Μιλάτε την ίδια γλώσσα… αγάπης με τον σύντροφό σας;  

Μιλάτε την ίδια γλώσσα… αγάπης με τον σύντροφό σας;  

Η γλώσσα αγάπης, όπως είναι πολύ απλό να αντιληφθεί κανείς, είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουμε ή εισπράττουμε την αγάπη. Και αυτή η γλώσσα, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, δεν είναι μία αλλά πέντε!

Όσον αφορά τον ρόλο της σε μια σχέση, υποστηρίζουν, ότι δεν είναι απλώς καθοριστικός αλλά και κρίσιμος. Με άλλα λόγια αν δεν γνωρίζετε πώς ο σύντροφός σας εκφράζει ή εισπράττει την αγάπη, η σχέση σας πιθανότατα να λήξει αργά ή γρήγορα, και μάλιστα πολύ άδοξα.

Ευτυχώς η εκμάθηση αυτών των πέντε γλωσσών είναι πολύ απλή. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις δοκιμάσετε μία-μία στη σχέση σας και να καταλήξετε ποια είναι εκείνη που μετράει περισσότερο για τον σύντροφό σας. Εννοείται ότι κι εκείνος θα πρέπει να μάθει τη δική σας, τι δηλαδή μετράει περισσότερο για σας ώστε να νιώσετε την αγάπη του.

Φράσεις επιδοκιμασίας

Για παράδειγμα φράσεις όπως «Είσαι πολύ καλός που έβαλες τα παιδιά για ύπνο» ή «Είσαι πολύ όμορφη σήμερα», σε πολλούς ανθρώπους περνάνε το μήνυμα ότι ο σύντροφός τους τους επιδοκιμάζει, γεγονός που τους κάνει να νιώθουν πιο ασφαλείς και χαρούμενοι μέσα στη σχέση. Αντίθετα μια επικριτική ή προσβλητική φράση, ακόμα και αν ειπωθεί μέσα στο θυμό σας, μπορεί να προκαλέσει σ΄ αυτούς του ανθρώπους ανασφάλεια και απογοήτευση και να τους οδηγήσουν στη ψυχρότητα.

Δώρα αγάπης

Δώρο δεν είναι μόνο ένα μπουκέτο λουλούδια ή ένα προσωπικό αντικείμενο που ξέρετε ότι θα δώσει χαρά στον σύντροφό σας. Δώρο είναι για παράδειγμα και η παρουσία σας στη συναυλία της ερασιτεχνικής ορχήστρας που συμμετέχει ο σύντροφός σας, ή σε οποιαδήποτε σημαντική για εκείνον περίσταση. Και οι δυο αυτές χειρονομίες του προσφέρουν την αίσθηση ότι δεν περνάει απαρατήρητος, ότι τον σέβεστε και τον υπολογίζετε. Σε άτομα που εισπράττουν με αυτόν τον τρόπο την αγάπη προσπαθήστε να μην ξεχάσετε ποτέ τη γιορτή ή τα γενέθλιά τους. Θα πληγωθούν πολύ. Θα νιώσουν παραμελημένοι ή και αποξενωμένοι.

Πράξεις εξυπηρέτησης

Είναι οι πράξεις καλοσύνης ή βοήθειας προς τον σύντροφό μας. Για παράδειγμα το να πλύνετε τα πιάτα ή να πάτε στο σούπερ μάρκετ αντί για εκείνον, για να τον αφήσετε να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει. Αυτές οι πράξεις θα τον κάνουν να νιώσει πόσο τον νοιάζεστε και τον υποστηρίζετε. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ένιωθε ότι δεν τον καταλαβαίνετε, ή ότι αδιαφορείτε για το τι περνάει.

Ποιοτικός χρόνος

Συντροφικότητα σημαίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του ενός στα ενδιαφέροντα του άλλου. Είναι σημαντικό δηλαδή να βρείτε δραστηριότητες που αρέσουν και στους δυο σας και να τις μοιράζεστε όσο πιο συχνά μπορείτε. Ένας σύντροφος αποστασιοποιημένος ή αφηρημένος, θα σας έκανε να νιώθετε ότι δεν σας προσέχει ή δεν σας ακούει, συναισθήματα που δημιουργούν απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι.

Φυσική επαφή

Ένα τρυφερό ή ερωτικό χάδι, μια πλατωνική ή σεξουαλική αγκαλιά, είναι εκφράσεις αγάπης που όλοι τις χρειαζόμαστε, αλλά κάποιοι από μας, τις έχουν περισσότερο ανάγκη για να νιώσουν ότι ο σύντροφός τους, τους αγαπάει. Αν αυτές σπανίζουν, η απομόνωση και το αίσθημα της απόρριψης αργά ή γρήγορα μπαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι, με μοιραία, συχνά, κατάληξη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Είναι γεγονός ότι σε μια σχέση αγάπης κάθε τρόπος έκφρασής της, είναι ευπρόσδεκτός.  Σε κανέναν δεν φτάνει να τον αγαπάνε. Έχει ανάγκη και να του το δείχνουν.

Μια λέξη αγάπης, ένα χάδι, μια χειρονομία υποστήριξης, ένα δώρο, μερικές στιγμές ποιοτικού χρόνου με τον σύντροφό μας, όλα μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.

Απλώς δεν μετράνε όλα το ίδιο σε όλους!

Τι μετράει περισσότερο για κείνον; Τι για σας; Δείξτε το ο ένας στον άλλον. Είναι η καλύτερη εγγύηση για το μέλλον της σχέσης σας!