close

Το πιο διάσημο κέικ της Δανίας-Danish dream cake- Drømmekage

Τόσο αφράτο ,τόσο ζουμερό, τόσο αρωματικό και καραμελωμένο, που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε για το κέικ

3 αβγά

1 ½  φ.τ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 1 βανιλέτα

50 γραμ. λειωμένο βούτυρο

150 ml γάλα

250γραμ. αλεύρι (2 φ.τ.)

2 κ.γ. μπέικιν-πάουντερ

Ελάχιστο αλάτι

Υλικά που θα χρειαστούμε για την επικάλυψη

125 γραμ. βούτυρο σε κομματάκια

½ φ.τ. γάλα

1 φ.τ. μαύρη ζάχαρη (200γραμ.) Για πιο απαλό άρωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 100γραμ. καστανή ζάχαρη και 100γραμ. μαύρη ζάχαρη

1 φ.τ. τριμμένη καρύδα (100γραμ.)

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 180ο C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με ελατήριο και τη καλύπτουμε με λαδόκολλα σε δυο κομμάτια. Ένα δίσκο για τον πάτο της φόρμας και μια λωρίδα περιφερικά.
  2. Λειώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάμε το μίγμα με το μιξεράκι μας μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, χτυπάμε, στη συνέχεια το λειωμένο βούτυρο, χτυπάμε και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με τη μπέικιν πάουντερ.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και το φουρνίζουμε για 20-25 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώνει.

Για την επικάλυψη

  1. Λειώνουμε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και ρίχνουμε πρώτα το γάλα ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη, τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λειώσει και να αρχίσει να κοχλάζει. Τέλος, προσθέτουμε τη καρύδα και ανακατεύουμε.
  2. Αδειάζουμε και απλώνουμε το μίγμα της καρύδας πάνω στο κέικ και τοποθετούμε τη φόρμα πάλι στο φούρνο να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρουμε, για να το σερβίρουμε.