Άλλαξε το υπνοδωμάτιό σου χωρίς να ξοδευτείς

Άλλαξε το υπνοδωμάτιό σου χωρίς να ξοδευτείς

Αν βαρεθήκατε το υπνοδωμάτιό σας και πολύ θα θέλατε να πετάξετε ό,τι βρίσκεται εκεί μέσα, κρατηθείτε…  Γιατί με 5 απλές αλλά αποτελεσματικές κινήσεις μπορείτε να το άλλάξετε τόσο, όσο να μην το αναγνωρίζετε. Έτσι μαζί με το υπνοδωμάτιό σας θ’ αλλάξει και η ψυχολογική σας διάθεση.

1ο Βήμα: Αφαιρέστε όλα τα άχρηστα αντικείμενα, ρούχα ή και έπιπλα από το δωμάτιο

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή, να ξεκαθαρίσουμε τι χρειαζόμαστε και τι όχι. Το ξέρω ότι είναι επώδυνο, το ξέρω ότι είναι κάτι που αναβάλαμε επί μήνες, ίσως και χρόνια, αλλά ας σοβαρευτούμε! Είναι δυνατόν να φυλάμε ρούχα στη ντουλάπα μας, από τότε που είμαστε αδύνατες και είχαμε μέση δαχτυλίδι; Είναι; Να κρατάμε όλες τις μπομπονιέρες απ’ όλους τους γάμους και τα βαφτίσια που έχουμε πάει στη ζωή μας; Μαξιλαράκια, τζατζαλάκια, κ.λπ.;

Έξω όλα! (Σας τα λέω για να τα ακούω). Να είσαστε σκληρές! Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλύτερη θα δείχνι η κρεβατοκάμαρα  σας μόνο με αυτό το πρώτο βήμα.

2ο Βήμα: Μεταμορφώστε το κεφαλάρι του κρεβατιού

Επειδή το κρεβάτι είναι το βασικότερο στοιχείο μέσα στο υπνοδωμάτιο, η μεταμόρφωση του, θα αλλάξει όλο τον χώρο. Μια ιδέα είναι, να ντύσουμε το κεφαλάρι του κρεβατιού με ένα κάλυμμα, από καινούργιο οικονομικότατο ύφασμα. Αυτό θα είναι στην ουσία ένα πανί με γαζάκι γύρω-γύρω, που θα αγκαλιάσει το παλιό μας κεφαλάρι από την μπροστινή μέχρι την πίσω πλευρά και θα δεθεί στο πλάι με κορδέλες (που θα έχουμε ράψει μόνες μας), από το ίδιο ύφασμα. Σε περίπτωση που δεν ξέρουμε να ράβουμε, πηγαίνουμε στη γειτονιά μας, στο μαγαζί που κάνει επιδιορθώσεις σε ρούχα και μας το φτιάχνουν ευχαρίστως.

Εάν το κεφαλάρι  είναι ξύλινο, αγοράστε από τα υλικά για ταπετσαρίες ένα κομμάτι βάτα στα μέτρα της μπροστινής πλευράς του κεφαλαριού. Στερεώστε τη βάτα με ταινία διπλής όψεως πάνω στο κεφαλάρι και σκεπάστε τη βάτα και το κεφαλάρι με το κάλυμμα.

Για τις λίγο πιο επιδέξιες… Αν το κρεβάτι σας είναι ξύλινο με καγκελάκια και θέλετε να το κάνετε μοντέρνο υφασμάτινο, αγοράστε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ στα μέτρα της μπροστινής πλευράς του κεφαλαριού. Πείτε στον ξυλουργό να  ανοίξει τρυπούλες κατά διαστήματα στις τρεις πλευρές του ξύλου για να μπορέσετε να το δέσετε με συρματάκια στα κάγκελα του κρεβατιού, κι έτσι να το ακινητοποιήσετε.

Αφού περάσετε τα συρματάκια κολλήστε τη βάτα στη μπροστινή πλευρά του κόντρα πλακέ, δέστε το σφιχτά πάνω στο καγκελένιο κεφαλάρι και καλύψτε τα όλα μαζί, με το καινούργιο σας κάλυμμα.

3ο Βήμα: Μην ξεχάσετε το πάτωμα

Δύο καινούργια χαλάκια δεξιά και αριστερά από το κρεβάτι θα παίξουν και αυτά το ρόλο τους.

4ο ΒήμαΘυμηθείτε τα μαξιλαράκια που κάνουν τη διαφορά 

Μαζέψτε ό,τι διακοσμητικό μαξιλαράκι υπάρχει στο σπίτι και ντύστε το με το κόλπο του κεφαλαριού, δηλαδή σκέτο ύφασμα με κορδελίτσες. Αν το κεφαλάρι που φτιάξατε είναι εμπριμέ, τα χρώματα που θα επιλέξετε για τα μαξιλαράκια θα είναι μονόχρωμα, ριγέ και πουά στα χρώματα του εμπριμέ. Αν είναι μονόχρωμο, μπορούμε να βάλουμε το ίδιο ύφασμα, ή τόνους ανοιχτότερους, ή σκουρότερους, ή να παίξουμε με αντιθέσεις.

5ο Βήμα: Αλλάξτε κουρτίνες

Μια ιδέα είναι, από το ίδιο ύφασμα του κεφαλαριού, μιας και όπως είπαμε είναι πολύ οικονομικό, να ράψουμε και ίδιες κουρτίνες οι οποίες θα ακουμπάνε μπόλικες στο πάτωμα έστω και αν έχουμε παράθυρο και όχι μπαλκονόπορτα. Οι μακριές κουρτίνες δίνουν πάντα αρχοντιά στο χώρο και ύψος στο δωμάτιο.

Εάν δεν θέλετε φτιάξετε κουρτίνες από το ίδιο ύφασμα, λάβετε υπ’ όψη σας τον εξής κανόνα: Οι κουρτίνες που κάνουν αντίθεση με το τοίχο τονίζουν τον χώρο του παραθύρου και τον κάνουν να δεσπόζει στο χώρο. Οι κουρτίνες που έχουν περίπου το ίδιο χρώμα με τους τοίχους δίνουν μια πιο σύγχρονη αισθητική και δεν τονίζουν το σημείο αυτό. Και τα δυο είναι σωστά. Εσείς αποφασίζετε!