close

Βακαλάος σε κόκκινη σάλτσα

Μία νόστιμη και πάνω από όλα εύκολη πρόταση για να απολαύσουμε το ψαράκι αυτό .  Μην ξεχάσετε και το φρέσκο ψωμάκι … Θα χρειαστεί…

Τι θα χρειαστούμε

3 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400γραμμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι, ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο

1 κουταλιά της σούπας σόγια σος

4 φιλέτα βακαλάου (κατεψυγμένα)

Αλατάκι και πιπεράκι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Ξεπαγώνουμε το ψαράκι, το στραγγίζουμε και το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

2. Ζεσταίνουμε το λαδάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

2. Προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, την ζάχαρη, αλατάκι, πιπεράκι και την σόγια.

3. Αφήνουμε την σαλτσούλα να βράσει για 5 λεπτά περίπου και βάζουμε μέσα τα φιλέτα.

4. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το ψαράκι να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει και να πήξει η σαλτσούλα του.

5. Το συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμάκι, ή με μικρές βρασμένες πατατούλες.

 


INSTAGRAM FEED