close

Λέων, το ζώδιο του μήνα

Φίλες και φίλοι στο ζώδιο του Λέοντα, ήρθε η στιγμή να απολαύσετε τον Ήλιο, πιο λαμπερό από ποτέ, όπως συμβαίνει αυτή την εποχή.

Με τον Ήλιο να κυβερνά το ζώδιό σας, σίγουρα είστε από τα πλέον φωτεινά πλάσματα…

Φέτος, θα είναι λιγότερο δύσκολη η αρχή της νέας σας χρονιάς, αφού απομακρυνθήκαμε από τα δύσκολα σκαμπανεβάσματα και απρόοπτα του περυσινού καλοκαιριού. Πολύ πιο ήπιες οι συνθήκες, λοιπόν.

Αυτό που έχετε να διαχειριστείτε ακόμη, είναι μνήμες του παρελθόντος που άφησαν αίσθηση πόνου και συγκίνησης και παραμένετε προσκολλημένοι σ’ αυτές.

Με τη σκέψη στο χθες, αλλά με το βλέμμα στο σήμερα και στο αύριο, συνδυάζεται τη δράση με την ανάμνηση, την νοσταλγία με την αποφασιστικότητα να δημιουργήσετε ξανά από την αρχή.

Κι αυτό συντελεί υπέρ σας, γιατί την ημέρα που ο Ήλιος έκανε την είσοδό του στο ζώδιό σας, είχε συμπαραστάτες ήδη τον Άρη στον Λέοντα, τον Χείρωνα στον Κριό και τον Δία στον Τοξότη. Σύντομα δε, τον ακολουθεί και η Αφροδίτη στον Λέοντα.

Σε περιβάλλον φωτιάς κινείται η νέα αυτή περίοδος για σας, επομένως με ενθουσιασμό, θέρμη, δημιουργική έφεση και σπινθήρα κινητοποίησης!

Η σύνδεση με το χθες, με τον ανάδρομο Ερμή στον Καρκίνο, θα σας απασχολήσει αρκετά, αλλά είναι καλό να ταξινομούμε τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες μας, προτού προχωρήσουμε προς νέες διαδρομές.

Υπάρχει όμως τρόπο αντίδρασης σε ό,τι σας έχει τραυματίσει, καθώς η ευνοϊκή σύνδεση του Ήλιου σας με τον Χείρωνα, στον Κριό, περιγράφει πως ο πόνος βρίσκει την ίασή του, αρκεί να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας. Σ’ αυτό συνηγορεί και η Σελήνη που βρίσκεται στον Κριό, την ημέρα που ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιό σας. Υπάρχει η εσωτερική σπίθα της αυτοβελτίωσης, της ανάληψης πρωτοβουλιών, της άμεσης δράσης.

Στο αισιόδοξο κλίμα της φετινής χρονιάς για σας, η καθημερινότητα μοιάζει αρκετά περιοριστική. Είναι λογικό! Με τόση φωτιά και επιθυμία να κερδίσετε στόχους, να κατακτήσετε και να διακριθείτε, η πειθαρχία και η μεθοδική εργασία, δεν σας ταιριάζουν. Όμως, ακόμη το χθες σας ακολουθεί, ακόμη η προσπάθεια είναι απαραίτητη, προκειμένου να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες, να βάλετε μία σειρά σε προτεραιότητες κα να διατηρήσετε το καλύτερο δυνατόν, ως εμπειρία και μάθημα ζωής.

Εξ άλλου, ο Ποσειδώνας προσθέτει το στοιχείο της έμπνευσης στις δυσκολίες που σας περιορίζουν και σε ό,τι αφορά τα λάθη του χθες. Νέες ιδέες θα βγουν στην επιφάνεια, νέα τακτική και νέες ιδέες θα σας ανατρέψουν ό,τι καθυστερεί την πρόοδο στις κατακτήσεις σας.

Ας μη ξεχνάμε, πως ο Ήλιος συγκρούεται με τον Ουρανό, σπάζοντας τα δεσμά της στασιμότητας, για να ανακαλύψετε εκείνες τις αξίες που είναι για σας απτές, σημαντικές, φέρνουν ομορφιά και χαρά στη ζωή σας.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ετήσιες προδιαγραφές σας, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας: https://astrolife.gr/etisies-provlepseis-zodion-leon-2019/

 

Επιπρόσθετες συμβουλές σύμφωνα με τα δεκαήμερα (δεκανούς)

(φυσικά, συνηγορούν ή διαφοροποιούν, το ατομικό ωροσκόπιο με τα προγνωστικά του)

 

Αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο (δεκανό)

 

Στις αισθηματικές υποθέσεις, είναι δύσκολο να έχετε υπομονή και μπορεί να υπάρχουν εγωιστικές αντιπαραθέσεις με το ταίρι σας. Αν όμως είστε μόνοι, μία απρόοπτη γνωριμία θα σας εντυπωσιάσει. Θα ήταν καλό να μην επενδύσετε όμως συναισθηματικά. Ένα ταξίδι θα είναι αφορμή να αισθανθείτε ανανεωμένοι και να ξεκινήσετε από την αρχή την αισθηματική σας ζωή. Αλλάζοντας ίσως φιλοσοφία και οπτική, θα βρείτε αυτό που πραγματικά σας ενδιαφέρει και σας φέρνει πληρότητα.

– Στις επαγγελματικές σας υποθέσεις, έχετε ανάγκη από ανανέωση και νέες προτάσεις, ιδέες ή γνώση. Η δημιουργικότητά σας ίσως είχε βαλτώσει και τώρα πλέον, πρέπει να τολμήσετε την ανατροπή. Αν έχετε ήδη γνώσεις ή επιμόρφωση στο αντικείμενό σας, τότε θα τις εκμεταλλευτείτε στο εξής και θα φέρετε μία νέα πνοή στο εισόδημά σας και στις προοπτικές σας. Αν όμως είστε στάσιμοι, τότε μπορεί να υπάρξει απότομη διακοπή, με στόχο να κινητοποιηθείτε.

 

Αν έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο (δεκανό)

 

-Στα αισθηματικά σας ζητήματα, είστε οι πλέον ευέλικτοι και ευνοημένοι προφανώς. Υπάρχει κέφι, ενθουσιασμός, ρομαντική διάθεση και αποφασιστικότητα να κατακτήσετε τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει. Αν είστε ήδη σε σχέση, ας αποφύγετε τις «παρατυπίες» και ας προσδώσετε στην σχέση σας νέα φλόγα, ρομαντικές πινελιές και ένα όραμα. Αν είστε μόνοι, με σωστή τακτική, θα συναντήσετε το ταίρι των ονείρων σας.

-Στην επαγγελματική σας ζωή, έχετε σταθερές απόψεις και ιδέες, πίστη στο έργο σας, στις δυνατότητές σας, και επομένως, δημιουργείτε και αναπτύσσετε για το καλύτερο δυνατόν. Είναι η εποχή να υλοποιηθούν τα όνειρά σας και οι στόχοι που σας εμπνέουν. Αν έχετε εστιάσει στα σχέδιά σας και εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, θα μπορείτε να πετύχετε πολλά και καλά, ανοίγοντας δρόμο για τα επόμενα χρόνια. Οι δυσκολίες του χθες ακόμη υφίστανται σε ένα βαθμό, αλλά δεν πρέπει να σας ανησυχούν.

 

Αν έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο (δεκανό)

-Στην αισθηματική σας ζωή, νοσταλγικές μνήμες σας κάνουν περισσότερο επιφυλακτικούς ή ανασταλτικούς. Ίσως αποφεύγετε να δεθείτε ξανά, παραμένοντας σε εμπειρίες του χθες που σας πόνεσαν ή σας απογοήτευσαν. Το να κάνετε μία στροφή και να τις επανεξετάσετε όμως, μπορεί να είναι λυτρωτικό. Να γίνουν οι απαραίτητες συνειδητοποιήσεις για να υπάρξει πλήρης αποκοπή. Κατά συνέπεια, το χθες πλέον δεν σας οδηγεί στο σήμερα, απλά παραμένει ένα δώρο εμπειριών. Σήμερα, με πείσμα για συναισθηματική αναγέννηση, οραματιστείτε μία σχέση τρυφερή, ουσιαστική και με βάθος. Θα μπορέσετε να την «προσκαλέσετε» στη ζωή σας!

Στην επαγγελματική σας ζωή, υπάρχει αρκετός περιορισμός από ευθύνες που σας κούρασαν στο παρελθόν. Αισθάνεστε πως κάποιες προσπάθειες είναι πλέον φαύλος κύκλος και πρέπει να τελειώνετε με αυτές. Ενδεχομένως κυοφορείται κάποια νέα ιδέα, που ακόμη δεν έχει εκφραστεί ή διστάζετε να την τολμήσετε. Επειδή όμως έχετε τον σπόρο της δημιουργίας ήδη στη διάθεσή σας, ας φανείτε περισσότερο αποφασιστικοί.

 

Περισσότερα για την χρονιά σας, θα βρείτε στο άρθρο μας: Λέων ετήσιες προβλέψεις 2019

Από την Λίλιαν Σίμου και το astrolife.gr https://astrolife.gr/leon-to-zodio-toy-mina/

 


Ακολούθησα σπουδές γαλλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV) και δίδαξα την γαλλική γλώσσα. Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, ασχολούμαι με την εσωτερική φιλοσοφία και την αστρολογία. Σπούδασα επί σειρά ετών σε σχολές ξένες και ελληνικές, ωστόσο συνεχίζω να ερευνώ την ατέρμονη αυτή γνώση, αφού η προσπάθεια δεν είναι ποτέ αρκετή για την σοφία τόσων αιώνων. Μέλος της Astrological Association of Great Britain, είμαι σύμβουλος αστρολογίας, διδάσκω αστρολογία, διοργανώνω σεμινάρια και κύκλους αυτογνωσίας με βάση τον αστρολογικό μας χάρτη. Βιβλία μου: «Χείρωνας», «Σελήνη», «Επιλεκτική αστρολογία», «Το βιβλίο της αστρολογίας», «Αστεροειδείς», «Αστρολογία-Λόγος των άστρων», «Η αστρολογία στο βουνό των Κενταύρων»( μία έρευνα πάνω στα ευαίσθητα σημεία του ψυχισμού), «Η κατανόηση των όψεων και οι πλανήτες δίχως όψη» με συμμετοχή σε άλλες μελέτες και νέα βιβλία υπό έκδοση. Παράλληλα συμμετείχα και συμμετέχω με άρθρα για πολλά χρόνια σε έντυπα και στον ηλεκτρονικό τύπο (δημοσιογράφος – μέλος της ΕΣΠΗΤ). Το ενδιαφέρον μου στρέφεται κυρίως προς την ψυχολογική και καρμική αστρολογία, όπως και την αστρολογία των ανθρωπίνων σχέσεων. Πιστεύω πως η αστρολογία είναι ένας βασικός οδηγός αυτο-γνωσίας και αυτο-ανάλυσης, με στόχο να εκμεταλλευτούμε τα ταλέντα μας και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Σαν αποτέλεσμα να έχουμε αρμονία και να γίνουμε πραγματικά ευτυχείς. Η αστρολογία, όπως και κάθε εσωτερική γνώση, μας διδάσκει πώς να έχουμε ένα δρόμο προς την πληρότητα και μας προσφέρει την δυνατότητα της επιλογής. Αφού όπως λέει και η ρήση… «Ο σοφός κυβερνά τα άστρα του, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ’ αυτά»…. ας ακολουθήσουμε τον δρόμο της σοφίας λοιπόν. Λόγω κλασικών σπουδών και μελέτης της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών της Β. Ευρώπης, ασχολήθηκα με το φιλοσοφικό σύστημα των Ρούνων, με στόχο πρωτίστως την αυτο-βελτίωσή μας. Εναλλακτική θεραπεύτρια, παραδίδω απλές και εύχρηστες τεχνικές ενδυνάμωσης για τον καθένα μας. Και είμαι κάτοχος του πτυχίου κρυσταλλοθεραπείας Mastering The Properties Of Crystals

INSTAGRAM FEED