Κέικ με μασκαρπόνε
Ένα υπέροχο σπιτικό κέικ που κάθε του μπουκιά είναι ένα μαγικό ταξίδι στις γειτονιές της Ιταλία.
ΥΛΙΚΑ
- 2,5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. μασκαρπόνε
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ή υγείας
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 3 αυγά
- 1/2 φλ. γάλα
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο εκχύλισμα βανίλιας
- λίγο βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
- λίγο κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (στην δεύτερη περίπτωση σταματάτε το φούρνο και ανακατεύετε κάθε 30” για να μην καεί η σοκολάτα). Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε το μασκαρπόνε , τη βανίλια,το βούτυρο και ανακατεύετε. Προσθέτετε την κουβερτούρα και συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ και ανακατεύετε. Το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο.
Αλείφετε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο και πασπαλίζετε με το αλεύρι.Στρώνετε το μείγμα και ψήνετε για 45 λεπτά περίπου. Δοκιμάστε με ενα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ, καλύτερα θα είναι να μην βγει τελείως στεγνό.
Αφήνετε να κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με κακάο.