Χριστούγεννα για δύο! Το αποφασίσαμε!  Θα τα γιορτάσουμε μόνοι στο σπίτι μας!

Χριστούγεννα για δύο! Το αποφασίσαμε!  Θα τα γιορτάσουμε μόνοι στο σπίτι μας!

Δεν το έχουμε ξανακάνει, αν και κάποιες χρονιές, ομολογώ φλερτάραμε με την ιδέα! Ψάχναμε για δικαιολογίες, δεν βρίσκαμε, ψέματα ποτέ, και… λέγαμε ΝΑΙ στις προσκλήσεις γονιών και φίλων.

Φέτος όμως, δεν χρειαζόμαστε δικαιολογία για να πούμε ΟΧΙ. Έχουμε έναν πολύ-πολύ σοβαρό λόγο, και γι’ αυτό θα γιορτάσουμε μόνοι στο σπίτι μας κάπως έτσι…

  • Την παραμονή των Χριστουγέννων θα ξυπνήσουμε ό,τι ώρα θέλουμε και θα χουζουρέψουμε στο κρεβάτι όσο θέλουμε.
  • Όταν σηκωθούμε -γύρω στις 11 το κόβω- θα φτιάξουμε καφέ να μυρίσει όλο το σπίτι, και με  πιτζάμες, ρόμπα και παντόφλες, θα κάτσουμε στον καναπέ για…  bunch – θα το έχουμε προετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα- και θα το απολαύσουμε ακούγοντας τα κάλαντα σε πολλές και διαφορετικές γλώσσες, ρυθμούς και εκδοχές. Τα χρόνια τα παλιά και τα καλά, τέτοια μέρα και ώρα τηλεφωνούσαμε στην Ευγενία για να της ευχηθούμε για τη γιορτή της- αχ Ευγενία μου γλυκιά, πόσο μας λείπεις…
  • Ντουσάκι, φόρμα, αθλητικά, μασκούλα, και φύγαμε για έναν δίωρο περίπατο μέσα στη φύση – αν δεν μας τα χαλάσει η βροχή. Διαφορετικά, ομπρελίτσα και βόλτα στα πέριξ. Θα χτυπήσουμε τα κουδούνια συγγενών, φίλων και γνωστών που μένουν τριγύρω, και από μακριά θα τους ευχηθούμε «Χρόνια πολλά!».
  • Πίσω στο σπίτι  θα προετοιμάσουμε το δείπνο μας. Φέτος δεν θα φτιάξουμε γαλοπούλα για κυρίως πιάτο- πόσες μέρες θα την τρώμε; Προτιμήσαμε κοτόπουλο -εννοείται με γέμιση ίδια με της γαλοπούλας – και στη σαλάτα δεν θα ξεχάσουμε το ρόδι!
  • Ενδυματολογικά θα τηρήσουμε αυστηρά την… Παράδοση! Θα φορέσουμε τα καλά μας και θα σταθούμε μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο για μια selfie. Α και για ένα βιντεάκι, για να ακούγονται οι ευχές μας και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
  • Αφού τα στείλουμε και τα δυο σε φίλους και γνωστούς με πολλή αγάπη, μέσω Skype, θα… τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας με αδέλφια ξαδέλφια και κολλητούς.
  • Θα ακολουθήσει το…  επίσημο δείπνο στην τραπεζαρία, πάνω στο κόκκινο χριστουγεννιάτικο λινό μας τραπεζομάντηλο, και μέσα στα κατάλευκα πιάτα με τα χρυσαφιά φυλλαράκια του καλού μας σερβίτσιου. Εννοείται ότι θα ανάψουμε πολλά κεριά και θα βάλουμε χαρούμενες μουσικές.
  • Το αγαπημένο μας επιδόρπιο  -cheese cake με φρούτα του δάσους- θα το απολαύσουμε αργότερα στον καναπέ, με αφρώδη οίνο, μπροστά στο τζάκι  και απέναντι από την τηλεόραση. Αν τα εορταστικά προγράμματα δεν… λένε, θα την κλείσουμε και θα πατήσουμε play στα τραγούδια της ζωής μας.
  • Με τούτα και μ’ εκείνα πιστεύω ότι θα περάσουμε πολύ-πολύ καλά, κι ευχόμαστε εσείς να περάσετε καλύτερα! Υγεία και Αγάπη, όταν υπάρχουν, φτάνουν και περισσεύουν!

Ανήμερα, μάλλον δεν θα μείνει χρόνος για χουζούρι και βόλτες, γιατί θα έχουμε να συμμαζέψουμε την… υπερπαραγωγή της παραμονής, να ανταλλάξουμε τα δώρα μας- φέτος κάναμε πολλά μικρά-μικρά ο ένας στον άλλον-, και να ευχηθούμε σε Χριστίνες, Χρυσούλες και Χρήστους, σε Μανώληδες, Εμμανουέλες και στον Γκασπάρ – αν έχετε φίλους που ακούνε στα ονόματα  Μπαλταζάρ και  Μελχιόρ, μην τους ξεχάσετε, γιορτάζουν και αυτοί.

Όσο για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα μας, ας είναι καλά οι Έλληνες εστιάτορες!  Τake away ή delivery, δεν το ξέρω ακόμα, αλλά το σίγουρο είναι πως εμείς το πολύ- πολύ που θα κάνουμε είναι να στρώσουμε και να μαζέψουμε το τραπέζι!

Σας ευχόμαστε «Καλά Χριστούγεννα» και του χρόνου ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ!!!