5 έξυπνα τρικ για να «γλιτώνετε» θερμίδες

5 έξυπνα τρικ για να «γλιτώνετε» θερμίδες

Όταν υπολογίζετε τις θερμίδες που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλές φορές φτάνετε στο ανώτατο επιτρεπτό αριθμό χωρίς όμως να έχετε προλάβει να φάτε το βραδινό σας γεύμα! Μήπως χρειάζεται να «κόψετε» μερικές θερμίδες από τα σνακ σας, ώστε να μη στερήσετε από τον οργανισμό σας τα απαραίτητα συστατικά που έχει ανάγκη για να είναι υγιής;

Η γιατρός Alice Domar προτείνει 5 έξυπνα «κόλπα» που θα σας βοηθήσουν και να απολαμβάνετε τα «τσιμπολογήματα» ανάμεσα στα γεύματά σας και να μη «γεμίζετε» με θερμίδες που δεν έχουν να σας προσφέρουν τίποτα.

1. Καφές με γάλα

Αντικαταστήστε αρχικά  το πλήρες γάλα με light  2% λιπαρών και μετά από 2 εβδομάδες που θα έχετε συνηθίσει την πιο ελαφριά γεύση, αντικαταστήστε το με γάλα 0% λιπαρών.

2. Λευκό ψωμί

Προτιμήστε στην αρχή να αντικαταστήσετε το λευκό με ψωμί που έχει προζύμι. Ύστερα, επιλέξτε να αγοράσετε ψωμί σικάλεως ώστε την τέταρτη εβδομάδα να μπορέσετε πιο εύκολα να καταναλώσετε ψωμί ολικής άλεσης.

3. Τοστ με ζαμπόν και τυρί

Δοκιμάστε να επιλέξετε ζαμπόν και τυρί με χαμηλότερα λιπαρά κατά την πρώτη εβδομάδα που παρακολουθείτε τις θερμίδες που καταναλώνετε. Ύστερα, αντικαταστήστε το ζαμπόν με γαλοπούλα και το τυρί που χρησιμοποιείτε με άλλο κίτρινο με χαμηλά λιπαρά. Την τέταρτη εβδομάδα θα έχετε συνηθίσει την αλλαγή και θα απολαμβάνετε το σνακ σας όπως και πριν, αλλά με λιγότερες θερμίδες.

4. Παγωμένες λιχουδιές

Για να τρώτε παγωτό όλο τον χρόνο, προτιμήστε να αγοράσετε παγωτό χύμα από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας και καταναλώστε μία μπάλα με γεύση της προτίμησής σας. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το παγωτό με παγωμένο γιαούρτι ώστε να περάσετε σταδιακά στα σορμπέ, που περιέχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από ότι τα παγωτά.

5. Αναψυκτικά

Ο μόνος τρόπος να καταφέρετε να μειώσετε την επιθυμία σας για αναψυκτικά είναι να τα «απομυθοποιήσετε» σταδιακά: Την πρώτη εβδομάδα, πιείτε το αγαπημένο σας αναψυκτικό, βάζοντας στο ποτήρι μπόλικα παγάκια. Τη δεύτερη, αντικαταστήστε τα παγάκια με παγωμένο νερό – το ανθρακικό δεν θα είναι πια τόσο έντονο και η γεύση δεν θα είναι τόσο… συναρπαστική. Εκτός του ότι πλέον δεν θα επιζητάτε να πιείτε αναψυκτικό, χαρίστε στον εαυτό σας ένα ποτήρι με φρουτοποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ή μία σόδα light.

 

ΠΗΓΗ: www.oprah.com