close

Χριστούγεννα 2020. Πώς θα κάνουμε και πάλι τη γιορτή, μαγική!

Αχ αυτή η μαγική περίοδος! Όλα λάμπουν, αναβοσβήνουν, γεμίζουν φώτα, χρώματα, χρυσόσκονες! Όλα γεμίζουν ομορφιά! Τι σημαίνουν όμως τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν ευτυχία. Οικογένεια. Μυρωδιές. Φαγητό στο τραπέζι. Δώρα, πειράγματα και γέλια.

Φέτος όμως τα Χριστούγεννα , όλοι λένε ότι θα είναι διαφορετικά…Περιορισμένες μετακινήσεις, μικρές συναθροίσεις, ακόμα μικρότερη έξοδος σε όμορφα γραφικά εορταστικά στέκια… Τι θα έλεγα εγώ; Όχι. Όχι δεν θα τα αφήσουμε να είναι τόσο διαφορετικά.

Άλλωστε, αν το καλοσκεφτούμε, αυτή η περίοδος του χρόνου είναι κάτι υπέροχο από μόνη της. Και με θετική σκέψη, όλα αυτά τα οποία «έσβησαν» μέσα στον χρόνο που μας πέρασε, θα ξαναζωντανέψουν!

Έτσι, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι απλό!

  1. Ξεκινήστε να στολίζετε από νωρίς! Ω ναι! Όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο! Αλλάζει η διάθεση μας! Η αύρα του σπιτιού! Σε εμπνέει να μείνεις μέσα! Και το κρύο βοηθάει!
  2. Βγάλτε τα γιορτινά σας φούτερ, μπλουζάκια και ότι άλλο έχετε! Φορέστε τα και μείνετε σπίτι με ασφάλεια και…ζεστασιά!
  3. Καθιερώστε μέσα στην ημέρα σας ένα μισάωρο το απόγευμα να βάζετε χριστουγεννιάτικα τραγούδια (ναι, ναι αυτά τα κλασικά που μόλις τα ακούσεις ανοίγει η καρδιά σου!!)
  4. Και τι καλύτερο μαζί με την μουσική και μια ζεστή σοκολάτα, ένα μυρωδάτο τσάι η ένα οποιοδήποτε πολύ ωραίο, ζεστό ρόφημα!
  5. Δείτε χριστουγεννιάτικες ταινίες! Και πιστέψτε με…έχει πάρα πολλές!
  6. Κάντε τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες συνταγές! Βγάλτε τα σκονάκια σας από τα συρτάρια, καλέστε την γιαγιάκα σας να σας καθοδηγεί ακολουθείστε όλες τις ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες συνταγές του lifesharing και ξεκινήστε!!
  7. Προσευχηθείτε.. ναι! Σε ό,τι εσείς πιστεύετε.. δώστε ελπίδα και γαλήνη στον εαυτό σας. Το χρειάζεται πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Τι λέτε; Μπορούμε να κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα γεμάτα ζωή και χαρά και πιο ξεχωριστά από ποτέ;

 


Η Έλλη Χατζηπαζαρλή είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του UEL (UNIVERSITY OF EAST LONDON), του Τμήματος Ψυχολογίας - BSc(Hons) Psychology. Μετεκπαιδεύτηκε στα ψυχομετρικά τεστ και πιο συγκεκριμένα, στις προβολικές δοκιμασίες TAT & CAT (ThematicApperception test & Children’s Apperception Test) και στο Ιχνογράφημα παιδιών και ενηλίκων, στο κέντρο διεπιστημονικής και ερευνητικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων (ΔΙΚΕΨΥ). Έπειτα, ολοκλήρωσε με επιτυχία μία ακόμη μετεκπαίδευση και ειδικεύτηκε στην κλινική αξιολόγηση ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης μέσω προβολικών διαγνωστικών εργαλείων, στο κέντρο ψυχολογίας Animus Corpus. Έχει παρακολουθήσει επιπλέον σεμινάρια σχετικά με το Selfie Syndrome, Bullying in schools και άλλα. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά ως βοηθητικό προσωπικό - ψυχολόγος, στον οίκο υπέρ ενηλίκων, "Κωστοπούλειος Στέγη" στο νομό Σερρών , και στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, στην Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης συνεργάστηκε σε ιδιωτικό ιατρείο ψυχιατρικής στην Θεσσαλονίκη και έπειτα στις Σέρρες. Είναι μέλος του συλλόγου BPS (British psychological Society).

INSTAGRAM FEED