close
ΣΧΕΣΕΙΣ

ΤΕΣΤ: Εκτός από ερωτευμένοι είστε και ταιριαστοί;

Όταν είμαστε ερωτευμένοι πιστεύουμε ότι είμαστε ο ένας πλασμένος για τον άλλον και ότι ο σύντροφός μας είναι ο ιδανικός για μας. Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει σχεδόν αποκλειστικά στα παραμύθια. Στην πραγματικότητα αυτό που έχει μεγάλη σημασία για την μακροημέρευση μιας σχέσης είναι τα δυο μέλη της να ταιριάζουν στα θέματα ουσίας και να μπορούν να αφήνουν στην άκρη τα επουσιώδη.

Αν θέλετε λοιπόν να επιβεβαιώσετε την άποψή που ήδη έχετε σχηματίσει σχετικά με το πόσο ταιριάζετε ως ζευγάρι, ή αν  θέλετε να το ανακαλύψετε, κάντε το παρακάτω τεστ. Είτε έτσι, είτε αλλιώς,  αφού κάνετε το τεστ, ένα είναι βέβαιο: Τα μάτια σας… θα ανοίξουν και θα δείτε πιο καθαρά τον ίδιο σας τον εαυτό , τον σύντροφό σας και τη σχέση σας.

Ο καθένας πρέπει να απαντήσει ξεχωριστά στις ερωτήσεις και μετά να συγκρίνετε τις απαντήσεις σας και τα αποτελέσματα.

Η αξία και το μυστικό αυτού του τεστ είναι ότι βασίζεται στη φυσική αλλά και στη μεταφυσική διάσταση της ζωής, στη θεωρία και στην πρακτική της, δίνοντας σας έτσι την ευκαιρία να εξετάσετε τη σχέση σας σφαιρικά!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Πιστεύετε ότι είστε μαζί γιατί…

Α….ήταν γραφτό σας να συναντηθείτε σ αυτή τη ζωή. *

Β….έτυχε να συναντηθείτε. #

Γ….ξέρατε τι θέλετε, πού και πώς να το αναζητήσετε.+

2. Για σας η ερωτική πίστη βασίζεται στο γεγονός ότι:

Α. Θεωρείτε ανήθικη την απιστία.+

Β. Είστε πολύ ερωτευμένοι και δεν έχετε μάτια για άλλον/άλλην.*

Γ. Φοβάστε ότι μια απιστία μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας. #

3. Για σας η ζήλια είναι:

Α. Ένα σημάδι ότι δεν αγαπιέστε όπως θα θέλατε από τον/την σύντροφό σας. #

Β. Μια «αρρώστια» που αν δεν θεραπευτεί μπορεί να «σκοτώσει» τη σχέση. +

Γ. Έλλειψη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης εκείνου που ζηλεύει-και οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του.*

4. Εσείς πιστεύετε στην αστρολογία και φροντίζετε να συμβουλεύεστε τα άστρα για τα σημαντικά θέματα που σας απασχολούν. Ο /η σύντροφός σας θεωρεί την αστρολογία παραμύθι. Πως σας αντιμετωπίζει;

Α. Σέβεται τα πιστεύω σας και σας ακούει με προσοχή όταν αναφέρεστε στις προβλέψεις των άστρων.*

Β. Κάθε φορά που αναφέρεστε στην αστρολογία σας ειρωνεύεται ή σας κοροϊδεύει. #

Γ. Προσπαθεί με σοβαρά επιχειρήματα να σας πείσει να μην ασχολείστε ούτε κι εσείς με την αστρολογία. +

5. Το να λέτε «σ αγαπώ» είναι:

Α. Απαραίτητο και φυσικό, με την προϋπόθεση ότι δεν το παρακάνετε ή το παρακάνει. *

Β. Είναι ευχάριστο αλλά κοινότυπο. Οφείλει και οφείλετε να γίνετε πιο πρωτότυποι στην έκφραση της αγάπης σας, και να μην επαναλαμβάνετε το «σ αγαπώ» κάθε βράδυ, γιατί έτσι χάνει την αξία του. +

Γ. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για τη σχέση σας. Είναι εκ των ων ουκ άνευ, της δίνει ζωή, την απογειώνει, όσο συχνά και αν επαναλαμβάνεται. #

6. Συνήθως, όταν θυμώνετε με τον/την σύντροφό σας του/της λέτε:

Α. Είσαι πολύ εγωιστής/στρια. +

Β. Άφησέ με επιτέλους να αναπνεύσω.*

Γ. Δεν μου λες ποτέ κάτι θετικό ή συμπαθητικό. #

7. Διαφωνείτε για το πού θα πάτε φέτος διακοπές

Α. Αφού πέρυσι έγινε το χατίρι του ενός, φέτος πρέπει να γίνει το χατίρι του άλλου. +

Β. Ποιος από τους δύο έχει τη μεγαλύτερη επιθυμία και ανάγκη να κάνει διακοπές στο συγκεκριμένο τόπο; #

Γ. Αποφασίζετε να χωρίσετε για λίγες μέρες και να πάει ο καθένας εκεί που επιθυμεί μόνος του.*

8. Νιώθετε ότι όλα πάνε στραβά στη ζωή σας και σας μπαίνει η ιδέα ότι αν αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui, τα πράγματα θα βελτιωθούν. Eκείνος/εκείνη θεωρεί την ιδέα σας ανόητη.

Α. Αφού εσείς το θέλετε τόσο πολύ, σας δίνει το πράσινο φως.*

Β. Σας απαγορεύει να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή. #

Γ. Σας προτείνει άλλους τρόπους για να βελτιώσετε τη ζωή σας. +

9. Δεν λέτε συχνά τη φράση «πρέπει να μιλήσουμε», γιατί πιστεύετε ότι:

Α. Δεν βοηθάει σε τίποτα και όταν φτάσετε στο σημείο να την πείτε ή να σας την πει ο/η σύντροφός σας, είναι πια αργά-είστε και οι δυο εκτός εαυτού, οπότε δεν μπορείτε να μιλήσετε. #

Β. Μιλάτε πολύ συχνά. +

Γ. Γιατί επικοινωνείτε μια χαρά και χωρίς να μιλάτε. *

10. Για σας το πιο πικρό σε ένα διαζύγιο ή ένα χωρισμό είναι:

Α. Η διαπίστωση πως δεν αγαπιέστε πια. #

Β. Οι ταπεινωτικές διαμάχες για τη διεκδίκηση υλικών αγαθών- στη περίπτωση του χωρισμού, οι διαμάχες για το ποιος έδωσε ή έκανε τα πιο πολλά για τον άλλον. +

Γ. Το τέλος ενός ονείρου.*

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Μετρήστε πόσα σύμβολα ( * ή # ή + ) έχετε συγκεντρώσει.

Όποια είναι περισσότερα, είναι η περίπτωσή σας. Αν ο αριθμός των * συμπίπτει με τον αριθμό των # ή των + , τότε οι απαντήσεις που ζητάτε βρίσκονται και στις δυο κατηγορίες, γεγονός που σημαίνει ή ότι είστε μια σύνθετη προσωπικότητα, ή ότι δεν έχετε ακόμα κατασταλάξει. Στη δεύτερη περίπτωση σας δίνεται η ευκαιρία να προβληματιστείτε και να ξεκαθαρίσετε τις απόψεις και τα πιστεύω σας και να προσαρμόσετε ανάλογα τις συμπεριφορές σας.

Εν συνεχεία συγκρίνετε τα δικά σας αποτελέσματα με εκείνα του/της συντρόφου σας.

Αν ανήκετε στην ίδια κατηγορία είστε αναμφίβολα ένα ζευγάρι με πολλές προοπτικές, αρκεί να μην πέσετε στην παγίδα της μονοτονίας. Προσέξτε ιδιαίτερα αν ένας από τους δυο σας ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων ή του Υδροχόου, γιατί η πλήξη σας απειλεί. Αντίθετα αν ανήκετε στο ζώδιο του Ταύρου ή του Αιγόκερου, μάλλον τίποτα δεν μπορεί να σας χωρίσει. Διαβάστε προσεκτικά τα συμπεράσματα που αντιστοιχούν στη περίπτωσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και για να αξιολογήσετε καλύτερα τα πλεονεκτήματα που έχει η σχέση σας.

Αν ανήκετε σε διαφορετικές κατηγορίες δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή είστε ο ένας το άλλο μισό του άλλου, δηλαδή αλληλοσυμπληρώνεστε, ή είστε εντελώς αντίθετοι και καθώς τα αντίθετα έλκονται, δεν μπορούσατε παρά να είστε μαζί.

Αν ανήκετε και οι δυο σε ζώδια της φωτιάς, μάλλον έχετε βρει το άλλο σας μισό,κ αι το μέλλον της σχέσης σας είναι… διασφαλισμένο. Στη δεύτερη περίπτωση, και ειδικότερα αν ο ένας από τους δυο σας ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου και ο άλλος σε ένα από τα ζώδια της γης, αν πραγματικά θέλετε να έχει μέλλον η σχέση σας πρέπει να δουλέψετε με καλή διάθεση και πολλή προσοχή, ώστε να ενισχύσετε τα σημεία κλειδιά που απογειώνουν τη σχέση σας και να απαλύνετε ή να εξομαλύνετε τις διαφορές που σας οδηγούν σε συγκρούσεις. Μελετήστε προσεκτικά τα συμπεράσματα που αντιστοιχούν στις περιπτώσεις σας και αξιοποιείστε τα δεόντως.

Αν υπερισχύουν τα *

Διαθέτετε ανοιχτό μυαλό και πάνω απ όλα βάζετε την ελευθερία του ατόμου. Για σας η σχέση δεν είναι ούτε συνήθεια, ούτε καταφύγιο. Είστε μέσα στη σχέση αποκλειστικά και μόνο γιατί αγαπάτε και αγαπιέστε. Γι αυτό ο /η σύντροφός σας μπορεί να αναπνέει ελεύθερα, να πιστεύει και να κάνει ότι θέλει. Και βεβαίως θέλετε κι εσείς να νιώθετε ελεύθεροι. Για σας ο σεβασμός προς τον άλλον ταυτίζεται με τον έρωτά για τον άλλον. Για σας η σχέση δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε ή γνωρίζετε. Αποτελεί ανεξάντλητο πεδίο εξερεύνησης και αυτό σας συναρπάζει.

Στο ερώτημα «γιατί είστε μαζί;» το πιθανότερο είναι να απαντάτε: γιατί αυτό είναι το κάρμα μας, ή γιατί αυτό ήταν μοιραίο να συμβεί. Η περιέργεια, οι πνευματικές αναζητήσεις, το θάρρος και η τόλμη είναι τα δυνατά σας σημεία. Η τάση για περιπέτεια και η τάση να ριψοκινδυνεύετε, τα αδύνατά σας.

Αν υπερισχύουν τα +

Δεν μπορείτε να ζήσετε σε μια σχέση αν δεν βασίζεται σε ίσους όρους. «Μία σου και μία μου» είναι το αγαπημένο σας μότο, όχι με την έννοια της εκδίκησης, αλλά με την έννοια ότι στις διαφωνίες πρέπει να υποχωρείτε εναλλάξ καθώς και με την έννοια του «πάρε-δώσε». Μια θυσία εσείς, μία ο άλλος. Μια αγγαρεία εσείς , μια ο άλλος. Όμως προσοχή: τα πράγματα δεν «μετριούνται» σωστά μόνο αριθμητικά. Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπ όψιν σας τις δυνατότητες και τη κατάσταση του άλλου κάθε στιγμή. Αυτό που εσείς αντέχετε, ή μπορείτε να κάνετε, ο άλλος ίσως να μην το αντέχει. Αυτό είναι το αδύνατο σημείο σας. Το αίσθημα της δικαιοσύνης και του σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου είναι τα δυνατά σας σημεία και αυτά θα πρέπει να αξιοποιήσετε. Εννοείται ότι απαιτείτε από τον/την σύντροφό σας να είναι κι εκείνος δίκαιος και να σας σέβεται. Αυτό απλά σημαίνει πως δεν μπορείτε να ζήσετε καλά με έναν άνθρωπο εγωιστή.

Αν υπερισχύουν τα #

Για σας πάνω απ όλα αυτό που μετράει στη σχέση είναι το πόσο ο ένας συμπαραστέκεται στον άλλον, η διάθεση του άλλου να σας κρατήσει το χέρι, να σας ανέχεται και να σας φροντίζει. Εννοείται ότι κι εσείς είστε διατεθειμένοι να τον στηρίξετε, να κάνετε μικρές και μεγάλες θυσίες για να τον βοηθήσετε, για να του δώσετε χαρά, και είστε σε θέση να ανεχτείτε τις αδυναμίες και τα ελαττώματά του. Αυτή η διάθεση της προσφοράς και η δύναμη της ανοχής σας είναι τα μεγάλα σας ατού, όμως προσοχή: αν ο/η σύντροφός σας δεν τα εκτιμήσει, ή είναι εγωιστής , μπορεί εύκολα να γίνετε θύμα. Αντίθετα αν το εκτιμήσει δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να θελήσει να ζήσει μακριά σας. Το αδύνατο σημείο σας είναι ότι δεν ξέρετε ή δεν μπορείτε να ζητήσετε αυτό που θέλετε, και περιμένετε από τον άλλον να το καταλάβει μόνος του και να το πράξει, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Να θυμάστε ότι όλοι οι άνθρωποι νιώθουν χαρά για όλα όσα οι άλλοι τους δίνουν, αλλά νιώθουν επίσης χαρά όταν οι ίδιοι προσφέρουν . Μη στερείτε λοιπόν από τον/την σύντροφό σας, αυτή τη χαρά.