120 δόσεις… ευτυχίας

120 δόσεις… ευτυχίας

Πρωί Δευτέρας 6ης Μαίου 2019.

Φτιάχνω το καφεδάκι μου και αρχίζω να το απολαμβάνω γουλιά-γουλιά… Η 1η  δόση ευτυχίας της ημέρας!

Η 2η : Είμαι ξανά στο σπιτάκι μου και την καθημερινότητά μου, μετά από μακρινό ωραίο ταξίδι.

Η 3η : Το δροσερό αεράκι φέρνει μέσα τις ανοιξιάτικες μυρωδιές του κήπου.

Ώρα για ενημέρωση. Στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο φωνασκούν και, στην καλύτερη των περιπτώσεων, φλυαρούν μονότονα για τις 120 δόσεις με τις οποίες μπορούμε να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Κι ενώ όλοι συμφωνούν με την αναγκαιότητα του μέτρου παραθέτουν μόνο τις διαφωνίες τους.

Σπεύδω να τους βγάλω από το πρωινό μου και αναζητώ την 4η δόση ευτυχίας μου στη μουσική.

Ώρα για επικοινωνία. Κοιτάζω τα μηνύματα φίλων και συνεργατών, αλλά με διακόπτει η χαδιάρα γατούλα του κήπου. Σκαρφάλωσε στο δένδρο, πήδηξε  στο μπαλκόνι και ήρθε νιαουρίζοντας να τριφτεί στα πόδια μου. Η 5η δόση ευτυχίας της ημέρας!

Τι έχουμε λοιπόν για σήμερα; Μερικά τηλεφωνήματα, μια επαγγελματική συνάντηση, λίγα ψώνια και λίγο νοικοκυριό. Άρα περισσεύει χρόνος για γυμναστήριο και καφέ με την κολλητή μου. Η 6η και 7η δόση ευτυχίας.

Την 8η δόση μαζί με πολλές ακόμα, αναζητώ στο μπάνιο μου. Στην γεμάτη φρεσκάδα μυρωδιά του αφρόλουτρου, στην ευεργετική ροή του ζεστού νερού, που μαζί με την αίσθηση καθαριότητας και ευεξίας που προσφέρει στο σώμα μου, εξαφανίζει και κάθε ίχνος αρνητικής ενέργειας, απαλύνει κάθε έγνοια, σκοτούρα και στενοχώρια.

Έτοιμη, με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, που με τροφοδοτούν με πολλές δόσεις ευτυχίας, χαμογελώ στον καθρέφτη μου, παίρνω την τσάντα μου και βγαίνω απ’ το σπίτι.

Ποιος ξέρει πόσες ακόμα δόσεις ευτυχίας μου επιφυλάσσει η μέρα; Πολλές ή λίγες είμαι αποφασισμένη να τις  εισπράξω όλες, είμαι σε εγρήγορση να μην τις προσπεράσω και να τις απολαύσω. Το ίδιο εύχομαι και σε σας.

Καλή σας μέρα!