Γιατί να αγοράσετε λουλούδια αυτή την εβδομάδα;

Γιατί να αγοράσετε λουλούδια αυτή την εβδομάδα;

Για πολλούς και πολύ σοβαρούς λόγους!!!

Ναι το γνωρίζουμε ότι έχετε πολλές σκοτούρες, και ότι το τελευταίο πράγμα που περνάει από το μυαλό σας είναι να αγοράσετε από την λαϊκή αγορά, μαζί με τα φρούτα και τα λαχανικά σας, και ένα μπουκέτο λουλούδια. Όμως τα λουλούδια είναι μια από τις ελάχιστες προσιτές πολυτέλειες που μας έχουν απομείνει, και που μπορούμε να την απολαύσουμε κλεισμένοι στο σπίτι μας. Είναι κρίμα να την στερείτε από τον εαυτό σας περιμένοντας μια γιορτή για να γεμίσετε τα βάζα σας.

Και μη βιαστείτε να σκεφτείτε: Σιγά την απόλαυση…

Κάντε πρώτα τον κόπο, όταν θα πάτε ξανά στη λαϊκή, να ξοδέψετε 3 ευρώ παραπάνω για ένα μπουκέτο λουλούδια, και να τα βάλετε σε ένα βάζο πάνω στο γραφείο σας, στο τραπέζι της κουζίνας σας, ή του σαλονιού σας.

Είναι… επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι, αν όχι από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα τα βάλετε στο βάζο, σίγουρα μετά από μια -δυο μέρες, θα διαπιστώσετε ότι έχετε πολύ καλύτερη διάθεση και κάνετε πιο θετικές σκέψεις!

Δεν το λέμε εμείς αλλά η επιστήμη:

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey:

  • Οι γυναίκες- παραλήπτες λουλουδιών, δήλωσαν πολύ πιο καλοδιάθετες 3 μέρες αργότερα.
  • Η προσφορά ενός λουλουδιού σε μια άγνωστη γυναίκα ή άνδρα μέσα σε ένα ασανσέρ, εκμαιεύει μια πιο θετική κοινωνική συμπεριφορά, συγκριτικά με άλλες παρεμφερείς χειρονομίες- ένα χαμόγελο, ένα κομπλιμέντο, ένα κέρασμα, ένα σχόλιο για τον καιρό, κ.λπ.
  • Τα λουλούδια, όταν προσφέρονται σε ηλικιωμένα άτομα, βελτιώνουν όχι μόνο τη διάθεσή τους αλλά και τη μνήμη τους.

Επίσης μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Florida, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ύπαρξη λουλουδιών μέσα στο σπίτι λειτουργεί κατασταλτικά για το στρες που μας διακατέχει, είτε μας τα έχουν προσφέρει είτε τα έχουμε αγοράσει μόνοι μας.

Τα λουλούδια με τα όμορφά χρώματα τους, προσθέτουν μια χαρούμενη πινελιά μέσα στο σπίτι, μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση, μας συνδέουν με τον έξω κόσμο, μας ξυπνάνε ευχάριστες αναμνήσεις και είναι ένας υπέροχος τρόπος για να νταντέψουμε τον εαυτό μας.

Με δυο λόγια  τα λουλούδια μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας κάνουν πιο αισιόδοξους!!!

Ακόμα και η φροντίδα των λουλουδιών είναι μια ευχάριστη ενασχόληση. Προσέχουμε τα φυλλαράκια τους να μην μπαίνουν μέσα στο νερό και να σαπίζουν, αλλάζουμε μέρα παρά μέρα το νερό τους ώστε να διατηρείται το βάζο καθαρό και κόβουμε λοξά, ένα εκατοστό κάθε τόσο τα κοτσανάκια τους για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες.

Πριν το καταλάβετε, η σκέψη της άνοιξης μαζί με την ελπίδα για καλύτερες μέρες, θα κυριαρχήσουν μέσα σας.

Κι αν είστε αρκετά γενναιόδωροι, μαζί με το δικό σας μπουκέτο αγοράστε και ένα για τη φίλη ή τον φίλο σας  που χρειάζεται μια ώθηση για να χαμογελάσει ξανά!