Πως να αντιμετωπίσετε τις φθινοπωρινές…επιθέσεις!

Πως να αντιμετωπίσετε τις φθινοπωρινές…επιθέσεις!

Φθινόπωρο.. νέα αρχή, χρυσοκίτρινα φύλλα, γλυκός καιρός, όμορφες βόλτες..  Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει πόσο όμορφη εποχή είναι.. (προσωπικά είναι η αγαπημένη μου!) Όμως.. μ΄ αυτή την γλύκα έρχονται και οι ιώσεις.. τα πρώτα ¨αψου¨ και το χαρτομάντιλο παίρνει μόνιμη θέση στην χούφτα της παλάμης μας.

Ο οργανισμός λίγο ταλαιπωρημένος από το καλοκαίρι που πέρασε φτάνει στο φθινόπωρο με αδύναμο  ανοσοποιητικό σύστημα και… αρρωσταίνει.

Υπάρχουν όμως απλοί και υγιεινοί τρόποι που μπορούν να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού μας και να μας προστατέψουν από τις ιώσεις.

ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΥΝΟΡΟΔΟ

Η εχινάκεια είναι το νούμερο ένα βότανο κατά των κρυολογημάτων  Λειτουργεί στον οργανισμό μας σαν φυσικό αντιβιοτικό, μαζί με το κυνόροδο αποτελεί ιδανικό συνδυασμό καθώς το δεύτερο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.  Οπότε θα ήταν ωφέλιμο αν προσθέταμε ένα τέτοιο τσάι την ημέρα!

CAMU CAMU

Το camu camu είναι η μόνη υπερτοφή που περιέχει τόσο μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.  Περιέχει 50.000 φορές περισσότερη βιταμίνη c απ΄ ότι το πορτοκάλι.  Οπότε ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθάει την διάθεση μας εξισορροπώντας τις ορμόνες μας, αντιμετωπίζει τις ιώσεις, μειώνει το αίσθημα της κόπωσης. Ιδανικό για όσους έχουν  έντονους ρυθμούς και λίγο χρόνο!!

ΜΕΛΑΣΑ

Για το τέλος σας άφησα την μελάσα! Είναι μια γλυκαντική ουσία από ζαχαροκάλαμο, γλυκιά αλλά χωρίς καθόλου πρόσθετη ζάχαρη!  Είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο κ.α. μέταλλα απαραίτητα για τον οργανισμό θωρακίζοντας τον με πολυφαινόλες και ισχυρά αντιοξειδωτικά. Μια κουταλιά την ημέρα αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού μας.

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούν να έχουν μεγάλη διαφορά στον οργανισμό μας.  Ξεκινήστε λοιπόν σήμερα και”Καλό φθινόπωρο”!