Πού πας χρυσή μου… αχτένιστη;

Πού πας χρυσή μου… αχτένιστη;

 

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, 24 ώρες μετά την ανακοίνωση των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID -19, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι τις περισσότερες παραβιάσεις αυτών των μέτρων έκαναν… τα κομμωτήρια!!!

Η είδηση αρχικά μου προκάλεσε έκπληξη. Όμως όταν το καλοσκέφτηκα  το βρήκα πολύ… φυσικό!

Μα νοείται Σάββατο χωρίς κομμωτήριο; Κι ας μην έχουμε να πάμε πουθενά… Κι ας πρέπει να μείνουμε στο σπίτι…

Μα καλά, θα ρωτήσει κάποιος, για τις γυναίκες ο  φόβος να κυκλοφορούν αχτένιστες είναι μεγαλύτερος από τον φόβο να προσβληθούν από τον COVID -19;

Μάλλον, αν βασιστούμε στο παραπάνω γεγονός.

Φαίνεται δηλαδή  ότι όσο και αν ο  COVID -19  καραδοκεί σε κάθε μας βήμα εμείς οι γυναίκες δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα… αχτένιστες.

Μ’ άλλα λόγια ο φόβος της απεριποίητης κόμης, που όλες τον έχουμε βιώσει αντικρύζοντας τον αχτένιστο εαυτό μας στον καθρέφτη, ή συνυπάρχοντας με καλοχτενισμένες γυναίκες, φαίνεται να είναι μεγαλύτερος από αυτόν εδώ, τον καινούριο φόβο, για το καινούριο κακό που μπορεί να μας βρει.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι είναι ρίσκο να πας στο κομμωτήριο και να συνυπάρξεις με τις υπαλλήλους και τις άλλες κυρίες που χτενίζονται εκεί. Αλλά πώς να πάρεις και το ρίσκο να κυκλοφορήσεις αχτένιστη και να νιώθεις σαν άδικη κατάρα;

Πώς να αφήσεις την αυτοπεποίθηση σου να πέσει στα τάρταρα – παραδεχτείτε το: Το ωραίο μαλλί σου δίνει μπόλικη-, και πώς θα βρεις το απαιτούμενο ψυχικό σθένος για να διαχειριστείς τον φόβο και την αγωνία που σου προκαλεί ο COVID -19, χωρίς αυτοπεποίθηση;

Όμως αγαπητές γνωστές και άγνωστες φίλες είναι καιρός να σοβαρευτούμε! Ήρθε η στιγμή που πρέπει να βάλουμε φρένο στη φιλαρέσκειά μας και να αφήσουμε στην άκρη τον φόβο ότι δεν είμαστε όμορφες και περιποιημένες.

Κομμωτήριο τέλος για τις επόμενες εβδομάδες!

Είναι μεγάλη ανοησία και ανευθυνότητα να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία των  των δικών μας ανθρώπων και την υγεία του γνωστού και άγνωστου πλησίον μας!

Επιπλέον δεν είναι καθόλου σωστό να μην πειθαρχούμε στα μέτρα που η Πολιτεία παίρνει για το δικό μας καλό!

Υπομονή λοιπόν… Πού θα πάει; Θα περάσει και αυτό, όπως πέρασαν πολλά άλλα χειρότερα κακά!