Φρέσκια και όμορφη ώσπου να πεις “Gua Sha”

Φρέσκια και όμορφη ώσπου να πεις “Gua Sha”

Αυτό το Σαββατόβραδο 12/12 στις 9.30 σου έχουμε ετοιμάσει το καλύτερο ραντεβού. Ραντεβού με την αναζωογόνηση, την ομορφιά και την υγεία και όλα αυτά απο το σπίτι σου με απόλυτη ασφάλεια. Οδηγός μας στο ταξίδι αυτό της αναγέννησης η ρεφλεξολόγος και wellness coach , Κατερίνα Σταθοπούλου και μέσο, η μέθοδος gua sha

Το Γκουά σα είναι μια λαϊκή θεραπεία που χρησιμοποιεί η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική τόσο για την αποβολή των τοξινών και την ανακούφιση μυοσκελετικών προβλημάτων στο σώμα, αλλά και για την ανανέωση και αναζωογόνηση  του συνδετικού ιστού στις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας του προσώπου και τη δημιουργία νέων τριχοειδών αγγείων.

Θεραπευτικές αρχές – δράσεις του Guasha γενικά:

  • Εξισορρόπηση του Γιν Γιανγκ
  • Ενεργοποίηση του κυκλοφορικού συστήματος
  • Ρύθμιση της λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων
  • Αποβολή των τοξινών

Πως εκτελείται η τεχνική της φυσικής απολέπισης για το πρόσωπο.

Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται η άμεση απόξεση πάνω στο γυμνό δέρμα του δέκτη.

Τα περισσότερα εργαλεία Gua Sha είναι κατασκευασμένα από πέτρα  νεφρίτη. Μπορείτε επίσης να βρείτε εργαλεία Gua Sha, ροζ νεφρίτη, κέρατο βουβάλου η ανοξείδωτο υλικό. Τα υλικά των εργαλείων πρέπει να είναι από φυσικά υλικά προκειμένου  να είναι απόλυτα φυσική η διαδικασία και να αποφεύγονται τα πλαστικά.

Στην επιφάνεια του προσώπου γίνεται ήπια εφαρμογή μαζί με κάποιο βιολογικό λιπαντικό έλαιο όπως αμυγδαλέλαιο, λάδι από λάβδανο ή κάποια φυτική κρέμα κλπ. Αφού γίνει η επάλειψη του λιπαντικού εφαρμόζεται η απόξεση/απολέπιση στο δέρμα, με ειδική τεχνική και κινήσεις γρήγορες με την κατάλληλη φορά για κάθε σημείο του προσώπου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και τις ενεργειακές ιδιότητες των εργαλείων που χρησιμοποιούμε και κυρίως του νεφρίτη που είναι και το υλικό που θα συναντήσετε πιο συχνά .

Ιδιότητες του ενεργειακού λίθου Νεφρίτη

Ο νερίτης είναι πάντα  δροσερός ότι θερμοκρασία και να έχει το εξωτερικό περιβάλλον και είναι πολύ ανθεκτικός. Είναι γνωστό ότι είναι πολύ ξεχωριστός στην κινεζική κουλτούρα, πιστεύεται δε ότι θεραπεύει και καθαρίζει τα ενεργειακά πεδία . Σύμφωνα με τον ανατολικό κόσμο, έχει πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Για τον Νεφρίτη έχει γραφτεί πως  είναι :

Ο λίθος της θεικής αποκάλυψης.
Δίνει τύχη, σοφία, αγάπη, μακροβιότητα.
Φέρνει χαλάρωση και ηρεμία, σοφία και τόλμη.
Ενισχύει την υγεία και την τάξη την νοητική. Βοηθάει στην θεραπεία της γρίπης και ηρεμεί τους πονοκεφάλους και νευραλγίες.
Ο μαύρος νεφρίτης προστατεύει από την αρνητικότητα και ενθαρρύνει τη σοφή χρήση της δύναμης.
Ο βιολετί νεφρίτης εμπνέει την αγάπη, την αισιοδοξία και την ομορφιά.
Ο πορτοκαλί νεφρίτης αυξάνει την ενέργεια και δρα προστατευτικά.
Ο λευκός νεφρίτης προωθεί τις πρακτικές εφαρμογές και την πνευματικότητα.
Ο κίτρινος νεφρίτης είναι συνδεδεμένος με την αφομοίωση, την πέψη, την κατανόηση και την εμπάθεια.

Ποια είναι τα αισθητικά αποτελέσματα και γιατί να κάνουμε Guasha

Οι γυναίκες της Ανατολής ακολουθούν πιστά αυτή την πανάρχαια τεχνική ομορφιάς και την έχουν εντάξει στο καθημερινό τελετουργικό της προσωπικής φροντίδας του προσώπου, με σκοπό την ανάπλαση την πρόληψη, την αντιγήρανση και φυσικά τη φωτεινότητα του προσώπου.

Θα λέγαμε πως είναι το φυσικό Botox της Ανατολής!

Μετά από μία συνεδρία Guasha, θα δείτε βελτίωση στον τόνο της επιδερμίδας, το πρόσωπο σας θα φωτίσει και ακολουθώντας τακτικά ένα πρόγραμμα τουλάχιστον 6 συνεδριών θα παρατηρήσετε πραγματική ανάπλαση του προσώπου. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της έντονης διέγερσης και της μικροκυκλοφορίας που προκαλείται με την απολέπιση και την αποβολή των τοξινών.

Το Guasha βελτιώνει την ήπια ακμή και συσφίγγει τους πόρους στα λιπαρά και μικτά δέρματα. Είναι απολύτως ακίνδυνο, φυσικό, δεν έχει παρενέργειες και εντελώς ανώδυνο.

Ενθαρρύνει τη κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος σε πρόσωπο και σώμα μειώνοντας το οίδημα τις σακούλες τους μαύρους κύκλους , τη κόπωση , τη φλεγμονή , τη στάση της λέμφου και του αίματος.

Ανακουφίζει από μυικές εντάσεις και ενοχλήσεις που συνδέονται με αυτές όπως :

Νευραλγίες τριδύμου από το βραδινό σφίξιμο των δοντιών πονοκέφαλο από μυική ένταση πόνους στον αυχένα από κακή στάση.

Η επιφάνεια του Gua Sha είναι εξαιρετικά λεία και  επιτρέπει να < μπαίνουμε>  σε μυς και ιστούς με ήπια πίεση.

Η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, η οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών.

Το Gua Sha είναι τόσο χαλαρωτικό που μπορεί να βάλει το σώμα σε παρασυμπαθητική κατάσταση, κάτι που είναι πραγματικά σωτήριο για όσους έχουν πρόβλημα να κοιμηθούν.

Πώς να κάνετε Gua Sha προσώπου στο σπίτι

Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας πριν ξεκινήστε τη θεραπεία.

Εφαρμόστε το μείγμα λαδιού ή τον ορό σας – είναι ένα σημαντικό βήμα για να γίνουν οι κινήσεις ομαλά και να αποφύγετε την εμφάνιση σημαδιών.. Επιπλέον, οι κινήσεις θα βοηθήσουν το δέρμα σας να “πιει” και να απορροφήσει τα προϊόντα .

Μπορείτε να χωρίσετε το πρόσωπό σας στο μισό χρησιμοποιώντας τη μύτη σας ως διαχωριστικό και να εργαστείτε πρώτα στη μία πλευρά  για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχάσατε καμμιά κίνηση.

Όλες οι κινήσεις έχουν την ίδια φορά

Ένας βασικός κανόνας είναι να ξύνετε πάντα απαλά και να το κάνετε μόνο προς τα πάνω και έξω.

Δεν ξύνετε ποτέ μπρος πίσω γιατί θα προκαλέσετε χαλάρωση.

Εάν πονάει, το κάνετε πολύ δυνατά. Η πίεση πρέπει να είναι ήπια, αλλά σταθερή, αρκετή για να μειώσει το πρήξιμο, αλλά όχι αρκετά για να προκαλέσει πόνο.

Ξεκινήστε από το λαιμό. Μετακινηθείτε στο πηγούνι. Συνεχίστε με τα μάγουλα.

Όταν φτάσετε στην περιοχή κάτω από τα μάτια, η κίνηση πρέπει να είναι απαλή, ελαφριά και αργή.

Μετακινηθείτε στην περιοχή του φρυδιού και στο μεσόφρυο. Τελειώστε με το μέτωπο. Επαναλάβετε την άλλη πλευρά του προσώπου.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Gua Sha προσώπου και σώματος, παρακολουθήσετε το  δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο στη σελίδα μου στο FB https://www.facebook.com/alopiliving

To Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 9.30 μ.μ

Συντονιστείτε !!!!

Στο παρακάτω σύνδεσμο

https://www.facebook.com/events/851059445662796/

Με Αγάπη και Φώς – Κατερίνα Σταθοπούλου – Ρεφλεξολόγος – Wellness Coach

www.alopiliving.com