Διακοσμητικά μαξιλάρια από παλιά πουλόβερ

Διακοσμητικά μαξιλάρια από παλιά πουλόβερ

Οι ψυχολόγοι το επαναλαμβάνουν συνεχώς: Η χειροτεχνία ωφελεί σοβαρά την ψυχική μας υγεία.

Αν λοιπόν «πιάνουν» τα χέρια σας, προκειμένου να μην πέσετε από κατάθλιψη στα πατώματα, ρίξτε το στη χειροτεχνία.

Αυτή μάλιστα την εποχή που ξεδιαλέγετε τα χειμωνιάτικα ρούχα σε φορέσιμα και μη, πιστεύουμε πως η πρότασή μας, να φτιάξετε διακοσμητικά μαξιλάρια από παλιά πουλόβερ και άλλα μάλλινα ρούχα που δεν χρειάζεστε, θα σας φανεί πολύ ενδιαφέρουσα .

Έτσι θα αξιοποιήσετε επίσης παλιά κουμπιά, τρέσες, κορδέλες ή άλλα υφάσματα που σάς έχουν κατά καιρούς περισσέψει, για να στολίσετε τα χειροποίητα μαξιλάρια σας με σχέδια και διακοσμητικά μοτίβα.

Η διαδικασία για να τα φτιάξετε δεν είναι…επιστήμη, αρκεί να γνωρίζετε τα «βασικά»: πώς να ράβετε με βελόνα και κλωστή στο χέρι. Διαβάστε λοιπόν, αρχικά πώς να δημιουργήσετε τα δικά σας μαξιλάρια και στη συνέχεια, δείτε πώς μπορείτε να τα «ντύσετε» χρησιμοποιώντας τα πουλόβερ που δεν φοράτε και πάρτε ιδέες, από τις εικόνες που ακολουθούν, για να τα διακοσμήσετε βάσει του γούστου σας.

Πώς να «γεμίσετε» το μαξιλάρι

  1. Συλλέξτε όσα υφάσματα ή παλιά ρούχα έχετε στο σπίτι σας -φροντίστε να είναι καθαρά.
  2. Τοποθετήστε τα με τάξη μέσα σε μία πλαστική σακούλα, υπολογίζοντας ταυτόχρονα το μέγεθος που θέλετε να έχει το μαξιλάρι σας.
  3. Πιέστε ελαφρά για να φύγει ο αέρας και κλείστε καλά τη σακούλα με συρραπτικό.
  4. Το εσωτερικό του μαξιλαριού σας είναι έτοιμο -μπορείτε να βάλετε τη γεμάτη σακούλα μέσα σε μία υφασμάτινη θήκη μαξιλαριού, για καλύτερη εφαρμογή.

Οι ιδέες για το «ντύσιμο» και τη διακόσμηση των μαξιλαριών είναι από το Pinterest.