close

Διάχυτη συγκίνηση στα εγκαίνια  της ελληνικής πλατείας στη Μαριούπολη!

 

 Με διάχυτη συγκίνηση, ενθουσιασμό αλλά και Έλληνο -ουκρανικούς χορούς υποδέχθηκαν οι πολίτες της Μαριούπολης,  τα εγκαίνια της πρώτης ελληνικής πλατείας, την ημέρα εορτής των 240 ετών, από την ίδρυση της πόλης. Περισσότεροι από 5000 άνθρωποι, κατέκλισαν τους χώρους της Ελληνικής πλατείας, μην κρύβοντας τα συναισθήματα χαράς τους.

DCIM/100MEDIA/DJI_0208.JPG

Η Ελληνική πλατεία –δωρεά του Ιδρύματος Μπούμπουρα– έκτασης 9500τμ και κόστους 500.000 ευρώ περιλαμβάνει σιντριβάνι , 330 μέτρα λωρίδας ποδηλάτων, 25 παγκάκια, 40 φανοστάτες και 21 κάδους απορριμμάτων. 

«Συγχαίρω τον κύριο Παντελή Μπούμπουρα για όσα κάνει τόσα χρόνια για τη Μαριούπολη αλλά και τις υπόλοιπες κοινότητες» τόνισε κατά τον εναρκτήριο λόγο του ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ουκρανία Γεώργιος Πουκαμισάς, μιλώντας για το έργο του Προέδρου του Ιδρύματος Μπούμπουρα, ενώ με θέρμη ο Δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποιτσένκο, αφού αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα δημιουργίας της ελληνικής πλατείας, σε μία περιοχή που έχει ταλανιστεί τα τελευταία χρόνια από τις ριπές του πολέμου, απέδωσε στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Μπούμπουρα Παντελή Μπούμπουρα το μετάλλιο αριστείας.

 

«Οι πρόγονοι μας έχουν στην Ουκρανία τεράστια ιστορία» δήλωσε ο Παντελής Μπούμπουρας και συνέχισε αναφέροντας «Απ΄ αυτόν τον τόπο πέρασαν πολύ σπουδαίοι άνθρωποι που, ενώ δεν επισκέφθηκαν ποτέ την Ελλάδα, είχαν ως ορόσημο την ελληνική καταγωγή τους και βοήθησαν να χτιστούν μεγάλα κτήρια και πανεπιστήμια. Ένας εξ αυτών υπήρξε ο Μαρασλής. Εγώ ήρθα τυχαία στην Ουκρανία το 1997. Είναι εξαιρετικά λίγοι οι Έλληνες, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και επέλεξαν να ζήσουν στην Ουκρανία. Οι περισσότεροι πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν στη Μαριούπολη, όπου υπάρχει μία τεράστια ελληνική κοινότητα. Ειδικά τα τελευταία έτη του πολέμου, ακόμη και αν το επιθυμούν, δεν είναι εφικτό να κάνουν πράγματα. Προσωπικά θεώρησα υποχρέωση μου, να δημιουργήσω την ελληνική πλατεία. Ο επόμενος στόχος μου είναι να δημιουργήσω ένα μεγάλο ελληνικό πάρκο στο Κίεβο, αλλά και σχεδιάζω ήδη την επόμενη πλατεία στο ελληνόφωνο χωριό Βαλαβάχα, που θα γίνει την επόμενη χρονιά, η «Μέγα Γιορτή» των Ελλήνων. Θέλω να αφήσω έργο, για να φανώ αντάξιος των σπουδαίων Ελλήνων, που έζησαν σ’ αυτόν τον τόπο». 

Στην εξαιρετικά συγκινητική ημέρα αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο «Εγκαινιάστηκε η πρώτη ελληνική πλατεία στην ιστορία της Μαριούπολης- μιας πόλης που ιδρύθηκε από Έλληνες και ακόμη και σήμερα έχει μία τεράστια, ζωντανή, ενεργή ελληνική κοινότητα. Με προσωπική πρωτοβουλία του κυρίου Παντελή Μπούμπουρα δημιουργήθηκε η πρώτη πλατεία των Ελλήνων στην ιστορία της πόλης. Είναι θεωρώ μία πολύ σπουδαία στιγμή. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς». 

DCIM/100MEDIA/DJI_0201.JPG


Η Χριστίνα Λαμπίρη είναι δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία στο χώρο των περιοδικών, της τηλεόρασης αλλά και στου ραδιοφώνου. Έχει αγαπηθεί από το κοινό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε να εκπροσωπήσει την μεσημεριανή ζώνη με ένα προφίλ δημοσιογραφικό που χαρακτηριζόταν εξαρχής από ήθος και υπευθυνότητα. Από τότε έχει υπηρετήσει επάξια ως παρουσιάστρια ζώνες ειδησεογραφίας , πρωινής ενημέρωσης , εκπομπές κοινωνικού περιεχομένου αλλά και ειδικές εκπομπές όπως Καλλιστεία, Τηλεμαραθώνιο αλλά και τα Τηλεοπτικά βραβεία του ΕΘΝΟΥΣ «ΠΡΟΣΩΠΑ 2008». Έχει κερδίσει 2 τηλεοπτικά βραβεία ως «αγαπημένη εκπομπή κοινού 2005» και «Βραβείο ειδικής εκπομπής 2008» για τον Τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε για υποστήριξη και βοήθεια προς τους πυροπαθείς της Ηλείας , ενώ ήταν και δύο φορές υποψήφια στα ίδια βραβεία ως «αγαπημένη παρουσιάστρια κοινού εκτός ειδήσεων». Το 2012 αποφάσισε να διοχετεύσει όλη της το «είναι» στο δικό της ηλεκτρονικό δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το The fun of Lifesharing.«To site αυτό έχει γίνει με αγάπη και μεράκι τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου όλους εσάς που θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα υγείας,ομορφιάς,μόδας,ψυχολογίας, επικαιρότητας και όχι μόνο. Η ομάδα μας πρεσβεύει την χαρά του να μοιράζεσαι την γνώση και δεν είναι τυχαίο ποια άτομα μπήκαν στην οικογένεια του Τhe fun of Lifesharing. Το όραμα μας είναι η ομάδα αυτή να επεκταθεί και να εμπνευστεί από εσάς! Θέλουμε να γίνουμε η αγαπημένη σας παρέα το πρωί με καφέ, τις χαλαρές σας ώρες,το βράδυ πριν κοιμηθείτε,στο διάλειμμα σας στη δουλειά,η συντροφιά σας σε κάθε στιγμή σας».

INSTAGRAM FEED