Αλμυρό Κέικ
Αυτό το κέικ το εμπνεύστηκα από το πουθενά. Ήθελα ένα νόστιμο αλμυρό κέικ και σκέφτηκα να βάλω τα υλικά ενός γλυκού κέικ ,να παραλείψω την ζάχαρη και να προσθέσω ότι αλμυρό ήθελα. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε απόλυτα. Θα το διαπιστώσετε και εσείς.
Θερμοκρασία :180 οC
Χρόνος ψησίματος :40 λεπτά
Μερίδες :2 φόρμες
Υλικά
190 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230 γρ. Βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. γάλα
10 φέτες σαλάμι αέρος ψιλοκομμένο
10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ,ψιλοκομμένο
200 γρ.τυρί Gouda τριμμένο
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 κ.σ Θυμάρι
1 κ.γ πάπρικα ΚΑΠΝΙΣΤΗ
1 πρέζα αλάτι
2 πρέζες ζάχαρη
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες κέικ
Σε ένα μπολ ενώνουμε τα δυο αλεύρια και τα μπαχαρικά. Στον κάδο του μίξερ ή σε μίξερ χειρός ,ανακατεύουμε το βούτυρο με τα αυγά σε μεσαία ταχύτητα. Δεν παραλείπουμε να καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα ,σε τρεις δόσεις. Όταν ανακατευτούν τα υλικά (δε χρειάζονται πολύ χτύπημα ) προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τυριά (αυτά μπορούν να ανακατευτούν και με μια ξύλινη κουτάλα ή μια σπάτουλα).
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ή έως ότου βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο των κέικ και βγει καθαρό.
Αφήνουμε στις φόρμες να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε.