Εύκολη τάρτα σοκολάτας με Amaretto!

Εύκολη τάρτα σοκολάτας με Amaretto!

 

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

100 γρ.ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

300 γρ.αλεύρι

1 αυγό

Για τη γέμιση:

500 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

2 κρόκοι αυγών

1 αυγό

50 γρ. ζάχαρη

60 γρ. λικέρ amaretto

Εκτέλεση για τη ζύμη:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Την ανοίγουμε σε φύλλο και τη στρώνουμε σε ταρτιέρα περίπου 24 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.

Στρώνουμε στην τάρτα ένα κομμάτι μεμβράνη και γεμίζουμε με φασόλια ή ρύζι και ψήνουμε για 20 λεπτά.Την βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και περιχύνουμε με τη γέμιση.

Εκτέλεση για τη γέμιση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Προσθέτουμε και το amaretto.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ενσωματώνουμε στην κρέμα σοκολάτας.Ανακατεύουμε και γεμίζουμε την τάρτα.Ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κακάο.