close

Pancakes λεμονιού: Εύκολη λιχουδιά για κάθε στιγμή

Υλικά

180 γρ. ξινόγαλα (αν δεν έχετε πρόχειρο, απλά προσθέστε 1 κσ.ξίδι ή χυμό λεμόνι σε 236 γρ. γάλα και αφήστε το για 10 λεπτά).
2 κρόκοι

2 ασπράδια
2 κ.γ χυμό λεμόνι
3 κ.γ ξύσμα από λεμόνι
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
25 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. οποιοδήποτε αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
3 κ.γ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτετε το ξινόγαλα, τους κρόκους, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανακατεύετε έως ότου αναμιχθούν. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.

Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Κάντε μια τρύπα στη μέση και σταδιακά ανακατεύοντας ελαφρά προσθέστε τα υγρά υλικά. Μην ανακατέψετε πολύ, απλά να ενωθούν τα υλικά.

Τοποθετείστε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ (ή σε μπολ με μίξερ χειρός) και ανακατέψτε έως ότου σχηματιστούν μύτες. Απαλά ενώστε τα δυο μίγματα ανακατεύοντας ελαφρά με μια κουτάλα.

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώστε λίγο βούτυρο και σε μέτρια φωτιά ρίξτε 2 κουταλιές από το μείγμα (για κάθε pancake).Τηγανίστε έως ότου ροδίσουν , περίπου 1-2 λεπτά και επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε με φράουλες, ζάχαρη άχνη ή μέλι.

 

 


Ο Gus γεννήθηκε στον Καναδά και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 7 ετών. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές απο φαγητά και γλυκά και με μητέρα Σμυρνιά την οποία λατρεύει. Όταν ήταν νέος, λεπτός και (λιγότερο) ωραίος από τώρα, είχε δουλέψει σε κινηματογράφο, βιντεοκλάμπ, κρεπερί και καφετέρια. Εσείς τον γνωρίσατε σαν μάγειρα στους τηλεοπτικούς σας δέκτες , αλλά το φλέρτ του με την ζαχαροπλαστική είχε αρχίσει χρόνια πριν. Μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με cheesecake και φυστικοβούτυρο και δίνει αγώνα ώστε να ενταχθούν και επίσημα στις λίστες με τις τροφές που αδυνατίζουν. Μιλάει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Ναι, έχει μούσι και tattoo.

INSTAGRAM FEED