10 εύκολοι τρόποι για την αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος και την ισορροπία των ορμονών

10 εύκολοι τρόποι για την αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος και την ισορροπία των ορμονών

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα δίκτυο ιστών και οργάνων που βοηθάει στο να απελευθερώσει το σώμα τις τοξίνες,
τα απόβλητα και άλλα ανεπιθύμητα υλικά έτσι ώστε να μπορέσουμε να παραμείνουμε υγιείς.

Η κύρια λειτουργία του είναι να μεταφέρει το λεμφικό υγρό σε όλο το σώμα – τα λευκά κύτταρα του αίματος που περιέχουν υγρό και καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα ζωτικό μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αν αισθάνεστε συνεχώς ένα αίσθημα αδιαθεσίας ή κούρασης, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το λεμφικό σας σύστημα χρειάζεται καθαρισμό!

Ακολουθήστε αυτά τα 10 βήματα για να βελτιώσετε ένα υποτονικό λεμφικό σύστημα.


1. Άσκηση
Η τακτική άσκηση διεγείρει την κυκλοφορία της ροής του αίματος στο σώμα και διατηρεί το λεμφικό σύστημα να ρέει ομαλά.Το άλμα σε ένα τραμπολίνο ή το σχοινάκι θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό γιατί κάνει ένα είδος μασάζ στο λεμφικό σύστημα.

2. Πίνετε λεμονόνερο
Το 95% περίπου της λέμφου αποτελείται από νερό, έτσι άφθονο πόσιμο νερό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της λέμφου.Χωρίς αρκετό νερό, το λεμφικό υγρό δεν ρέει σωστά, προκαλώντας συμφόρηση ή αφυδάτωση.
Το λεμόνι προσθέτει αλκαλικά και μεταλλικά στοιχεία στο νερό που εφοδιάζουν σωστά τον οργανισμό.

3. Φάτε τα σωστά τρόφιμα
Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, ζάχαρη και συντηρητικά θέτουν σε δοκιμασία το λεμφικό σας σύστημα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμφόρηση.Φυσικά τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το σώμα σας.Φρούτα, λαχανικά, λινέλαιο, σπιρουλίνα, καρύδια, αμύγδαλα, καρύδια Βραζιλίας και τα αβοκάντο είναι υγιείς πηγές τροφίμων που παρέχουν σημαντικές βιταμίνες, ανόργανα άλατα, λιπαρά οξέα, και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να κρατήσετε τη σωστή ροή της λέμφου.

4. Δοκιμάστε το Στεγνό βούρτσισμα
Βουρτσίστε το δέρμα σας με βούρτσα από φυσική τρίχα με επαναλαμβανόμενες κυκλικές ανοδικές κινήσεις πριν ξεκινήσετε το καθημερινό ντουζάκι σας και δώστε μια γερή ώθηση στο λεμφικό σας σύστημα.

5. Πίνετε Τσάι Βοτάνων
Πολλά βότανα έχουν μια μακρά ιστορία της χρήσης ως προς τη χρήση τους αφού χρησιμοποιούνται αιώνες τώρα ως φυσικά φάρμακα.Βότανα όπως η Echinacea, η Αλόη, τα παντζάρια, η τσουκνίδα, το πράσινο τσάι, το κόκκινο τριφύλλι,η αλαδανιά κ.α. χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά ή προληπτικά για να κρατήσουν το σώμα υγιές.
Αν είστε έγκυος ή σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από την κατανάλωση οποιουδήποτε βοτάνου.

6. Να φοράτε φαρδιά ρούχα
Φορώντας σφιχτά ρούχα για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να επιβραδύνετε τη ροή της λέμφου.
Φροντίστε να φοράτε φαρδιά ρούχα, ώστε το σώμα σας έχει χώρο για να αναπνεύσει.

7. Εναλλαγή στη θερμοκρασία του νερού κατά τη διάρκεια του ντους.
Εναλλάσσετε τη θερμοκρασία του νερού στο ντους από το ζεστό στο κρύο για μερικά λεπτά, έχει ευεργετική επίδραση στη ροή του αίματος και τη ροή της λέμφου.Η θερμότητα προκαλεί διαστολή, ενώ το κρύο συστολή.
Αυτή η θεραπεία δεν συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες, ή για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά ή την αρτηριακή πίεση .

8. Αποφύγετε προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν χημικές ουσίες
ΟΙ περισσότερες λοσιόν, κρέμες, αντηλιακά, αποσμητικά, σαπούνια, αρώματα και άλλα δημοφιλή προϊόντα ομορφιάς περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που μπορούν να διαρρεύσουν μέσω του δέρματος στο λεμφικό σύστημα.
Πάντα να επιλέγετε φυσικά, βιολογικά προϊόντα απαλλαγμένα από χημικές ουσίες ή αμφιβόλου συστατικών .

9. Βαθιά αναπνοή
Τόσο απλό όσο ακούγεται, οι βαθιές ασκήσεις αναπνοής μπορούν να τονώσουν τη ροή της λέμφου και να μειώσουν τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα

10. Εναλλακτικές Θεραπείες
Ο βελονισμός μπορεί να κινητοποιήσει αποτελεσματικά την ροή του αίματος, καθώς και μια θεραπεία μάλαξης λεμφικής παροχέτευσης προς τους λεμφαδένες,μπορεί να διεγείρει την κυκλοφορία και να απομακρύνει τις τοξίνες από τα κύτταρα.
Η σάουνα ή το χαμάμ μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των τοξινών του σώματος μέσω του ιδρώτα και το σύστημά μας να καθαρίσει πολύ καλά .

Πηγή