Όταν η τράπουλα μιλάει

Όταν η τράπουλα μιλάει

Ο πιο απλός  τρόπος για να κάνετε την τράπουλα να «μιλήσει» είναι να επιλέξετε 15 χαρτιά στη τύχη και εν συνεχεία να «διαβάσετε» τι έχουν να σας πουν. Αν πρόκειται για κάποιον άλλον θα πρέπει εκείνος να επιλέξει τα 15 χαρτιά.

Πάρτε την τράπουλα στα χέρια σας και ανακατεύοντας τα χαρτιά μελετήστε το θέμα που σας απασχολεί. Εν συνεχεία απλώστε ανάποδα την τράπουλα στο τραπέζι, επιλέξτε στην τύχη 15 χαρτιά και ανοίξτε τα μπροστά σας.

Για να τα «διαβάσετε» πρέπει να γνωρίζετε τη σημασία του κάθε χρώματος, και του καθενός από τα χαρτιά της τράπουλας.

Αν πρόκειται να πείτε τα χαρτιά σε κάποιον άλλον, τότε θα πρέπει να σας πει ποιο θέμα τον απασχολεί, να το μελετήσετε νοερά κι εν συνεχεία εκείνος να διαλέξει τα 15 χαρτιά.

Τι σημαίνουν τα χρώματα και τι το κάθε φύλλο της τράπουλας

Τα μπαστούνια: Σχετίζονται με τα ξαφνικά και συνήθως δυσάρεστα γεγονότα. Προμηνύουν εμπόδια, προβλήματα υγείας, απογοήτευση, αποτυχία. Όταν υπερισχύουν των άλλων χρωμάτων, όταν δηλαδή τα περισσότερα από τα 15 χαρτιά που τραβήξατε είναι μπαστούνια, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην ξεκινήσετε τίποτα καινούριο, να αποφύγετε τα ταξίδια, και τις μετακινήσεις, να είστε πολύ προσεκτικοί σε ότι κάνετε και να οπλιστείτε με δύναμη και υπομονή. Αντίθετα όταν είναι τα λιγότερα και συνδυάζονται με πολλές κάρτες κούπα ή καρό, σχετίζονται μόνο με μικρό-αναποδιές και μικρό-καθυστερήσεις.

Οι κούπες: Είναι θετικές κάρτες, σχετίζονται με την καλή τύχη, τον έρωτα, τους έξυπνους ελιγμούς και γενικότερα τη χαρά της ζωής. Όταν υπερισχύουν των άλλων χρωμάτων, δείχνουν ότι όλα πάνε πρίμα στη ζωή σας, είστε δυνατοί και χαρούμενοι, αλλά και σας προειδοποιούν να μην αναπαύεστε στις δάφνες σας. Όχι τεμπελιά, όχι αδιαφορία, όχι αμέλεια των σχεδίων σας. Αντίθετα όταν είναι τα λιγότερα και συνδυάζονται με πολλά μπαστούνια τότε πιθανόν κάποια συννεφάκια να εμφανιστούν στον ορίζοντα, αλλά θα είναι άνευ σημασίας. Απλώς θα σας χαλάσουν τη διάθεση.

Τα σπαθιά: Συνήθως το μήνυμα τους είναι θετικό, σχετίζονται με τα υλικά αγαθά, την κοινωνική ζωή, τη δράση. Όταν υπερισχύουν των άλλων χρωμάτων, η κατάσταση στη ζωή σας μπορεί να μην είναι ή να μην γίνει ακριβώς όπως την ονειρεύεστε αλλά δεν είναι και άσχημη. Δείχνουν ότι είστε δραστήριοι, ξέρετε που βαδίζετε, παίρνετε σωστές αποφάσεις. Μπορεί επίσης να προμηνύουν κάποιες καλές ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν, στη δουλειά ή στη κοινωνική σας ζωή, και σας συμβουλεύουν να παραμείνετε αφοσιωμένοι σε ότι κάνετε και συνεπείς στις υποχρεώσεις σας. Όταν είναι τα λιγότερα αλλά συνδυάζονται με αρκετές κούπες, καρό ή σπαθιά, η ερμηνεία τους είναι παρόμοια ή και πιο θετική. Όταν συνδυάζονται όμως με αρκετά μπαστούνια, τότε πιθανόν να χάσετε μια καλή ευκαιρία που θα σας παρουσιαστεί ή να έχετε μια αναπάντεχη απώλεια ή ανατροπή.

Τα καρό: Σχετίζονται με τη φιλοδοξία, την καριέρα, το χρήμα, τα υλικά αγαθά και η παρουσία τους δείχνει πως οι σωστές κινήσεις θα φέρουν αποτέλεσμα. Όταν υπερισχύουν των άλλων χρωμάτων, σημαίνει ότι οι υψηλές φιλοδοξίες και οι στόχοι σας, αργά ή γρήγορα θα πραγματοποιηθούν και θα καταξιωθείτε. Όταν συνδυάζονται με πολλά μπαστούνια πιθανόν να συναντήσετε απρόβλεπτες δυσκολίες, κάποιος από το περιβάλλον σας μπορεί να σας υπονομεύει, ή να κάνετε κάποιο λάθος που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των υποθέσεων σας. Όταν είναι λιγότερα και συνδυάζονται με πολλές κούπες , προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό σας ή τις υλικές απολαύσεις. Με πολλά σπαθιά, τα θετικά τους μηνύματα γίνονται ακόμα θετικότερα.

Οι άσσοι και οι φιγούρες: Είναι τα πιο ισχυρά χαρτιά και σχετίζονται με τα σημαντικά πρόσωπα και γεγονότα στη ζωή σας, με τη δύναμη και τις δυνατότητες σας.

Τα δεκάρια και τα εννιάρια: Σχετίζονται με τον χρόνο, το πόσο σύντομα δηλαδή θα συμβεί κάτι, την έκπληξη, τα νέα σχέδια, την πραγματοποίηση των στόχων και εντείνουν τη σημασία των ισχυρών χαρτιών.

Τα μικρότερα χαρτιά: Σχετίζονται με τη στασιμότητα, το τέλμα, την σταθερότητα και τις ασήμαντες διαφοροποιήσεις. Όταν συνδυάζονται με τα ισχυρά χαρτιά αποδυναμώνουν την σημασία τους, ή καθυστερούν την εξέλιξη διαφόρων καταστάσεων.

Αν τραβήξετε πολλούς άσσους, πάνω από δυο, τότε σημαίνει ότι είστε δυνατοί και σίγουροι για τον εαυτό σας. Αν όμως ανάμεσα τους υπάρχει ο άσσος μπαστούνι, σημαίνει είτε ότι έχετε ισχυρό αντίπαλο, είτε ότι κάποιος σοβαρός λόγος θα ανακόψει για λίγο την πορεία σας.

Αν τραβήξετε πολλούς ρηγάδες, πάνω από δυο, ίσως εμφανιστεί κάποιο μπλέξιμο στην ερωτική σας ζωή – καυγαδάκι ή και τρίτο πρόσωπο. Όμως ευτυχώς έχετε φίλους και θα σας βοηθήσουν.

Αν τραβήξετε πολλές ντάμες, πάνω από δυο, πρέπει να προσέξετε τα σχόλια που γίνονται εις βάρος σας, ή κάποιο φιλικό σας πρόσωπο που του αρέσει να χώνει τη μύτη του στα προσωπικά σας.

Αν τραβήξετε πολλούς βαλέδες, πάνω από δυο, σας περιμένουν εκπλήξεις και σύντομα θα ακούσετε κάποιες ειδήσεις. Αν ανάμεσά τους είναι ο βαλές μπαστούνι, πιθανόν οι ειδήσεις να μην είναι τόσο ευχάριστες. Αν λείπει ο βαλές κούπα, το θέμα που σας απασχολεί δεν έχει σχέση με τα ερωτικά σας. Αλλού πρέπει να αναζητήσετε το πρόβλημα.

Αν τραβήξετε πολλά δεκάρια, πάνω από δυο, το πράσινο φως για την εφαρμογή των νέων σχεδίων σας έχει ανάψει και οι αλλαγές που θα έρθουν θα είναι ευχάριστες, ιδιαίτερα αν λείπει το δέκα μπαστούνι.

Αν τραβήξετε πολλά εννιάρια, πάνω από δυο, πολλές από τις επιθυμίες σας θα πραγματοποιηθούν και μάλιστα όταν δεν το περιμένετε.

Αν τραβήξετε πολλά οχτάρια, πάνω από δυο, σημαίνει ότι υπάρχει ή θα υπάρξει ισορροπία στη ζωή σας, και ευχάριστη καθημερινότητα.

Αν τραβήξετε πολλά εφτάρια, πάνω από δυο, θα πρέπει να αποφύγετε αντιπαραθέσεις και να δείξετε αυτοσυγκράτηση όταν θυμώνετε με κάποιον, ακόμα και αν έχετε απόλυτο δίκιο.

Αν τραβήξετε πολλά εξάρια, πάνω από δυο, σημαίνει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά, αλλά με πολύ αργό ρυθμό.

Αν τραβήξετε πολλά πεντάρια, πάνω από δυο, πιθανόν να μην κρίνετε ορθά τα πράγματα ή να μην αντέχετε τη ρουτίνα. Προσέξτε λοιπόν και προσπαθήστε να διευρύνετε τα ενδιαφέροντά σας.

Αν τραβήξετε πολλά τεσσάρια και δυάρια, πάνω από δυο, η περίοδος που θα ακολουθήσει θα χαρακτηρίζεται από στασιμότητα, μοναξιά, αλλά ηρεμία. Δεν αποκλείεται και κάποια μικρό-στενοχώρια.

Αν τραβήξετε πολλά τριάρια, πάνω από δυο, σημαίνει ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να πάρετε πρωτοβουλίες και να απαλλαγείτε από το αίσθημα του ανικανοποίητου, ή της κατωτερότητας. Πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς θέλετε και να καταστρώσετε τη στρατηγική σας για να το υλοποιήσετε.

Καλή επιτυχία!

 

Άρτεμη Παπαδοπούλου