close

Ταρτάκια με σπανάκι και κουκουνάρι

Υλικά

250 γρ. έτοιμη σφολιάτα

 

Για τη γέμιση

230 γρ. σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο

25 γρ. κουκουνάρι

2 ντομάτες σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 αβγά χτυπημένα

90 γρ. κρέμα γάλακτος

80 γρ. τσένταρ ή γκούντα τριμμένο

15 γρ. ελαιόλαδο

μοσχοκάρυδο(ελάχιστο)

αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε το φούρνο σας στους 200 ο
  • Απλώνετε τη ζύμη με τον πλάστη και κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζετε τα υλικά στα φορμάκια καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
  • Τρυπάτε με πιρούνι τις βάσεις και ψήνετε τις τάρτες για 10′.

 

Για να φτιάξετε τη γέμιση

 

  • Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι.
  • Χωρίζετε το σπανάκι στις τάρτες και ρίχνετε λίγο μοσχοκάρυδο.
  • Βάζετε πάνω το κρεμμύδι,τα κουκουνάρια και τις ροδέλες ντομάτας.
  • Χτυπάτε μαζί τα αβγά με τη κρέμα,προσθέτετε αλάτι,πιπέρι και ρίχνετε πάνω στη γέμιση.
  • Τελειώνετε σκεπάζοντας με τυρί.
  • Ψήνετε για 20′-25′ ώσπου να ροδίσουν.

 

Σερβίρετε με σαλάτα μαρούλι και καρότο

Καλή Όρεξη

 


Ο Στάθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Οι γονείς του είχαν κατάστημα με οπτικά και όπως ειναι αυτονόητο ,ΔΕΝ ακολούθησε το επάγγελμά τους! Τον γνώρισαμε μέσα από το χώρο της μόδας ,τις συνεργασίες του με διάφορους celebrities και τις συμμετοχές του στην εβδομάδα μόδας.Η αγάπη του όμως για την μαγειρική ήταν τόσο μεγάλη ,ώστε παράτησε τα πατρόν και έπιασε τις κατσαρόλες. Αυτοδίδακτος μάγειρας ,έχει εργαστεί σαν personal chef και μπορεί να ετοιμάσει στο άψε σβήσε από μουσακά μέχρι καθιστό δείπνο για 40 άτομα. Περπατάει με τις ώρες στο κέντρο ,λατρεύει το προφιτερόλ και μπορεί να σε σκοτώσει αν ακουμπήσεις το μούσι του.

INSTAGRAM FEED