close
NEW AGE

Ένα λουλούδι για κάθε ζώδιο!

Είμαστε στην Άνοιξη και η Φύση γύρω μας γεμίζει από μυρωδιές και χρώματα…Ο Μάης είναι συνδυασμένος με τα λουλούδια, το μαγιάτικο στεφάνι και την ομορφιά σε όλο το μεγαλείο. Η Αστρολογία συνδέεται με τα λουλούδια, όπως και με κάθε τι που υπάρχει στη Φύση. Πώς είναι δυνατόν; Θα το δούμε μαζί…

Στο πέρασμα των αιώνων, η αστρολογία που είναι μία σφαιρικά συμβολική γλώσσα, ασχολήθηκε με το να συνδέσει τους συμβολισμούς της με κάθε δημιούργημα της φύσης. Οι πλανήτες συνδέθηκαν μετά από μελέτες, με το φυτικό βασίλειο, κυρίως για θεραπευτικούς λόγους. Στην ιατρική των λαών (μεταξύ αυτών και των αρχαίων Ελλήνων), υπήρχαν οδηγίες για την συγκομιδή των φυτών, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αστρολογικές, ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα ως φάρμακα.

Η βοτανολογία και η αστρολογία, συνδεδεμένες με την ιατρική, επεκτάθηκε τον δέκατο έβδομο αιώνα από τον σημαντικό βοτανολόγο Νίκολας Κάλπεπερ. Το βιβλίο του ήταν το μόνο εγχειρίδιο ιατρικό που πήραν μαζί τους οι άποικοι της εποχής που πήγαν στην Αμερική και ίδρυσαν την πρώτη αποικία στο Πλίμουθ. Περιείχε πάνω από πεντακόσια φυτά με τους πλανήτες κυβερνήτες τους και την ιατρική τους χρήση. Για δύο αιώνες η αμερικανική ιατρική βασιζόταν σ’ αυτό το βιβλίο: «British Herbal and Family Physician» .

Ο ετήσιος κύκλος της φύσης συνδέεται με τις τέσσερις εποχές και με τα τέσσερα παρορμητικά ζώδια του ζωδιακού: Κριός (Άνοιξη), Καρκίνος (Καλοκαίρι), Ζυγός (Φθινόπωρο) και Αιγόκερος (Χειμώνας).

Οι βοτανικοί κήποι σχεδιάζονταν συχνά σύμφωνα με τις αστρολογικές αρχές και τα βοτανικά ρολόγια το ίδιο. Λέγεται μάλιστα, ότι τα γνωστά μας λουλούδια οι μαργαρίτες, που άνοιγαν την αυγή, στα αγγλικά ονομάστηκαν «daisies» από τις λέξεις «Day & eyes» δηλαδή, «τα μάτια της ημέρας».

Στην παραδοσιακή αστρολογία, τα διάφορα μέρη του φυτού συνδέονται με τα στοιχεία της αστρολογίας, τη Φωτιά, τη Γη, τον Αέρα και τη Φωτιά.

Η ρίζα συνδέεται με τη Γη, γιατί εκεί ριζώνει το φυτό.

Ο κορμός του συνδέεται με το Νερό, επειδή εκεί μεταφέρονται τα θρεπτικά υλικά του.

Τα φύλλα συνδέονται με τον Αέρα, λόγω του ότι κινούνται ευέλικτα.

Οι καρποί και τα λουλούδια συνδέονται με τη Φωτιά, επειδή είναι η δημιουργία και χρειάζονται την δυναμική του στοιχείου αυτού.

Ο χρόνος περιγράφεται με τον κύκλο των εποχών και ο φυσικός κύκλος του φυτικού βασιλείου συνεργάζεται απόλυτα με αυτόν.

Αν θέλουμε να δούμε ποιο φυτό αντιστοιχεί στα δεδομένα της προσωπικότητάς μας, ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες των βοτανολόγων-αστρολόγων κι ας επιλέξουμε το κατάλληλο: (Αν γνωρίζετε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας και της Σελήνης σας, παρακαλώ να το διαβάσετε επίσης)

ΚΡΙΟΣ

Παπαρούνα, κόκκινο τριαντάφυλλο, γεράνι, άνθη μηλιάς

ΤΑΥΡΟΣ

Βιολέτα, ανεμώνη, γαρδένια, μαργαρίτα

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αγιόκλημα, ίριδα, αγριολούλουδα, κρινάκια, μυρτιά

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ιτιά, νούφαρο, κατιφές, μανόλια, ίρις

ΛΕΩΝ

Ηλιοτρόπιο, νάρκισσος, μεγάλα χρυσάνθεμα, ντάλια

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μικρά χρυσάνθεμα, μαργαρίτα, χαμομήλι, αστράκια

ΖΥΓΟΣ

Πανσές, ορχιδέα, ροζ τριαντάφυλλο, γαρδένια

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σκουροκόκκινα τριαντάφυλλα, Κενταύρια (Χειρωνιάς), παιώνια, ανεμώνη

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γαρίφαλο, τουλίπα, γλαδιόλα, σημύδα

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ

Καμέλια, μαύρη παπαρούνα, αμάραντος, πανσές

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αμυγδαλιά, ορχιδέα, άνθη λεμονιάς ή άλλων ξινών οπωροφόρων, «πουλί του παραδείσου»

ΙΧΘΕΙΣ

Νούφαρο, λεβάντα, κρίνο, πασχαλιά

 


Ακολούθησα σπουδές γαλλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV) και δίδαξα την γαλλική γλώσσα. Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, ασχολούμαι με την εσωτερική φιλοσοφία και την αστρολογία. Σπούδασα επί σειρά ετών σε σχολές ξένες και ελληνικές, ωστόσο συνεχίζω να ερευνώ την ατέρμονη αυτή γνώση, αφού η προσπάθεια δεν είναι ποτέ αρκετή για την σοφία τόσων αιώνων. Μέλος της Astrological Association of Great Britain, είμαι σύμβουλος αστρολογίας, διδάσκω αστρολογία, διοργανώνω σεμινάρια και κύκλους αυτογνωσίας με βάση τον αστρολογικό μας χάρτη. Βιβλία μου: «Χείρωνας», «Σελήνη», «Επιλεκτική αστρολογία», «Το βιβλίο της αστρολογίας», «Αστεροειδείς», «Αστρολογία-Λόγος των άστρων», «Η αστρολογία στο βουνό των Κενταύρων»( μία έρευνα πάνω στα ευαίσθητα σημεία του ψυχισμού), «Η κατανόηση των όψεων και οι πλανήτες δίχως όψη» με συμμετοχή σε άλλες μελέτες και νέα βιβλία υπό έκδοση. Παράλληλα συμμετείχα και συμμετέχω με άρθρα για πολλά χρόνια σε έντυπα και στον ηλεκτρονικό τύπο (δημοσιογράφος – μέλος της ΕΣΠΗΤ). Το ενδιαφέρον μου στρέφεται κυρίως προς την ψυχολογική και καρμική αστρολογία, όπως και την αστρολογία των ανθρωπίνων σχέσεων. Πιστεύω πως η αστρολογία είναι ένας βασικός οδηγός αυτο-γνωσίας και αυτο-ανάλυσης, με στόχο να εκμεταλλευτούμε τα ταλέντα μας και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Σαν αποτέλεσμα να έχουμε αρμονία και να γίνουμε πραγματικά ευτυχείς. Η αστρολογία, όπως και κάθε εσωτερική γνώση, μας διδάσκει πώς να έχουμε ένα δρόμο προς την πληρότητα και μας προσφέρει την δυνατότητα της επιλογής. Αφού όπως λέει και η ρήση… «Ο σοφός κυβερνά τα άστρα του, ενώ ο ανόητος υποκύπτει σ’ αυτά»…. ας ακολουθήσουμε τον δρόμο της σοφίας λοιπόν. Λόγω κλασικών σπουδών και μελέτης της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών της Β. Ευρώπης, ασχολήθηκα με το φιλοσοφικό σύστημα των Ρούνων, με στόχο πρωτίστως την αυτο-βελτίωσή μας. Εναλλακτική θεραπεύτρια, παραδίδω απλές και εύχρηστες τεχνικές ενδυνάμωσης για τον καθένα μας. Και είμαι κάτοχος του πτυχίου κρυσταλλοθεραπείας Mastering The Properties Of Crystals

INSTAGRAM FEED