιέρωση θα έρθει μέσα από τις κοινωνικές και φιλικές σας συναναστροφές. Θα είναι μια χρονιά κοινωνικής εξωστρέφειας αυτή για εσάς. Ευκαιρίες επαγγελματικές και ερωτικές θα προκύψουν καθώς θα βλέπετε φίλους να γίνονται ερωτικοί σύντροφοι και παλιοί έρωτες να γίνονται φίλοι.
Ο κυβερνήτης σας ο Ποσειδώνας, παραμένοντας στο ζώδιό σας θα συνεχίζει να σας χαρίζει ‘’όραμα’’ και διαίσθηση. Είστε ευαίσθητοι, συμπονετικοί και πάντα προσπαθείτε να προσφέρετε τη βοήθεια σας στους άλλους, χωρίς διάκριση πολλές φορές. Τώρα είναι η χρονιά που η διάκριση θα πρέπει να υπερισχύσει της παρόρμησης και ο κεντρικός άξονας του ενδιαφέροντος και των παροχών σας, να είστε εσείς, οι ίδιοι! Ο Πλούτωνας σε χαρισματικά εξάγωνα με τον Ψαρίσιο Ήλιο σας, στις τελευταίες ημέρες των γενεθλίων σας, θα σας χαρίσει σταθερότητα και υλοποίηση στόχων ζωής. Θα δείτε όνειρα χρόνων να παίρνουν σάρκα και οστά και εσείς να έχετε τη δύναμη και την ευθυκρισία να τα υπηρετήσετε με τον καλύτερο τρόπο.
♓ 1ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 18 – 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Εσείς τα Ψαράκια του πρώτου δεκαημέρου, είστε τα καθαρόαιμα παιδιά του Ποσειδώνα και πρεσβεύετε ατόφιες τις χάρες, αλλά και τις δυσκολίες του ζωδίου σας. Φέτος θα είστε οι τυχερότεροι από τη στιγμή που ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο σας το Μάιο και θα παραμείνει μέχρι τον Ιούλιο. Οι γεννημένοι τις τέσσερις πρώτες ημέρες 18, 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου θα βιώσετε μοναδικές στιγμές επιτυχίας, καταξίωσης, αποκατάστασης ηθικής και ψυχικής, καθώς και καθιέρωσης. Οι ποσότητες φαντασίας και πραγματικότητας θα παραμείνουν στα ιδανικά όρια για να έχετε μια χρονιά εξαιρετική από όλες τις απόψεις.
Οι γεννημένοι 21, 22 Φεβρουαρίου θα πάρετε γενέθλιο δώρο το τρίγωνο του Ήλιου με τη Σελήνη στον τρυφερό Καρκίνο για να έχετε αισιοδοξία και ευκολίες μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας. Η Αφροδίτη στις 26 του Φλεβάρη θα περάσει στο δικό σας ζώδιο με τις μέρες να γίνονται τρυφερές και τις νύχτες ρομαντικές.
Η Πανσέληνος της 27ης θα ξυπνήσει τις μνήμες του Νοέμβρη του 2020 για τους γεννημένους 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου. Η γενέθλια χρονιά σας θα σας βρει απίστευτα κοινωνικούς και με επαγγελματικούς στόχους που θα σας γεμίσουν χαρά! Η άνοιξη θα σας φέρει έρωτες, πολλούς έρωτες!
♓ 2ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 1- 10 ΜΑΡΤΙΟΥ
Εκτός από παιδιά του Ποσειδώνα είστε και παιδιά της κυκλοθυμικής Σελήνης, εσείς τα Ψαράκια του δεύτερου δεκαημέρου. Τα νερά σας πάνε κι έρχονται σαν τα νερά του πορθμού του Ευρίπου με τη διάθεση και τα συναισθήματα σας να διαδέχονται το ένα το άλλο με ταχύτητα αστραπής. Ο Μάρτιος, ο μήνας των γενεθλίων σας θα έχει να σας χαρίσει όμορφες όψεις για να τις πάρετε μαζί σας στις αποσκευές της Ηλιακής σας επιστροφής.
SOS για τους γεννημένους 4 και 5 Μαρτίου με τον πολεμοχαρή Άρη να περνά στους Διδύμους και να σας βάζει σε δρόμους αντιπαλότητας και αντιπαράθεσης με το οικογενειακό σας περιβάλλον
Ο Ήλιος στους Ιχθύες θα συναντήσει τον Ποσειδώνα στις 9 του Μάρτη και οι μέρες θα γίνουν θολές και εξαπατητικές. Απογοητεύσεις, εξασθένηση σωματική και νοητική, ψέματα και λόγια μεγάλα χωρίς έρμα για τα Ψαράκια που έχετε γεννηθεί 9 και 10 Μαρτίου. Η μαγική λέξη για εσάς είναι η διάκριση. Μην αφήσετε τίποτα στην τύχη!
♓ 3ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ 10- 20 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο Πλούτωνας μαζί με τον Ποσειδώνα κυβερνούν το δικό σας δεκανό Ψαράκια του τρίτου δεκαημέρου και σας χαρίζουν ένα αλάνθαστο διαισθητικό κριτήριο. Είστε παιδιά δυο κόσμων και τα νερά σας είναι σκοτεινά και έχουν άπειρο βάθος. Είστε παιδιά της πρώιμης άνοιξης εσείς και ανακαλύπτετε τον κόσμο πάντα από την αρχή με ενδιαφέρον σχεδόν παιδικό και αθώο. Μια Νέα Σελήνη τρυφερή σαν τα πρώτα πράσινα κλαράκια θα πραγματοποιηθεί στις 13 του Μάρτη, δώρο στα γενέθλια σας. Η Νέα Σελήνη της εξύψωσης του έρωτα με την Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα να σκορπίζει ροζ λάμψεις στην πλάση και να γεμίζει ερωτική διάθεση το Σύμπαν.
SUPER για τα Ψαράκια που έχετε γεννηθεί 16, 17, 18 Μαρτίου με τον Πλούτωνα να χαρίζει τα απίστευτα ευνοϊκά του εξάγωνα στον Ήλιο σας και να σας τροφοδοτεί με δύναμη μέχρι τα επόμενα γενέθλια σας.
Την τελευταία ημέρα των γενεθλίων σας η Αφροδίτη στους Ιχθύες θα προλάβει να αγκαλιάσει τον Ήλιο και να χαρίσει ρομαντικούς και εθιστικούς έρωτες στα Ψαράκια της ύστατης στιγμής. Οι έρωτες αυτοί θα σας ακολουθήσουν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, και θα φέρνουν στη ζωή σας ανθρώπους που μπορεί να αποδειχθούν σχέσεις παντοτινές.
Ένας κόσμος χωρίς Ιχθύες δε θα είχε το ροζ χρώμα στην παλέτα του. Δε θα είχε όνειρα δανδελένια και αχνά, ούτε ροδόκηπους γεμάτους εκατοντάφυλλα ευωδιαστά. Δε θα είχε ποιήματα και τραγούδια για τον έρωτα, δε θα είχε τον Ορφέα και την Ευρυδίκη , τον Προμηθέα, τον Βιβάλντι, τον Μποτιτσέλι, τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, τον Αμεντέο Μοντιλιάνι. Δεν θα είχε τον Γκάντι και τον ίδιο τον Ιησού ακόμη, όχι γιατί όλοι αυτοί ανήκουν στο συγκεκριμένο ζώδιο, αλλά γιατί πρεσβεύουν τις αρχές του.
Αυτός είναι ο ιδεατός και ιδανικός κόσμος τους, για το λόγο αυτό τους έχει ανατεθεί να είναι οι θεματοφύλακες του ζωδιακού. Έχουν την πιο ευμετάβλητη και δυσκολοαναγνωρίσιμη φύση γιατί εμπεριέχουν μέσα στο διττό συμβολισμό τους τις ιδιότητες όλων των ζωδίων. Την ορμή του Κριού, τη νωχέλεια του Ταύρου, την εξυπνάδα των Διδύμων, την τρυφερότητα του Καρκίνου, τη γενναιοδωρία του Λιονταριού, την πρακτικότητα της Παρθένου, τη δικαιοσύνη του Ζυγού, το πάθος του Σκορπιού, το φανατισμό του Τοξότη, τη σοβαρότητα του Αιγόκερω, την εκκεντρικότητα του Υδροχόου… και οι ίδιοι δεν είναι παρά ένας μικρός Πρωτέας μέσα στην απέραντη θάλασσα του Ποσειδώνα.
Μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε μορφή θέλουν , άλλωστε νερό πρεσβεύουν και είναι ικανοί να σφετεριστούν το σχήμα κάθε δοχείου στο οποίο θα εισχωρήσουν.
Σαν τον μυθολογικό Πρωτέα αλλάζουν σώματα και σχήματα, ξεγλιστρούν με ευκολία από τα δύσκολα και μην εκπλαγείτε αν δείτε ξαφνικά το θύμα να γίνεται θύτης και το γλυκό χρυσόψαρο της γυάλας αιμοβόρος καρχαρίας…

Βάσια Μαυράκη Συγγραφέας / Αστρολόγος Empathetic Astrological Approach / Tropical & Astral Synastry Expert

f.b. :            Βάσια Μαυράκη
Instagram:  vasiamavraki
e-mail :      vmayraki@gmail.com