Ενυδάτωση: Τo No1 της αντιγήρανσης!

Ενυδάτωση: Τo No1 της αντιγήρανσης!

Επιστρατεύοντας μικρά ή μεγάλα μέσα με στόχο την αντιγήρανση οι περισσότεροι από μας ξεχνάνε ή παραμελουν τον Νο 1 αντιγηραντικό παράγοντα που είναι η ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ!

Ξεχνάνε ότι όλα τα όργανα του σώματός μας, κάθε κύτταρο μας για να λειτουργήσει καλύτερα έχει την  ανάγκη του νερού.  Από το γαστρεντερικό μας σύστημα μέχρι την επιδερμίδα μας όλα τα κύτταρα μας φωνάζουν: “ΝΕΡΟ!”.

Αυτό πια το γνωρίζουμε όλοι αφού το έχουμε ακούσει και διαβάσει χιλιάδες φορές. Όμως είναι πολλοί εκείνοι που επιμένουν να δηλώνουν : “Δεν μ’ αρέσει το νερό” ή “Όταν δεν διψάω δεν μπορώ να πιω νερό με το ζόρι”.

Σεβαστές και οι δυο απόψεις λένε οι επιστήμονες αλλά μην παραπονιέστε όταν σπάνε ή φριζάρουν τα μαλλιά σας, όταν η βελούδινη υφή και η λάμψη της επιδερμίδας σας εξαφανίζονται, όταν όλο και περισσότερες ρυτίδς εμφανίζονται, για να μην αναφερθούμε στις άλλες μικρές ή πιο σοβαρές οργανικές δυσλειτουργίες.

Όμως για τους μη φίλους του νερού  η επιστημονική κοινότητα επιφυλλάσει φέτος καλά νέα!

Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, η ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να ενισχυθεί και με άλλους τρόπους εκτός από την κατανάλωση νερού.

“Βεβαίως το νερό οτης βρύσης, ειδικά εκείνο που φιλτράρεται, είναι ζωτικής σημασίας, λένε οι ερευνητές, αλλά το συμπυκωμένο νερό που υπάρχει σε τροφές όπως τα λαχανικά και τα φρούτα μοιάζει περισσότερο με το νερό των κυττάρων μας κι επομένως συμβάλει σημαντικά στην ενυδάτωσή τους. Έτσι για παράδειγμα αντι να πιείτε δυο ποτήρια νερό μπορεί να πιείτε ένα ποτήρι και να φάτε ένα μήλο ή άλλο φρούτο. Και βεβαίως όσο περισσποτερες σαλάτες με πράσινα λαχανικά προσθέτετε στη διατροφή σας τόσο καλύτερα ενυδατώνετε τον οργανισμό σας. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε στο νερό που πίνετε χυμό λεμονιού που περιέχει κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη  γνωστό και ως σημαντικό παράγοντα ενυδάτωσης. Μην ξεχνάτε ακόμα να προσθέτετε λίγο θαλασσινό αλάτι στο φαγητό σας καθώς το νάτριο που περιέχει βοηθάει το σώμα σας να κρατήσει τη σωστή ποσότητα νερού. Τέλος εξίσου ενυδατικά με το νερό της βρύσης είναι τα  ζεστά ροφήματα -τσάι, φασκόμηλο, λουίζα, χαμομήλι, κ.λπ.- καθώς και το ανθρακούχο νερό, συμπληρώνοντας έτσι με αυτά τα 8-10 ποτήρια νερό που έχει ανάγκη ο οργανισμός σας ημερησίως”.

Επισήμανση: Προτιμήστε να πίνετε νερό από γυάλινα μπουκάλια και τα υπόλοιπα ροφήματά σας σε γυάλινα ή κεραμικά σκεύη.