10 “Εμμονικές ερωτήσεις ” που καταστρέφουν τη ζωή σου.  

10 “Εμμονικές ερωτήσεις ” που καταστρέφουν τη ζωή σου.  

Συνήθως κάνουμε μία ερώτηση για να πάρουμε μία χρήσιμη απάντηση. Μία απάντηση από τον γιατρό μας, τον λογιστή μας, τον προϊστάμενο μας. Μία απάντηση που θα μας λύσει απορίες, θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση, που θα μας πάει παρακάτω.  Οι “εμμονικές ερωτήσεις” δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτή και προφανώς όχι μόνο δεν χρησιμεύουν σε κάτι αλλά αντίθετα μάλιστα μπορούν πραγματικά να μας κάνουν κακό…

 
“Τι συμβαίνει με μένα;”

 Όταν κάθε τρεις και λίγο κάνουμε αυτή την ερώτηση είτε σιωπηρά είτε  δυνατά, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι όχι μόνο να επικεντρώνουμε το μυαλό, τη σκέψη και την ενέργεια μας στο δύσκολο και στο αρνητικό που μας συμβαίνει αλλά του δίνουμε και τεράστιες διαστάσεις!

“Εγώ, πότε θα δω μία άσπρη μέρα;”

  Ο Coello το λέει χρόνια τώρα. Το σύμπαν μας ακούει. Κάνουμε θετικές σκέψεις, εισπράττουμε θετικά αποτελέσματα. Αυτό που δεν μας είπε ο συγγραφέας είναι πόσος χρόνος χρειάζεται για να εκπληρωθούν οι ευχές μας! Κι εδώ ακριβώς ξεκινά το πρόβλημα. Γιατί απλά όλα θέλουμε να συμβούν ΤΩΡΑ! Και όσο αυτό δεν συμβαίνει τόσο πιο αρνητικοί γινόμαστε τελικά… Μην αναλώνεστε λοιπόν καθόλου στο γιατί δεν έχουν έρθει τα πράγματα όπως τα θέλετε τη στιγμή που τα θέλετε και απλά μείνετε συγκεντρωμένοι στο στόχο και στο όνειρο.

“Μήπως με παχαίνει αυτό που φοράω;”

Είναι γεγονός ότι κάποια ρούχα μας ταιριάζουν και μας κολακεύουν περισσότερο από κάποια άλλα. Όπως επίσης είναι γεγονός ότι τα ρούχα δεν ευθύνονται για τα κιλά μας! Το μυστικό βρίσκεται στην αγάπη και την αποδοχή του εαυτού μας όπως ακριβώς είναι!  Μόνο αυτό μας κάνει σίγουρα ομορφότερους!

“Πώς μπορώ να αποκτήσω εγώ τον έλεγχο των πραγμάτων;”

Δυστυχώς στην πραγματική ζωή πολύ δύσκολα μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα. Ακόμα κι αν νομίζουμε ότι τα έχουμε όλα υπό έλεγχο πάντα υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας να ανατρέψει τα δεδομένα μας! Αυτό όμως που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να κρατάμε την ψυχραιμία μας και να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις καταστάσεις για να μην υποφέρουμε.

 
“Πότε θα βρω το άλλο μου μισό;”

  Λάθος ερώτηση από τη βάση της. Θεωρούμε ως δεδομένο λοιπόν ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε … “μισοί” ως άνθρωποι και γι αυτό ζητάμε από κάποιον άλλο να έρθει στη ζωή μας για να μας συμπληρώσει… Υπάρχει μία εύκολη και σίγουρη λύση πάντως αν επιμένετε… Πηγαίνετε  στον πρώτο καθρέφτη που θα βρείτε και ρίξτε μία ματιά. Θα δείτε σίγουρα το …άλλο σας μισό!

“Τι θα σκεφτεί ο κόσμος;”

 Ερώτηση σκέτο “σαράκι”. Σίγουρος τρόπος να “φυλακίσετε” και να θάψετε για πάντα τη ζωή σας! Το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για σας δεν είναι καθόλου δική σας δουλειά.

“Πώς μπορώ να αποδείξω ότι δεν κάνω ποτέ λάθη;”

 Από το να ζει κάποιος μέσα στην αγωνία του συγκεκριμένου ρόλου : ” Ο αλάνθαστος” είναι σίγουρα προτιμότερο και πιο εύκολο να μάθει απλά να ζητά συγγνώμη . Όλοι κάνουμε λάθη. Δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι μέσα στα υποχρεωτικά μαθήματα ζωής!

 

 “Πώς μπορώ να εκδικηθώ τους εχθρούς μου;”

Το να αναζητάμε συνεχώς τους τρόπους για να ανταποδώσουμε το κακό που μας έκανε κάποιος είναι πραγματικά μία άνιση και χαμένη μάχη για μας. Απλά δηλητηριάζουμε το μυαλό μας, πλημμυρίζουμε με αρνητικά συναισθήματα και χάνουμε πολύ όμορφα πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν γύρω μας. Αντιστρέψτε τη σκέψη σας και αναζητήστε ανθρώπους που σας έχουν κάνει πραγματικά καλό, και κάντε εσείς τώρα ένα καλό γι αυτούς.

“Γιατί να μου συμβεί αυτό εμένα;”

Να μία ερώτηση με διπλή απάντηση. Σκεφτείτε πού τονίζετε την πρόταση και αμέσως θα καταλάβετε τη διαφορά. Αν χρησιμοποιήσετε τόνο… “αρχαίας τραγωδίας” απλά δραματοποιείτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε και βέβαια οδηγείστε σε συναισθηματικό αδιέξοδο. Αν όμως ο τόνος της ερώτησης είναι απλής απορίας, τύπου… Sherlock Holmes,  κινητοποιείτε τον μηχανισμό της λύσης του προβλήματος . Τόσο απλό!

“Πραγματικά με αγαπάει;”

Η ανασφάλεια στο μεγαλείο της!  Όσο κι αν προσπαθεί ο άνθρωπος μας να μας αποδείξει την αγάπη του εμείς απλά θα βρούμε έναν τρόπο να της αμφισβητήσουμε. Γιατί πολύ απλά πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε την αγάπη. Και αυτό θα συνεχίζεται μέχρι ο φόβος μας να γίνει πραγματικότητα. Θα τον κουράσουμε, θα τον χάσουμε και θα έχουμε την απάντηση μας.  αποδείξουν.

Επιμέλεια Χριστίνα Λαμπίρη ( Martha Beck’s latest book is (Martha Beck Inc.).