Πες μου το ζώδιο σου, να σου πω το …δώρο σου!

Πες μου το ζώδιο σου, να σου πω το …δώρο σου!

 

Μέρες γιορτής της αγάπης, ευκαιρία να περάσουμε όμορφες στιγμές και να δώσουμε μία νότα χαράς στον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει… Με μία γκάμα επιλογών, ανάλογα με το ζώδιο και τον ωροσκόπο, ας εστιάσουμε την προσοχή μας στο δώρο που θα ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα του αγαπημένου και της αγαπημένης μας….

Ίσως δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά, να αισθανθεί πως το επιλέξαμε ειδικά….

 

Κριός:

Σημασία έχει να εντυπωσιάσει το δώρο…Με μία προσωπικότητα φλογερή, παρορμητική και δραστήρια, θα μπορούσατε να προσφέρετε ένα αξεσουάρ για το αυτοκίνητο, αθλητικά ρούχα ή παπούτσια, μία μπλούζα σε έντονο κόκκινο χρώμα, γυαλιά ηλίου, ή…μία μηχανή του εσπρέσσο!

Ταιριάζει το κόκκινο της φωτιάς σαν χρώμα και σε ημιπολύτιμους λίθους, η καρνεόλη, ενώ σε κάτι πιο ακριβό, το ρουμπίνι.

 

Ταύρος:

Έχοντας αγάπη για την αισθητική και τις γεύσεις, οι επιλογές είναι αρκετές, όπως μία ανθοδέσμη, μία κολόνια με άρωμα λουλουδιών, σύνεργα ζωγραφικής, ένα έργο τέχνης, ένα διακοσμητικό αντικείμενο με γούστο, ρούχα σε ρομαντικό στυλ και κοσμήματα ή φουλάρια, ένα πορτοφόλι, ή…ένα κουτί σοκολατάκια!

Προτιμήστε τις απαλές αποχρώσεις της γης, αλλά και το ροζ και το γαλάζιο. Σε ημιπολύτιμους λίθους, επιλέγετε τον ροζ χαλαζία, τον πράσινο νεφρίτη, ενώ σε κάτι πιο ακριβό, το ζαφείρι και το σμαράγδι.

 

Δίδυμοι:

Για το ζώδιο αυτό, που θέλει κίνηση και εναλλαγές, ένα πολύ όμορφο δώρο θα ήταν ένα κινητό τηλέφωνο, ή αξεσουάρ γι’ αυτό και τον υπολογιστή τους, Μία καλή επιλογή είναι επίσης ρούχα σπορ και άνετα, ή ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για ατέλειωτους περιπάτους!  Ένα επιμορφωτικό βιβλίο, ή ένα μικρό ταξίδι θα τους ενδιέφερε.

Ταιριάζουν πολλά χρώματα, και σε ό,τι αφορά τους ημιπολύτιμους λίθους, προτιμήστε τον νεφρίτη, τον κιτρίνη, το τοπάζι ή την άκουα-μαρίνα.

 

Καρκίνος:

Ό,τι μπορεί να διατηρεί αναμνήσεις,  και να έχει συναισθηματική αξία, είναι ένα καλοδεχούμενο δώρο, για παράδειγμα ένα άλμπουμ φωτογραφιών.  Αν έχει κάποια συλλογή, τότε προσθέστε ένα ακόμη συλλεκτικό αντικείμενο. Κάθε δώρο όμως θα έχει την ιδιαίτερη αξία του, γιατί εκτιμάται σαν κίνηση. Επίσης, θα άρεσε μία όμορφη σύνθεση φυτών, ένα γλυκό σπιτικό, ένα καλό κρασί, ή ένα μπουρνούζι για το μπάνιο!

Τα χρώματα που αρέσουν είναι το λευκό, το ασημί και το γαλάζιο. Ενώ σε ημιπολύτιμους λίθους επιλέξτε την φεγγαρόπετρα, το οπάλιο, τον τουρμαλίνη ή σε κάτι πιο ακριβό, το μαργαριτάρι. Σε μέταλλο, αρμόζει περισσότερο το ασήμι ή ο λευκόχρυσος.

 

Λέων:

Το δώρο πρέπει να έχει αξία, λάμψη ή ξεχωριστό στυλ. Από ένα ακριβό κόσμημα, ως ένα καλό ρούχο, ή ένα διακοσμητικό αντικείμενο. Αν δεν είναι εύκολο να είναι ακριβό, ας είναι ωραίο σε σχέδιο και ποιότητα. Ένα ρολόι, ένα μπρελόκ ή μία θήκη για τσιγάρα, θα ήταν επίσης καλή επιλογή, όπως και ένα ακριβό άρωμα.

Τους ταιριάζουν τα φωτεινά χρώματα, κυρίως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το χρυσαφί. Στους ημιπολύτιμους λίθους, προτιμήστε το τοπάζι, τον κιτρίνη και το κεχριμπάρι. Ενώ σε κάτι πιο ακριβό, το διαμάντι και το ρουμπίνι, ενώ σε μέταλλο τον χρυσό.

 

Παρθένος:

Λιτό και ουσιαστικό δώρο, θα ήταν καλοδεχούμενο. Μία συλλογή μικρών αντικειμένων, εργαλεία για κάποιο χόμπι, ένα βιβλίο πάνω στα ενδιαφέροντά του, ένα όμορφο φούτερ, ένα σπορ ρολόι, ένας υπολογιστής τσέπης ή ένα κινητό με πολλές δυνατότητες, ένα organizer.

Αγαπούν τα χρώματα της γης, το μπλε και το γκρίζο. Στους ημιπολύτιμους λίθους, θα ήταν καλός ένα ίασπις ή ένας νεφρίτης.

 

Ζυγός:

Με αγάπη για την αισθητική, το δώρο πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα καλόγουστο. Ένα όμορφο διακοσμητικό αντικείμενο, έργο τέχνης ή αντίγραφο, ένα ρούχο με κομψότητα και στυλ, καλλυντικά για την περιποίηση προσώπου και σώματος, ή μία πρόσκληση σε δείπνο.

Τους ταιριάζουν οι μπλε αποχρώσεις και γενικά οι απαλοί χρωματισμοί. Στους ημιπολύτιμους λίθους, προτιμήστε τον νεφρίτη, τον Λάπις Λάζουλι, ή σε κάτι πιο ακριβό, το σμαράγδι και το ζαφείρι.

 

Σκορπιός:

Με μία δυναμική προσωπικότητα, θα ήταν καλό να τους χαρίσετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ένα ημερολόγιο ή μία ατζέντα με δερμάτινη επένδυση, ένα βιβλίο με μυστήριο ή έρευνα, ένα μικροσκόπιο, μία κλειδοθήκη ή ένα αντικείμενο προσωπικό αλλά με αξία, όπως ένα κόσμημα, ή ένα δερμάτινο μπουφάν.

Προτιμούν τις σκούρες αποχρώσεις, το σκούρο κόκκινο, το μαύρο ή το καφέ. Σε ημιπολύτιμους λίθους, επιλέξτε το μάτι της τίγρης.

 

Τοξότης:

Με αγάπη για τις εκδρομές και τα ταξίδια, το καλύτερο θα ήταν ρούχα σπορ ή ένας ταξιδιωτικός σάκος. Βιβλία με περιηγήσεις και εκδρομικούς προορισμούς επίσης θα άρεσαν, όπως και βιβλία για ξένους πολιτισμούς. Είδη για κάμπινγκ, αλλά και αξεσουάρ για την έξοδό τους ή για γυμναστική.

Το χρώμα που τους ταιριάζει είναι το πορφυρό και το βιολετί, ή το πράσινο. Στους ημιπολύτιμους λίθους, επιλέξτε τον αμέθυστο ενώ σε κάτι πιο ακριβό, το ζαφείρι.

 

Αιγόκερως:

Τους αρέσει συνήθως το κλασικό στυλ, επομένως θα μπορούσατε να προσφέρετε μία τσάντα, μία αντίκα, ένα κομψό σετ για το γραφείο, ένα ημερολόγιο, ένα καλό ρολόι. Οτιδήποτε είναι χρήσιμο, θα ενδιαφέρει και θα τραβήξει την προσοχή. Μία πρόσκληση για δείπνο, επίσης θα ήταν στις προτιμήσεις τους.

Τους ταιριάζουν τα σκούρα χρώματα, καφέ, γκρίζο και μαύρο. Ενώ στους ημιπολύτιμους λίθους, προτιμήστε τον οψιδιανό, τον γρανάτη και τον όνυχα.

 

Υδροχόος:

Μοντέρνοι και ανοιχτοί από την φύση τους, τα δώρα που θα αρέσουν πρέπει να έχουν πρωτοτυπία. Οι περισσότεροι έχουν καλή σχέση με την τεχνολογία, επομένως οτιδήποτε αφορά τους υπολογιστές ή το κινητό, μία κάμερα, μία ηλεκτρονική ατζέντα, μπορεί να τους ενδιαφέρει. Το ίδιο και ένα τηλεσκόπιο, ένα μοντέρνο αντικείμενο τέχνης.

Το χρώμα τους είναι το μπλε και το πράσινο. Οι ημιπολύτιμοι λίθοι που τους ταιριάζουν είναι η χρυσόκολλα και η άκουα μαρίνα.

 

Ιχθείς:

Με μία ευαίσθητη φύση και ρομαντική, τα δώρα πρέπει να είναι ανάλογα. Ένα αντικείμενο τέχνης, ένα άρωμα, μία φωτογραφική μηχανή, φωτογραφικά είδη γενικότερα, ένα ταξίδι κοντά σε θάλασσα, ένα περίπατο κοντά σε θάλασσα. Είδη μουσικής επίσης, ή μία πρόσκληση σε συναυλία. Ένα καλό κρασί επίσης, θα είναι ιδανικό.

Τους ταιριάζει το γαλάζιο χρώμα και οι απαλές αποχρώσεις γενικότερα. Αν διαλέξετε ένα ημιπολύτιμο λίθο, ας είναι ο αμέθυστος, το κοράλλι ή σε κάτι πιο ακριβό, το ζαφείρι και το σμαράγδι.

 

Πηγή: https://astrolife.gr/dora-zodia/