close

Πως να αντιμετωπίσετε τις φθινοπωρινές…επιθέσεις!

Φθινόπωρο.. νέα αρχή, χρυσοκίτρινα φύλλα, γλυκός καιρός, όμορφες βόλτες..  Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει πόσο όμορφη εποχή είναι.. (προσωπικά είναι η αγαπημένη μου!) Όμως.. μ΄ αυτή την γλύκα έρχονται και οι ιώσεις.. τα πρώτα ¨αψου¨ και το χαρτομάντιλο παίρνει μόνιμη θέση στην χούφτα της παλάμης μας.

Ο οργανισμός λίγο ταλαιπωρημένος από το καλοκαίρι που πέρασε φτάνει στο φθινόπωρο με αδύναμο  ανοσοποιητικό σύστημα και… αρρωσταίνει.

Υπάρχουν όμως απλοί και υγιεινοί τρόποι που μπορούν να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού μας και να μας προστατέψουν από τις ιώσεις.

ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΥΝΟΡΟΔΟ

Η εχινάκεια είναι το νούμερο ένα βότανο κατά των κρυολογημάτων  Λειτουργεί στον οργανισμό μας σαν φυσικό αντιβιοτικό, μαζί με το κυνόροδο αποτελεί ιδανικό συνδυασμό καθώς το δεύτερο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.  Οπότε θα ήταν ωφέλιμο αν προσθέταμε ένα τέτοιο τσάι την ημέρα!

CAMU CAMU

Το camu camu είναι η μόνη υπερτοφή που περιέχει τόσο μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.  Περιέχει 50.000 φορές περισσότερη βιταμίνη c απ΄ ότι το πορτοκάλι.  Οπότε ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθάει την διάθεση μας εξισορροπώντας τις ορμόνες μας, αντιμετωπίζει τις ιώσεις, μειώνει το αίσθημα της κόπωσης. Ιδανικό για όσους έχουν  έντονους ρυθμούς και λίγο χρόνο!!

ΜΕΛΑΣΑ

Για το τέλος σας άφησα την μελάσα! Είναι μια γλυκαντική ουσία από ζαχαροκάλαμο, γλυκιά αλλά χωρίς καθόλου πρόσθετη ζάχαρη!  Είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο κ.α. μέταλλα απαραίτητα για τον οργανισμό θωρακίζοντας τον με πολυφαινόλες και ισχυρά αντιοξειδωτικά. Μια κουταλιά την ημέρα αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού μας.

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούν να έχουν μεγάλη διαφορά στον οργανισμό μας.  Ξεκινήστε λοιπόν σήμερα και”Καλό φθινόπωρο”!


Το φαγητό και ο έρωτας, λέει ο θυμόσοφος λαός, περνάνε από το στομάχι… Αυτό σκεφτήκαμε και εμείς, δίνοντας στο κατάστημα μας το όνομα «ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ». Ο «ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ» είναι το βότανο της καρδιάς. Τι πιο ταιριαστό για ένα κατάστημα που δημιουργήθηκε με αγάπη και μεράκι μέσα στη καρδιά του Βύρωνα πριν από 6 χρόνια. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αγάπη που λάβαμε από τον κόσμο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και έναν νέο χώρο αρωμάτων και γεύσεων, αυτή τη φορά στο Περιστέρι. Στα μαγαζιά μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από τσάι, μπαχαρικά, βότανα, όσπρια, δημητριακά και γενικά οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει, κατά κύριο λόγο στο σώμα σας και κατά δεύτερον στο μυαλό σας, μια υγιεινή νότα μέσα στη πόλη που ζούμε. Εμείς από τη πλευρά μας εγγυόμαστε για τη ποιότητα και τη συνεχόμενη αύξηση των ποικιλιών μας. Μία επίσκεψη θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε ιδίοις όμματί τους υπέροχους χώρους με προϊόντα από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

INSTAGRAM FEED