Κάθε γυναίκα αργά ή γρήγορα πολλές φορές φτάνει στην ηλικία όπου ξεκινά η εμμηνόπαυση, είναι η οριστική διακοπή της έμμηνου ρύσεως. Η περίοδος αυτή για μια γυναίκα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς συνοδεύεται από αλλαγές συναισθημάτων, εξάψεις, δυσκολία στον ύπνο, και κατά κύριο λόγο αύξηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Όλα αυτά τα αποτελέσματα δεν πρέπει να φοβίζουν καμία από τις γυναίκες καθώς με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής (διατροφή και άσκηση) μπορούν να μειωθούν και γιατί όχι και να απαλειφθούν.

Ένας μοναδικός τρόπος να κυλήσετε με ισορροπημένο τρόπο στην κλιμακτήριο είναι να μην σταματήσετε ή απλώς να ξεκινήσετε την γυμναστική σας και την ενασχόληση σας με μια αθλητική δραστηριότητα.

Η ενεργοποίηση των μυϊκών σας ομάδων καθώς και η κινητοποίηση των αρθρώσεων σας, θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε διάφορους πόνους στο σώμα σας και να συντηρήσετε τα επίπεδα του λιπώδη ιστού σε φυσιολογικά επίπεδα και στη συνέχεια να τα μειώσετε. Ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της συμμετοχής σας σε αθλητικές δραστηριότητες όμως είναι η έκρηξη συγκεκριμένων ορμονών στον οργανισμό μας (σεροτονίνης και ενδορφινών) οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση και βοηθούν σε μεγάλο ποσοστό την αντιμετώπιση των ψυχολογικών μεταπτώσεων.

Οπότε κυρίες μου, φορέστε τα χρωματιστά αθλητικά σας, προμηθευτείτε αντίστοιχα ακουστικά για την μουσική σας και ξεκινήστε με έναν ωραίο περίπατο σε ένα πάρκο, αναπνεύστε καθαρό αέρα και απολαύστε την φύση. Ακόμα μια μορφή άσκησης που θα σας ταίριαζε είναι και η μέθοδος pilates, αφού κρατά τους καρδιακούς παλμούς σε φυσιολογικά επίπεδα και σε ένα τμήμα αρχαρίων δεν θα δυσκολευτείτε να προσαρμοστείτε. Σε μια-με δύο εβδομάδες (με 3 φορές άσκησης την εβδομάδα) θα δείτε αποτελέσματα όχι μόνο στο σώμα σας αλλά και στην διάθεσή σας.

QUOTE OF THE DAY

«Α STRONG WOMAN LOOKS A CHALENGE IN THE EYE AND GIVES IT A WINK»

Κείμενο:  Παναγιώτα Βαβαρούτα, Γυμνάστρια

Πηγή:https://thehealthlab.gr/lifestyle/ypodeksou-tin-emminopausi-antimetvpise-ta-symptomata-tis