close

Είναι η σχέση σας καρμική; 13 σημάδια που σας δίνουν την απάντηση!

Στην Ανατολική φιλοσοφία υπάρχει η πίστη πως σχεδόν κάθε άνθρωπος περνά μέσα από μία ή περισσότερες καρμικές σχέσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι καρμικές σχέσεις δεν έχουν σκοπό να διαρκέσουν, και είναι συνήθως τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής στην αγάπη. Οι καρμικές σχέσεις είναι διαφορετικές από τις  σχέσεις φλόγας και ψυχής. Σε πνευματικό πλαίσιο, οι καρμικές αντιμετωπίζονται μέσα από το πρίσμα της προσωπικής ανάπτυξης.

Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα πιο δυνατά σημάδια μια τέτοιας σχέσης.

1.Επαναλαμβανόμενο μοτίβα.

Αν νιώθεις πως είσαι και δεν είσαι μέσα στη σχέση σου, αυτό είναι σημαντικό σημάδι ότι είναι καρμική. Αν αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα σχέσεων, αυτό είναι επίσης μια μεγάλη κόκκινη σημαία. Αυτές οι σχέσεις επαναλαμβάνουν τα ίδια μοτίβα και παραμένουν στάσιμες. ΄Έτσι ο μόνος τρόπος που θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε είναι να να φύγετε.

2 Είναι εγωιστικές.

. Οι καρμικές σχέσεις δεν σέβονται τα υγιή σύνορα ανάμεσα στους συντρόφους. Οι δυο σύντροφοι εξυπηρετούν μόνο το δικό τους συμφέρον και τις ανάγκες τους. Είναι το τέλειο πρότυπο για το σχηματισμό συμπλεγματικών καταχρηστικών ή συν-εξαρτώμενων σχέσεων. Ενώ ένα άτομο μπορεί να επενδύει πολύ, το άλλο πρόσωπο το βλέπει περισσότερο ως ευκολία.

3.Είναι εθιστικές.

Χαρακτηρίζονται από ψηλά και χαμηλά επίπεδα πάθους, με συνεχή σκαμπανεβάσματα.

Ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι είναι περισσότερο ερωτευμένοι με την ιδέα της αγάπης, βασιζόμενοι σε επιφανειακούς λόγους όπως η καλή εμφάνιση, η δημοτικότητα, η κοινωνική ή επαγγελματική κατάσταση.

4.Είναι ελεγκτικές

Ο σύντροφος γίνεται ιδιοκτησία. Το άλλο πρόσωπο γίνεται το κέντρο του σύμπαντος σας και η κύρια πηγή της ευτυχίας σας. Τους τοποθετείτε σε ένα βάθρο και δεν μπορείτε να δείτε τα ελαττώματά τους.

5.Νιώθετε πως είναι μοιραίο να είστε μαζί

. Νομίζετε ότι δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό το άτομο, πως θα αρρωστήσετε ή πως σας κόβετε η ανάσα και μόνο στη σκέψη του χωρισμού. Ωστόσο δε μπορείτε να καταλάβετε γιατί συνεχίζει να αποτυγχάνει η σχέση και συνεχίζετε να προσπαθείτε και να ελπίζετε πως θα φτιάξει θεωρώντας πως κάνετε το σωστό. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντισταθείς και να συνεχίσεις μπροστά  μέχρι να μάθεις οτι χρειάζεται από αυτή τη κατάσταση.

  1. Υπάρχει υπερβολική έλξη.

Τέτοιου είδους σχέσεις χαρακτηρίζονται από άμεση έλξη. Η επιθυμία για το άλλο άτομο είναι ακατανίκητη και ο αποχωρισμός οδυνηρός

Νομίζετε πως υπάρχει έντονη ψυχική σύνδεση.

Νιώθετε πως ζείτε μια μεταφυσική κατάσταση. Αισθάνεστε σαν να γνωρίζεστε από παλιά, πως είστε άμεσα συνδεδεμένοι.

  1. Δημιουργούν εξάρτηση.

Καταναλώνεται όλο το χρόνο σας για αυτή τη σχέση ενώ ταυτόχρονα οι σκέψη σας κατακλύζεται μόνο με αυτό .Νιώθετε παραδωμένοι στα συναισθήματά σας και αδύναμοι . Γίνεστε διανοητικά, σωματικά και συναισθηματικά εξαρτημένοι από αυτό το άτομο.

  1. Ξυπνούν τους χειρότερους φόβους σας. Φέρνουν στην επιφάνεια όλα τα πράγματα που φοβάστε θανάσιμα.

Ο φόβος της εγκατάλειψης, ο φόβος της δέσμευσης, ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος της απώλειας, ο φόβος της συναισθηματικής καταπίεσης, όλες οι μαύρες μύχιες σκέψεις αναδύονται και γίνονται κυρίαρχες.

  1. Προκαλούν παράλογη συμπεριφορά

Αρχίζετε να ενεργείτε με ένα τρόπο που δεν αναγνωρίζετε και που δε θυμίζει σε τίποτα εσάς. Κάνετε πράγματα που κανονικά δεν θα κάνατε.

  1. Αποκαλύπτουν τη σκοτεινή σας πλευρά.

Βγάζουν στην επιφάνεια τα πιο ανεπιθύμητα και δύσκολα χαρακτηριστικά που δεν γνωρίζατε προηγουμένως. Σας υπενθυμίζουν πόσο οδυνηρά  ανθρώπινος είστε.

  1. Είναι ταραχώδης

.Τέτοιες σχέσεις είναι απίστευτα ασταθείς και απρόβλεπτες. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι, μόλις συνειδητοποιήσετε πως βρίσκεστε σε μια τέτοια σχέση, να βρείτε τη δύναμη να φύγετε για να προφυλάξετε τον εαυτό σας.

  1. Πατάνε όλα τα κουμπιά σας

Η αλληλεπίδραση των συντρόφων μοιάζει με παιχνίδι σκάκι, αφού κάθε κουβέντα μπορεί να γίνει κίνηση ματ και να κλειδώσει συναισθήματα ή να ξεκλειδώσει τραύματα και παλιές πληγές

Ο λόγος τελικά αυτών των σχέσεων  είναι να μάθετε πώς να αγαπάτε σωστά τον εαυτό σας και τους άλλους, έτσι ώστε να σταματήσετε να προσπαθείτε να ελέγχετε τα πάντα. Να καταφέρετε να γίνετε κύριος του εαυτού σας και να δουλέψετε με τα ζητήματά σας.

  1. Δεν διαρκούν

Αυτό το άτομο δεν είναι ο άνθρωπος σας. Όσο κι αν ελπίζετε πως θα κρατήσει για πάντα είναι απλά ένα καλοστημένο παραμύθι. Σε αντίθεση με αυτό που βλέπετε στην τηλεόραση και τα μέσα ενημέρωσης, τέτοιες σχέσεις γεννιούνται από συγκρούσεις και τελειώνουν σε σύγκρουση. Είναι εξαιρετικά ανθυγιεινές και συνήθως δεν διαρκούν.

 


Η Κατερίνα Σταθοπούλου είναι απόφοιτη της σχολής εναλλακτικών επιστημών Natural Health Science, στις ειδικότητες Σουηδικής Μάλαξης, Rejuvance και Λεμφικής Παροχέτευσης – drainage προσώπου σώματος. Έχει διδαχθεί Βασικές Τεχνικές α και β βαθμού ,Παραδοσιακού Ταιλανδέζικου Μασάζ-Ancient Thai Massage (Ε.Παπαθανασίου). Μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής τριβής και με τις αμοιβαίες ανταλλαγές γνώσεων με άλλους εξαιρετικούς συναδέλφους, δάσκαλους και συμμαθητές, διδάχθηκε Thai oil massage, Thai Foot massage, Indian Head massage, Facial Gua Sha. Γνωρίζει χαλαρωτικό μασάζ σώματος προσώπου, πιστοποίηση από το σεμιναριακό κέντρο Beauty & Style.Έχει Α βαθμό στην ενεργειακή θεραπεία Ρέικι (Α.Παπαδάτου) και έχει πιστοποιηθεί στους θεραπευτικούς κώδικες Healing Codes (Ann& Jack Stewart). Είναι απόφοιτη της ενεργειακής θεραπείας Silva method ( Π Μεταξάτος). Τον Οκτώβριο του 2016 ολοκλήρωσε το Βασικό Σεμινάριο Υπνοσκόπησης 37 ωρών (εισαγωγή στις βασικές αρχές της θεραπευτικής ύπνωσης και αναδρομής) με τον Νάσο Κομιανό. Τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσε σεμινάριο 60 ωρών Συναισθηματική Νοημοσύνη και Ενσυναίσθηση παρακολουθώντας μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών ρεφλεξολογίας με δασκάλα την Άρτεμις Καρνέζη, στο universal training – κέντρο δια βίου μάθησης. Η προσέγγιση της στη μάλαξη είναι ολιστική,με κύριο γνώμονα τον άνθρωπο. Από το 2013 είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου σωματικής και ψυχικής ευεξίας Alopi Living. Από το 2015, αρθρογραφεί σε διάφορα sites που αφορούν την σωματική και ψυχική υγεία αλλά και την ομορφιά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη τηλεόραση, έχει δικό της κανάλι στο youtube και προσωπικό blog,στο διαδραστικό site της επιχείρησης της. Διδάσκει η ίδια Σουηδική μάλαξη, και διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις σχετικές με το αντικείμενό της. Το μότο της είναι Rethink and Restart your Life Στόχος του ταξιδιού της, είναι μέσα από τη δουλειά της να αφήσει ένα μικρό αποτύπωμα αλλαγής σε αυτό το κόσμο.

INSTAGRAM FEED