close

Αλμυρό Κέικ

Αυτό το κέικ το εμπνεύστηκα από το πουθενά. Ήθελα ένα νόστιμο αλμυρό κέικ και σκέφτηκα να βάλω τα υλικά ενός γλυκού κέικ ,να παραλείψω την ζάχαρη και να προσθέσω ότι αλμυρό ήθελα. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε απόλυτα. Θα το διαπιστώσετε και εσείς.

Θερμοκρασία :180 οC

Χρόνος ψησίματος :40 λεπτά

Μερίδες :2 φόρμες

Υλικά

190 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

230 γρ. Βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

230 γρ. γάλα

10 φέτες σαλάμι αέρος ψιλοκομμένο

10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ,ψιλοκομμένο

200 γρ.τυρί Gouda τριμμένο

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 κ.σ Θυμάρι

1 κ.γ πάπρικα ΚΑΠΝΙΣΤΗ

1 πρέζα αλάτι

2 πρέζες ζάχαρη

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες κέικ

Σε ένα μπολ ενώνουμε τα δυο αλεύρια και τα μπαχαρικά. Στον κάδο του μίξερ ή σε μίξερ χειρός ,ανακατεύουμε το βούτυρο με τα αυγά σε μεσαία ταχύτητα. Δεν παραλείπουμε να καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα ,σε τρεις δόσεις. Όταν ανακατευτούν τα υλικά (δε χρειάζονται πολύ χτύπημα ) προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τυριά (αυτά μπορούν να ανακατευτούν και με μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα).

Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ή έως ότου βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο των κέικ και βγει καθαρό.

Αφήνουμε στις φόρμες να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε.


Ο Στάθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Οι γονείς του είχαν κατάστημα με οπτικά και όπως ειναι αυτονόητο ,ΔΕΝ ακολούθησε το επάγγελμά τους! Τον γνώρισαμε μέσα από το χώρο της μόδας ,τις συνεργασίες του με διάφορους celebrities και τις συμμετοχές του στην εβδομάδα μόδας.Η αγάπη του όμως για την μαγειρική ήταν τόσο μεγάλη ,ώστε παράτησε τα πατρόν και έπιασε τις κατσαρόλες. Αυτοδίδακτος μάγειρας ,έχει εργαστεί σαν personal chef και μπορεί να ετοιμάσει στο άψε σβήσε από μουσακά μέχρι καθιστό δείπνο για 40 άτομα. Περπατάει με τις ώρες στο κέντρο ,λατρεύει το προφιτερόλ και μπορεί να σε σκοτώσει αν ακουμπήσεις το μούσι του.

INSTAGRAM FEED