Ταρτάκια με σπανάκι και κουκουνάρι

Ταρτάκια με σπανάκι και κουκουνάρι

Υλικά

250 γρ. έτοιμη σφολιάτα

 

Για τη γέμιση

230 γρ. σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο

25 γρ. κουκουνάρι

2 ντομάτες σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 αβγά χτυπημένα

90 γρ. κρέμα γάλακτος

80 γρ. τσένταρ ή γκούντα τριμμένο

15 γρ. ελαιόλαδο

μοσχοκάρυδο(ελάχιστο)

αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε το φούρνο σας στους 200 ο
  • Απλώνετε τη ζύμη με τον πλάστη και κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζετε τα υλικά στα φορμάκια καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
  • Τρυπάτε με πιρούνι τις βάσεις και ψήνετε τις τάρτες για 10′.

 

Για να φτιάξετε τη γέμιση

 

  • Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι.
  • Χωρίζετε το σπανάκι στις τάρτες και ρίχνετε λίγο μοσχοκάρυδο.
  • Βάζετε πάνω το κρεμμύδι,τα κουκουνάρια και τις ροδέλες ντομάτας.
  • Χτυπάτε μαζί τα αβγά με τη κρέμα,προσθέτετε αλάτι,πιπέρι και ρίχνετε πάνω στη γέμιση.
  • Τελειώνετε σκεπάζοντας με τυρί.
  • Ψήνετε για 20′-25′ ώσπου να ροδίσουν.

 

Σερβίρετε με σαλάτα μαρούλι και καρότο

Καλή Όρεξη