Κλείστε την πόρτα σας στην… αρνητική ενέργεια

Κλείστε την πόρτα σας στην… αρνητική ενέργεια

Αν νιώθετε κάπως βαριά την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σας ενώ τίποτα δυσάρεστο δεν έχει συμβεί, αν δεν έχετε καλή διάθεση αλλά δεν μπορείτε να βρείτε τον λόγο, αν νιώθετε εκνευρισμό, αν κάνετε ζημιές χωρίς καμιά φανερή αιτία, αν δεν μπορείτε να συνγκεντρωθείτε σ΄αυτό που κάνετε, αν την τελευταία στιγμή χαλάνε τα σχέδιά σας… αν… αν… αναρωτηθείτε: Μήπως  “εισέβαλε” στο σπίτι σας αρνητική ενέργεια; Αν ναι, διώξτε τη και μάθετε πώς να της κλείσετε για πάντα την πόρτα… κατάμουτρα!

Στις παραδόσεις όλων των λαών και βεβαίως και του δικού μας υπάρχουν μια σειρά από αντικείμενα, ξόρκια και συνήθειες, που θεωρούνται προστατευτικά για το σπιτικό και τους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτό, με την έννοια ότι «κλείνουν» το δρόμο σε κάθε αρνητική ενέργεια που προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας , εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους. 

 Ο σταυρός, η μπλε χάντρα, το μάτι, το σκόρδο, το αγγελάκι, οι εικόνες αγίων, είναι μερικά από αυτά που ο λαός μας θεωρεί ότι διώχνουν το κακό και φροντίζει να τα έχει πάντα μέσα στο σπίτι του για να νιώθει προστατευμένος από την ατυχία, τη γρουσουζιά , το κακό μάτι και τα κακά πνεύματα γενικότερα.

Πολλά απ αυτά οι περισσότεροι από μας τα κουβαλάμε συνεχώς μαζί μας, τα φοράμε ή τα έχουμε μέσα στην τσάντα ή την τσέπη μας, ενώ άλλα τα τοποθετούμε στην είσοδο του σπιτιού μας και σε διάφορα άλλα σημεία του σπιτιού ώστε να μην επιτρέπουν στην αρνητική ενέργεια να εισέλθει στα ενδότερα και να μας επηρεάσει.

Πολλοί από μας επίσης έχουν εμπλουτίσει τον χώρο τους και με τα αντίστοιχα σύμβολα της ανατολίτικης παράδοσης, όπως ο δράκος, η παλάμη, τα αντικείμενα που βγάζουν ήχους, κ.ά.

Επίσης σε εξωτερικούς χώρους προστασία θεωρείται ότι προσφέρουν αρχιτεκτονικές διακοσμήσεις όπως σφίγγες, χίμαιρες, κόρες και κούροι, ακροκέραμα, ειδώλια, σπείρες, μαίανδροι, ρόδακες, ανθέμια, γοργόνες, απεικονίσεις κυπαρισσιών, ρόδια κ.λπ., καθώς και τα συντριβάνια -το τρεχούμενο νερό παρασύρει κάθε τι αρνητικό, και φέρνει μαζί του το καλό.

Φυτέψτε στο κήπο ή στο μπαλκόνι σας φυτά που θεωρούνται προστατευτικά- καθαρτικά όπως: κυπαρίσσια, φοινικιές, βάγια, δάφνη, μυρτιά, βασιλικό, αγριολούλουδα κ.λπ.

Επίσης κατά μία ευρέως αποδεκτή άποψη πολλά οικιακά ζώα απορροφούν τις αρνητικές δονήσεις και λειτουργούν σαν «εκτονωτές ενεργειακής πίεσης». Tαυτόχρονα, μερικά ζώα, μπορούν και ανιχνεύουν τις διαθέσεις των ανθρώπων. Kαλό είναι στο σπίτι σας να υπάρχει ένας σκύλος, μια γάτα, ή ένα πτηνό.

Μην ξεχνάτε τις καλές συνήθειες

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, προσπαθήστε να υιοθετήσετε μερικές από τις παρακάτω συνήθειες. Σύντομα θα διαπιστώσετε πόσο καλύτερα θα αισθάνεσθε, αλλά και πόσο καλύτερα θα λειτουργούν σχεδόν τα πάντα στη ζωή σας.

Επιστρέφοντας σπίτι και πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο

  • Πλένετε τα χέρια σας και το πρόσωπό σας- το καλύτερο είναι να κάνετε μπάνιο. Το νερό θα ξεπλύνει και θα απομακρύνει κάθε τι αρνητικό που μπορεί να έχει «κολλήσει» πάνω σας.
  • Βγάλτε τα ρούχα σας και τα παπούτσια σας προσέχοντας να μην τα αφήνετε πάνω στο κρεβάτι, στο σαλόνι ή την τραπεζαρία. Το καλύτερο απ όλα είναι να τα κρεμάσετε στο μπαλκόνι σας να αεριστούν.

Όταν έρχονται επισκέπτες στο σπίτι σας

  • Να τους υποδέχεστε σε προκαθορισμένο χώρο και να τους καλωσορίζετε.
  • Στο καθιστικό σας φροντίστε να έχετε πάντα αναμμένα κεριά κατά προτίμηση αρωματικά που δημιουργούν ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες σας να νιώσουν άνετα, οικεία και χαλαρά όση ώρα μείνουν στο σπίτι σας. Επιπλέον στη φλόγα των κεριών θα καίγεται κάθε αρνητική σκέψη που μπορεί να κάνει κάποιος από τους επισκέπτες σας ή κι εσείς οι ίδιοι, καθώς και κάθε αρνητικός λόγος που μπορεί να ειπωθεί.
  • Mην αφήνετε τους επισκέπτες σας να «αλωνίζουν» σε όλο το σπίτι σας. Eυγενικά και με διακριτικότητα, αποκλείστε τους την πρόσβαση στους πιο προσωπικούς σας χώρους.
  • Φροντίστε να μην υπάρχουν προσωπικά σας είδη (ρούχα, κοσμήματα, πολύ προσωπικές φωτογραφίες ή βιβλία, ντοσιέ της δουλειάς σας, επιστολές, λογαριασμοί κ.λπ.) εκτεθειμένα στα μάτια των επισκεπτών σας.
  • Aν δεν είναι πολύ δικοί σας άνθρωποι αποφύγετε να τους κάνετε το τραπέζι μέσα στο σπίτι σας. Αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να το πράξετε προσκαλέστε τους σε ένα εστιατόριο.
  • Αν δεν είναι πολύ δικοί σας άνθρωποι αποφύγετε να αναφερθείτε στα σχέδιά σας.
  • Όταν τους ξεπροβοδίσετε, δώστε τους να πάρουν κάτι μαζί τους (φαγητό, γλυκά, λουλούδια, μικρά δώρα). Aυτή η πράξη έχει την έννοια… να μη φύγει κάποιος μέσα από το σπίτι μας ανικανοποίητος, νιώθοντας πόθο ή φθόνο για κάτι. Έχει όμως και μία άλλη έννοια… «φεύγοντας, να πάρεις πίσω και ό,τι αρνητικό είχες φέρει μαζί σου».
  • Αν φιλοξενήσετε κάποιον επισκέπτη στο σπίτι σας , φροντίστε να υπάρχει ένα ξεχωριστό δωμάτιο και μια ξεχωριστή τουαλέτα για κείνον.

Αν σας κάνουν δώρα

  • Mην δέχεστε δώρα από ανθρώπους που είναι εχθρικά προσκείμενοι προς εσάς.
  • Μην δέχεστε δώρα από ανθρώπους που αποδεδειγμένα είναι γεμάτοι κακία προς οποιονδήποτε.
  • Αν δε μπορείτε να αποφύγετε ένα δώρο από ανθρώπους που σας φαίνονται «ύποπτοι» ή αδιάφοροι, φροντίστε να «καθαρίζετε» το αντικείμενο που δεχτήκατε, με μία νοερή ευχή, προτού το βάλετε σπίτι σας και το εντάξετε στο χώρο σας.