Τρούφες με μπισκότα

Τρούφες με μπισκότα

250γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

1 πακέτο Goody Μπισκότα βουτύρου Αλλατίνη 175γραμμ.

1 φλιτζάνι του τσαγιού χονδροκομμένα καρύδια

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για το τύλιγμα,

 

Θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σκόνη κακάο, ή ότι άλλο μας αρέσει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Χονδροκόβουμε τα καρύδια και θρυμματίζουμε τα μπισκότα.

2. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρολίτσα την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια, την ζάχαρη άχνη, το κακάο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

3. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά και ρίχνουμε τα καρύδια, το κονιάκ και τα θρυμματισμένα μπισκότα. Τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να κρυώσουν και να σφίξουν, για να μπορούμε να τα πλάσουμε με τα χέρια μας.

4. Βάζουμε σε μπολάκι ένα από τα υλικά που έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε να τα τυλίξουμε, ή σε 3 διαφορετικά μπολάκια κάθε υλικό χώρια, για να έχουμε ποικιλία.

5. Παίρνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού φουσκωτό από το μείγμα των μπισκότων, το ακουμπάμε στην χούφτα μας και το πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού. Στην συνέχεια, το κυλάμε στο υλικό που έχουμε επιλέξει, μέχρι να καλυφθεί τελείως.

6. Τοποθετούμε τις τρούφες μας στα ειδικά χαρτάκια για σοκολατάκια και τις στολίζουμε στα μπολ μας.

Βασιλική Μάνιου

Επιμέλεια συνταγής: Ανθή Λαμπίρη