Στα θρανία ξανά! Πώς να προετοιμάσετε σωστά τα παιδιά σας!

Στα θρανία ξανά! Πώς να προετοιμάσετε σωστά τα παιδιά σας!

Το άνοιγμα των σχολείων είναι γεγονός!  Και το πρώτο πράγμα που όλοι οι γονείς σκέφτονται (είμαι σίγουρη), είναι πώς  θα “ξαναπροσαρμοστούν” τα παιδιά τους.

Παρακάτω  σας δίνουμε μερικά…απλά και εύκολα tips για να σας φανεί και να τους φανεί η προσαρμογή… παιχνιδάκι!

  1. Το πρώτο που πρέπει να ρυθμιστεί είναι το ωράριο του ύπνου!

Λίγα είναι τα παιδιά που διατήρησαν τις ώρες του ύπνου που είχαν όταν πήγαιναν στο σχολείο! Ξεκινήστε λοιπόν από αυτό, αν και εσείς το…χάσατε!

  1. Ρυθμίζοντας τα γεύματα!

Και αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους γονείς. Όλους αυτούς τους μήνες, τα παιδιά συνήθιζαν να τρώνε ακανόνιστες ώρες (ίσως συχνότερα). Ήρθε η ώρα τα γεύματα να μπουν.. σε μία σειρά!

  1. Αποχωρισμός.

Όσες μανούλες έχετε μικρά παιδάκια (ιδίως κάτω των 6 ετών), θα δείτε έντονη δυσφορία από τα μικρά σας τις πρώτες ημέρες. Ξεκινήστε να τους μιλάτε για το πόσο ωραία θα περνούν, τις ώρες που θα περάσουν με τους αγαπημένους τους φίλους που έχουν καιρό να δουν, τα παιχνίδια που θα παίζουν! Δώστε στα παιδιά κίνητρο και όμορφες σκέψεις!

  1. ΤΕΛΟΣ στην βαρετή τηλεκπαίδευση!

Επιτέλους δεν θα χρειάζεται να κάθονται μπροστά σε μία οθόνη για ώρες! Μιλήστε τους γι’  αυτό. Και τι εννοώ; Εξηγήστε τους πολύ αναλυτικά, όλα όσα θα ξαναζήσουν πηγαίνοντας στο σχολείο!

Με δυο λόγια τα μυστικά κάθε προσαρμογής, για μικρούς αλλά και για τους μεγάλους είναι τρία: Οργάνωση, κίνητρα, θετική σκέψη!

 

photo:pixbay @DarkmoonArt_de