close

Αν δεν παντρέψεις…

 

Λένε πώς αν δεν παντρέψεις και δεν κτίσεις, δεν ξέρεις τι θα πει ζωή.. Ε λοιπόν εγώ λέω να προσθέσουμε και τη φράση “αν δεν μετακομίσεις” για να ολοκληρωθεί το μάθημα ζωής!

Βουνό η μετακόμιση. Βουνό τα πράγματα. Βουνό και οι κούτες. Και χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα, εύκολα.

Να ξεκινάς με την απόλυτη οργάνωση. Εδώ αυτό, εκεί το άλλο…κι αυτό για…ανακύκλωση  Κι όσο σκαλίζεις και όσο ξεκαθαρίζεις, τόσο πιο βαθιά βουτάς στον χρόνο. Ξεχασμένα πράγματα. Ξεχασμένες σκέψεις. Ξεχασμένα συναισθήματα. Όλα στιγμές. Στοιβαγμένες άτακτα, μέσα σε καλάθια, κουτιά και ντουλάπια.

Η μανία να φυλάς τα πάντα. Από το σχολικό βιβλίο του δημοτικού και τις φωτογραφίες της 5ήμερης μέχρι το ξεραμένο λουλουδάκι σε ένα παλιό τετράδιο και ένα κινητό τηλέφωνο …με κεραία!  Το παλιό πικ απ και τα βινύλια που η κόρη μου δεν θυμόταν καθόλου.. Κασέτες VHS , κασέτες ήχου, ποδήλατα, αποκριάτικες στολές, βιβλία ξεχασμένα, αποδεικτικά προόδου, ζωγραφιές από όλες τις γενεές της οικογένειας…  Ασπρόμαυρες φωτογραφίες, άλλοτε επαγγελματικά στημένες κι άλλοτε από γλέντια, αυθόρμητες, θαμπά αποτυπώματα στην σκόνη του χρόνου.

Μία μετακόμιση και είναι σαν να μπαίνει η ζωή σου σε ένα τεράστιο…κόσκινο. Ένα κόσκινο που θα αφήσει μέσα από τις τρυπούλες του να γλιστρήσουν οι περισσότερες αναμνήσεις για να μείνει στο τέλος ότι είχε πραγματικό νόημα για τον καθένα. Και είναι σαν να ξαναζείς από την αρχή κομμάτια της σαν μία δεύτερη ευκαιρία απολογισμού.  Και να τελικά που η ζωή σου χωρά σε πολύ λιγότερα τετραγωνικά από ότι αρχικά υπολόγιζες. Λιγότερα και καλύτερα..

 

 

 


Η Χριστίνα Λαμπίρη είναι δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία στο χώρο των περιοδικών, της τηλεόρασης αλλά και στου ραδιοφώνου. Έχει αγαπηθεί από το κοινό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την μεσημεριανή ζώνη με ένα προφίλ δημοσιογραφικό που χαρακτηριζόταν εξαρχής από ήθος και υπευθυνότητα. Από τότε έχει υπηρετήσει επάξια ως παρουσιάστρια ζώνες ειδησεογραφίας , πρωινής ενημέρωσης , εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου αλλά και ειδικές εκπομπές όπως Καλλιστεία, Τηλεμαραθώνιο αλλά και τα Τηλεοπτικά βραβεία του ΕΘΝΟΥΣ «ΠΡΟΣΩΠΑ 2008». Έχει κερδίσει 2 τηλεοπτικά βραβεία ως «αγαπημένη εκπομπή κοινού 2005» και «Βραβείο ειδικής εκπομπής 2008» για τον Τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε για υποστήριξη και βοήθεια προς τους πυροπαθείς της Ηλείας , ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφια στα ίδια βραβεία ως «αγαπημένη παρουσιάστρια κοινού εκτός ειδήσεων». Το 2012 αποφάσισε να διοχετεύσει όλη της το «είναι» στο δικό της ηλεκτρονικό δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το The fun of Lifesharing.«To site αυτό έχει γίνει με αγάπη και μεράκι τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου όλους εσάς που θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα υγείας,ομορφιάς,μόδας,ψυχολογίας, επικαιρότητας και όχι μόνο. Η ομάδα μας πρεσβεύει την χαρά του να μοιράζεσαι την γνώση και δεν είναι τυχαίο ποια άτομα μπήκαν στην οικογένεια του Τhe fun of Lifesharing. Το όραμα μας είναι η ομάδα αυτή να επεκταθεί και να εμπνευστεί από εσάς! Θέλουμε να γίνουμε η αγαπημένη σας παρέα το πρωί με καφέ, τις χαλαρές σας ώρες,το βράδυ πριν κοιμηθείτε,στο διάλειμμα σας στη δουλειά,η συντροφιά σας σε κάθε στιγμή σας».

INSTAGRAM FEED